Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Recenze (245)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný Hádek ve filmu, který si hraje na to, o čem že všem to nevypráví, ve skutečnosti je však prostý jako bulharská striptérka. Každopádně, celkem příjemně se na to kouká, občas vystčí růžky pan humor a trapných momentů je rozhodně méně než ve většině českých filmů posledních třech let. Nepřemýšlet a možná se jako já vyšplháte i na těch 50%. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo to ještě o dost bolestnější než Panic je nanic... Nepsat tematický speciál o teenagerských komediích, v životě bych na to nešel. I tak jsem se snažil nemít předsudky. Ale bylo to tak zoufalé, že jsem po deseti minutách chtěl uprchnout z kina. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já nevím...pokud člověk po polovině "děje" obyčejné teenagerské blbinky přemýšlí, o čem tato vlastně je, určitě bude něco špatně. Poslepované epizodky bez point, které okamžitě padají od sebe, nefuknkční humor (snad s výjímkou Petra Čtvrtníčka a cameo role Jirky Bartošky), tragický Foret. Povedená hudba a celkem příjemný Kryštof Hádek (který ale stejně od dob Tmavomodrého světa hodně klesnul) to už nezachrání. Jestli je tohle odpověď produkčního týmu Pavla Melounka na Rafťáky, tak mu musím vzkázat, že se těžce nepovedla. České filmy první půle roku 2006 jsou vážně potrat. A pozor! Za pár dní se chystám zhlédnout Panic je nanic. Už teď se celý třesu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Skvělých 30 sekund za scénu z Jirkou Bartoškou. Doufám, že Kryštof Hádek si s těma holkama užil pořádný sex i mimo natačení, protože jinak by natočení tohohle filmu nemělo žádný smysl. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, jak dokážou současné české filmy zaníceně popisovat opravdové lidi, jak umí vytvořit opravdové životní situace a jak jsou jejich tvůrci natolik vnímaví ke svému okolí, že i ty občasné vtipné momenty umí natočit s opravdovou humornou noblesou. A nebo taky: Tragická směska všeho špatného, co si lze na filmu představit, u níž vám bude stydno nejenom za profesionální kameru, zvuk a střih, ale vzhledem k tématu, přehnanému product placementu a vidině rozfofrované státní dotace, i za český film jako takový. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Za postavu profesora Petra Čtvrtníčka nedávám odpad... Pokud svým názvem ale tenhle film odkazuje k snímkům Karla Janáka, pak milí tvůrci vězte, že on alespoň solidně ovládá filmařské řemeslo a jeho filmy jsou funkční a dynamické... Kdežto tohle je tak trošku filmové cóma... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Když jsem u nás v Illusionu při slavnostní premiéře dávala kabáty na věšáky, užírala z rautu, pokukovala po Hádkovi a říkala si, copak to zas bude za pěknou kravinu, ještě jsem netušila, jaká že übersračka to vlastně doopravdy je - bohužel, teď už to nejen tuším. Kóma, vole. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o upocené, nešikovné vtípky na adresu nezkušených chlapců, snad bych byl smířlivější. Ale Experti se tváří jako - experti. Nad věcí, totálně v pohodě a samozřejmě in. Jenže nejsou a herecký ansámbl včetně Hádka by si zasloužil dostat k svačině tenhle filmový materiál. Doslova. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další česká podprůměrnost. Já nemůžu pochopit, že něco takového může vzniknout (nebo jsem to nechápal tenkrát). Ve filmu není jediný zajímavý nebo originální moment. Kam asi směřuje český film? Já to nechci vědět. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Scénky z chlapeckého života. Hm. Tváří se to sice jako nějaký >nezávisláček< , ale je to prolezlé sponzory a skrytou reklamou. Ukecané pitvoření zvláště starších protagonistů v rolích jakýchsi figurek téhle nesourodé křeče skeče zbytečně kazí i poslední zbytky jisté vtipnosti a zůstává již jen pachuť z pocitu další zcela promarněné šance na téma >nový mladý český film< . - - - P.S. Co jsem ovšem vůbec nepochopil je, že tahle formou i obsahem vpodstatě krotká teenagerská komedie se v televizní projekci nakonec uvádí s hvězdičkou, čili jakože mládeži nepřístojná! (?)... ;-) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šílenství kolem teen komedií, které v roce 2004 spustil Janák, zapříčinilo, že mnoho tvůrců upustilo uzdu fantazii. Coma je zasloužilý střihač, takže si řekl, že poslepuje pubertální nápady z šuplíku a bude to stačit. Přidal ještě několik národních umělců v čele s Vojnarem, Foretem a Vágnerem, ovšem zapomněl na to nejdůležitější. Nesehnal pořádné štěrbiny. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Diletantství a sterilita. Rozbředlý scénář, mizerné dialogy a na komedii nám tu poněkud absentuje cokoliv byť jen vzdáleně vtipného. Režie se sice snaží tu a tam přijít s nějakým "cool" vizuálním nápadem, ale člověk by jich čekal mnohonásobně víc. Celé to pak pochopitelně strašlivě, nesnesitelně nudí a nezachrání to ani Čvrtníček, tedy pokud se nesmějete už jen tomu, že se objeví ve dveřích. A Michael Foret tu podal dost možná nejhorší herecký výkon v historii českého filmu a to včetně filmů amatérských. Ze srovnání s RAFŤÁKY a PANICEM vychází EXPERTI s přehledem nejhůř. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem spolupracoval a tak jsem byl zvědavý, jak finální verze bude vypadat. Na natáčení jsme byli neustále pod vlivem smíchu (většinou díky Čtvrtníčkovi). Ale když jsem seděl v kině, nikdo se nesmál. Teda kromě mně a dvou bývalých spolužáků (SOU telekomunikační, kde studoval i režisér tohoto filmu Karel Coma). Já se smál po většinu času a za to njespíš mohli humorné vzpomínky. Moji dva přátelé se smáli jen některým částem. Konkrétně parodii na naší školu a učitele. Celý sál, tedy 30 lidí se smál pouze u jedné scény (omlouvám se, ale nemůžu si vzpomenou která to byla - tuším, že scény se semaforem). Po kamerové stránce se mi film velice líbil. Většinou statická kamera s barevným nádechem ohnivých barev. Kryštof Hádek byl velice príma jak na natáčení, po natáčení a ve filmu. O ostatních to nelze říct. No a na závěr můžu dodat, že je škoda, že vystříhal pár záběrů, které by film možná o trošku více spestřili. Ale to nemůžu říct na 100%. ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Kriste, to snad není možný jak češi mohou natočit takovou ubohost. Tohle je jeden z těch filmů, který mě dokáže vážně zničit náladu a pokaždé nevěříte svým očím ani uším. Absolutně o ničem, nevýrazné postavy, mizerné dialogy a jako žánr komedie ani náhodou(uvedu například scénku s mobilem, jež byla naprosto trapná a ještě k tomu mizerně a násilně podaná…). A navíc, aby toho nebylo málo, tak na některých místech ani kameraman nedokázal zaostřit, a to už je u takového odpadu vážně ubohost. Na film jsem se podíval hlavně kvůli doporučení svého kamaráda, který říkal, že je tento film dobrý, ale po zhlédnutí se ptám v čem? Zbytečný film a opravdu never more.... ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

A ejhle!! Po plavbě v kinech vplula na televizní obrazovky nekontrolovatelná kocábka, rozbitá snad všude možně. Neomluvitelně nestravitelní, ať se podíváte z kteréhokoliv úhlu, Experti aneb dezorientovaný Hádek a spol. v alkoholicko-superstarovém oparu. Nenáročná oddechová zábava pro mladé se ani v nejmenším nekoná!! Z oprav domácích počítačů se pro mladého Oskara stane zajímavá živnost, opepřená postelovými hrátkami s jejich vdanými a opuštěnými majitelkami. Tahle banda idiotů, tedy Oskara a jeho přátel, včetně tvůrců, kteří podle všeho vyrostli na Mladých a neklidných a stočtyřicátá devátá epizoda Esmeraldy je zřejmě jejich vysněná meta, po celou dobu směřuje jen k šokujícím dialogům a infantilním scénám v zajetí orgasmů!! ()

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

Môžem zodpovedne prehlásiť, že tento počin, bol horší ako Troškove výblitky ... Dej bez ladu a skladu, strih katastrofálny a na dôvažok - nazvať tento film komédiou bol asi ten najväčší omyl ... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak nejhorší film roku, jak jsem čekal, to nakonec není (na Poledňákovou už asi nebude mít dlouho nikdo) i tak je ale pro tvůrce pojem teenagerská komedie velmi vzdálený. Ze začátku to vypadalo velice slibně a občas jsem se i docela pousmál (za to ovšem může minirolička Petra Čtvrtníčka, který je jako jediný výborný a vtipný). Poté už ovšem řekne humor a Čtvrtníček ahoj, a zbytek filmu je jedná velká nuda bez děje, nápadu. Prostě další průser na poli české komedie. ()

Reklama

Reklama