Reklama

Reklama

Na Sahaře s Michaelem Palinem

(seriál)
všechny plakáty
Velká Británie, 2002, 4x55 min

Scénář:

Michael Palin

Hrají:

Michael Palin

Obsahy(1)

Jeden z členů legendární družiny Monty Pythonů - Michael Palin - už v minulosti natočil řadu cestopisných filmů ze všech koutů světa.

Tentokrát se vypravil do největší pouště světa - Sahary - aby nafilmoval a prozkoumal svým osobitým pohledem tuto pustou ale okouzlující krajinu a její obyvatele.

Jeho pouť začala v Gibraltaru, pak vedla Marokem přes pohoří Atlas a vesnice Berberů do Mauritánie, kde se nachází sedmé neposvátnější město Islámu, obklopené obřími písečnými dunami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to bude dál, ale zatím je to hodně slušná trojka. Pohled na dvoukilometrový vlak mě děsil ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci dokumentárny mini seriál. Cesty s Palinom sú zábavne a zároveň poučné, hlavne preto lebo Michael chodí aj na miesta, kde by nemal ("Ministerstvo zahraničných vecí mi neodporučalo ísť do Alžírska, lebo sú tam občianske nepokoje. Asi tak za pár minút dorazíme do hlavného mesta Alžírska."). Od časti k časti sa to zlepšuje. V tretej časti sa napríklad môžeme stretnúť s čudným (a fakt strašidelným) tancom jedného kmeňa afrického domorodého obyvateľstva a s veľmi vtipnými Tuaregmi, ktorí si z Palina stále robili srandu. No a najlepšia časť je časť štvrtá, kde Palin navštívi miesta, kde sa nakrúcal Life of Brian a zaspomína si na tento kult. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďaľšie skvelé dobrodružstvo kde je hlavným sprievodcom Monty Pythoňák Micheal Palin. Jeho Saraha je točená bezprostredne po 11. septembri a predstavuje nám arabský svet a svet lokálnych kmeňov obývajúcich obrovskú a neprebádanú Saharskú púšť. Veľa zaujímavostí ako to už u Palina býva zvykom dopĺňa znova šikovný technický tím, kde máme naozaj možnosť spoznať nie len jednoduchý život ale aj zvyky a rituály Arabského a černošského sveta. Mesto v skalách alebo putovanie s Tuarégmi patrí rozhodne k vrcholom filmu. Najviac ale poteší ochota a dobrosrdečnosť ľudí obývajúcich tento neznámy svet. Takéto cestopisy považujem za jedny z najdôležitejších prostriedkov pri spoznávaní nových kultúr. Teším sa na jeho Himaláje. ()

Pavlisxx 

všechny recenze uživatele

Drobná změna stylu ve srovnání s prvními třemi sériemi, kdy se místo "velkého celosvětového putování" soustředíme jen na jednu oblast, zato detailněji. Tentokrát je to lehce nevyrovnané. Poutavé pasáže (Západní Sahara, Mauretánie, putování s velbloudy přez Ténéré) se střídají s nudnějšími (Senegal, Lybie, Tunisko). Přesto po drobném úletu s Hemingwayem zase starý dobrý Palin. ()

Reklama

Reklama