Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní road-movie o nekonvenčním dívčím přátelství je nejen studií současných dospívajících dívek, jejich iluzí a představ, ale i cestou za poznáním a sebevědomím... Iška, Karolína a Vendula se po maturitě vydávají na cestu bez cíle, důležité je putování samo. Ačkoliv jsou povahově i vzhledově velmi odlišné, působí jako kompaktní trojice: podobná slova, stejný humor a společná minulost. Problém nastává už před cestou: Iška musí vzít s sebou čtrnáctiletého bratra Vojtu. Obstarat si jídlo a cestovat bez peněz není jednoduché, zpočátku však dobrodružné a zábavné. Postupem času ale dívky zjišťují, že někdy to, za co se neplatí, bývá nejdražší. A že dívčí přátelství se rozpadá, nebo se rozpadlo už dávno a ony to jen nechtěly vidět, jako nechtěly vidět svoje opravdové touhy, přání a trápení. A Vojta? Nechá se vtáhnout do hry plné potlačovaných emocí, nevyřčených slov, výbuchů smíchu a pořád ještě silných citů, které nemají nic společného se selankou holčičího přátelství. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

KdG 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nuda, trapnej děj je to celý divný, jediný co mě nevadilo byla poměrně otevřená nahota hlavních představitelek. ;-) ()

coco.brice 

všechny recenze uživatele

každej pět minut někdo brečí a každých deset minut někdo ukazuje prsa...ale zase tak špatný to nebylo,to ne...tři hvězdičky jsou tak akorát... ()

Zeldur 

všechny recenze uživatele

Nevím, mě tenhle film zrovna moc neoslovil. Poněkud rozpačitá road movie s puncem touhy po svobodě. Ke konci jsem se už ale celkem nudil... ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Tohle nechápu, zastavte už někdo tyhle filmy už...o čem to zase sakra bylo. Já končím s českým filmem, vzdávám to :) ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je Ruppert a jeho hláška: Holky ukažte nám kundí džihád :) :) Saša jako skrytá lesbička ( mimochodem dobrý kozicky) a Sandra jako bezpaterni čubička.. :) její přednosti netřeba komentovat.. :) 70% jen ta třetí mě tam srala...vychcala se mi v kuchyni prase.. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapily herecké výkony, ovšem scénář má slabiny, hlavně netuším, proč se tam pořád motá ten brácha a proč do toho Holandska ne a ne odjet. A jinak ta postava Venduly, co ji hraje Nesvačilová, je normánlí sociopat, která by těžko měla nějaké kamarádky. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Nezvale, kde je tvá růže hozená do kostela? Šrámku, kde tvůj Měsíc nad řekou? Kde jste paní Režisérko Chytilová se svými Sedmikráskami, kde byly pseudohodnoty a pseudovstahy vyjádřeny zcela mistrně? Karin Babinská má pro vás jistě jen útrpný úsměv. Lhostejno, že toto její dílo je tak beznadějně zbytečné, že ani víc zbytečné být nemůže. Kdyby to byl alespoň italský neorealismus, ale není. Nic to není. Tak proč to bylo napsáno a natočeno? Ty dvě hvězdy za herecké výkony a za slušnou kameru. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film. Mám ráda filmy o různých mezilidských vztazích. Až na ty lesbické scény. Ty byly nechutné. Zůstávám u gayů. ()

Maras.L 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem přistupoval vyzbrojen mnoha reakcemi okolí a po přečtení několika celkem pochvalných recenzí. Většina z nich hodnotila kladně fakt, že se nejedná o další Rafťáky, Snowboarďáky či jiné ...ťáky, ale že film jde dál a zabývá se vážnějšími tématy. V podstatě do tohoto bodu se s recenzemi mohu shodnout, ale dál už se s většinou názorů rozcházím. Když jsem přemýšlel nad tím, proč u mě film vůbec nezafungoval, dospěl jsem k několika věcem. První, a asi nejdůležitějsí je, že hrdinky se od počátku chovají jako strašné krávy. Všechny tři. Což o to, to by samo o sobě nevadilo, pokud by to ovšem spadalo do jejich povahy, tak jak byla budována. Jenže: Jak je možné, že stydlivá a uzavřená Iška najednou stopuje auta "nahoře bez"? Nebo Karolínu, jejíž cynismus by nevydržel víc jak půlden ani kůň, holky bez obalu příjimájí jako nejlepší kamarádku? Podobných nelogičností je film bohužel plný... Postavy se nechovají logicky nejen podle skutečného života, ale ani podle rozvržení filmu, což boří veškeré pokusy vytvořit si k nim jakýkoli jiný, než odmítavý, vztah. Nakonec z toho všeho nejlépe vychází Vojta (dámy mi prominou můj šovinismus), jehož postava je jako jediná konzistentní a funkční. A co se týče příběhu, příjde mi stupidní a naivní - každý, kdo někdy absolvoval nějakou delší cestu stopem po Evropě mi dá zapravdu. Dávat dohromady Janákovi komedie a Pusinky je vskutku hloupost. Ony komedie totiž ve svém diskurzu, který si dobrovolně určily, fungují. Zatímco film Karin Babinské a Petry Ušelové v tom svém, byť poněkud "noblesnějším", diskurzu selhává. ()

Lumpus 

všechny recenze uživatele

Asi mě budete považovat za blázna ale já jsem po tomhle filmu měl pocit že jsem se díval na něco mimořádného,na něco co vzbudilo mé city,natolik,že jsem cítil s hrdinkami,prožíval jsem s němi jejich trápení a cítil sem všechno to co cítily ony.Ano je to film zaměřen na holky,ale mě se osobně tento film dotkl tisíckrát tolik co např.bezdušší Rafťáci aj. Smekám nad autorkami,protože dávno již mě nic nezabrnkalo tak na city jako tento alespon pro mě mistrovský film,proto nemohu jinak než plnné hodnocení,i když první polovina byla jen na 4:-) Na závěr bych chtěl dodat že film není vhodný absolutně pro všechny.někteří ho odsoudí,jiní jim opovrhnou,kluci řeknou co je to za blbost,ale at je ten film jakýkoliv pro mě je ůžasný.......... PS: Po druhém shlédnutí musím konstatovat, že jsem ještě víc u vytžení než poprvé, za mě klidně 6*. Málokdy mám po konci filmu takový pocit, že je mi neskonale líto, že skončil a tady sem to zažil podruhé. Maruška Doležalová válí ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Ak chcela režisérka Pusiniek dať nejakú závažnu výpoveď, tak ku mne sa nedoniesla. Možno niekto pochopil hlbší filozofický kontext a možno mal tento road movie slúžiť len na zabavenie. Miestami som bol filmom nadšený, miestami som chcel z kina odísť. Mimoriadne nevyvážený dej a tak pri rozhodovaní o počte hviezd prichádzala do úvahy celá škála od 1 do 5. Nakoniec som zvolil neistý stred. ()

Boulderman 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za odvahu, jinak to bylo celkem stupidní. Myslím, že ještě nějakou dobu potrvá, než se podaří natočit český film pro mladé lidi. ()

Havala odpad!

všechny recenze uživatele

Film mi připadáv že je absolutrně o ničem, je to neskutečná nuda, a navíc mám z toho dojem že je to celé nejaké odfláknuté, no strašná krávovina. Ani to nepouštět do TV!!! 24% ()

jns 

všechny recenze uživatele

Všechny tři holky hrajou výborně. Natočeno suverénně: režie, kamera, střih - paráda. Tak sakra proč mi je ten film celkově tak nějak jedno? Každopádně lepší 3hvězdičky... ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Absolutně protivné představitelky s absolutně divným dějem, který mi spíše příjde jako neděj. Šlo jim o něco? Kdo ví, mě už to ale nezajímá a zajímat nikdy nebude. Takže milé pusinky - jděte do kelu. ()

Jaromír

všechny recenze uživatele

Odnikud nikam. Marně se snažím najít ve filmu nějaké poselství, asi je to ta beznaděj, která nakonec není až tak beznadějná :) a vše se nějak vyřeší. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

15.06.2007

Na nezájem o mladé a začínající filmaře si v poslední době nemůže nikdo stěžovat. Před pár měsíci proběhl na stanici Nova filmový maratón studentských snímků, Noc filmových nadějí, a v pondělí 4.6.… (více)

Reklama

Reklama