Reklama

Reklama

Rytmy Brazílie

  • Česko Brasileirinho (více)
Trailer

Obsahy(1)

Brasileirinho představuje divákům historii a nevšední vitalitu jednoho z nejoriginálnějších brazilských hudebních stylů - choro. Choro vzniklo jako první skutečně brazilská instrumentální hudba a od svého založení před 130 lety se vyvinulo do fascinující podoby moderní tropické hudby. Tento hudební styl spojuje prvky evropských i afro rytmů. Choro bylo až do 20. let předním hudebním stylem Brazílie a postupem času se z něj vyvinuly samba a bossa nova. Po několika letech odmlky učinilo choro v roce 1990 výrazný comeback. Ačkoliv není zájem dnešních komerčních médií tak značný, jak by si tento styl zasluhoval, mladá generace choro znovu objevuje. Koncerty ve stylu choro jsou vždy plně vyprodané a návštěvníci z Evropy, USA a Japonska ho vítají s nadšením. I po objevení tanga, salsy, samby a flamenga zůstává choro poslední autentickou latinskou hudbou, která se dostala do mezinárodního povědomí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rytmy Brazílie mě před třemi lety zaujaly natolik, že jsem je viděl dvakrát. Brasileirinho jsem viděl před chvílí poprvé a naposledy. Hudebně mě to nebralo a filmově to není žádná sláva. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si odpustit srovnání s dokumentem Buena Vista Social Club, který mě opravdu dostal. Ten byl skvělý jak po obsahové stránce (protože buenu vistu miluju), tak i po řemeslné a myslím, že úplně nenudil nikoho. Hudba, o které Brasileirinho je, se mi líbila, ale jinak je tenhle dokument maximálně průměrný a pro někoho, komu se třeba tento styl nelíbí to musí být STRAŠNÁ nuda. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hudební dokument, co jsem kdy viděl. Hodina a půl je většinou při sledování dokumentu na mě trochu moc, ale po skončení Brasileirinha by mi nevadilo zůstat sedět v sále a celé si to shlédnout ještě jednou. Nádherná hudba! ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Krásné, hudební, inspirativní dílo. Navíc skvěle natočeno. Nevěděl jsem kdo dokument tvořil, ale hned bylo poznat, že to je profík, jelikož práce s obrazem je skvělá, baví se na to dívat, je rozmanitá, živá, což u dokumentu z mých zkušeností nebývá zvykem. Pro muzikanty povinnost. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to nemá na "Buena vista" no hudobný štýl choro sa mi páčil a celkom ma táto prehliadka hudobníkov bavila. ()

elshish 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je opravdu pro fajnšmekry a řadím ho do sekce dokumentárních filmů... Zpecializuje se na techniku hry jednotlivých brazilských perkusivních nástrojů a vývoj jejich rytmů, které vychází z indiánských kořenů a vlivu přistěhovaců.. Užil jsem si to moooc... ()

Reklama

Reklama