Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

choze 

všechny recenze uživatele

Už RAFŤÁCI povážlivě balancovali na hranici trapnosti a nudy, ale pěkný holky, dobrý soundtrack a nějaká ta vtipná scénka to zachránily. Tady není vtipného nic a soundtrack je, nato že je to o hudební skupině, paradoxně ze všech soudtracků Janákových filmů nejslabší. Neoriginální námět je bolestně a nenápaditě natahovaný, opět tu nepotkáme jedinou postavu z masa a kostí, jen samé víceméně trapné figurky a celé je to nepříjemně sterilní. Máti se u toho bavila podstatně líp než já. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě peklo, ale česká napodobenina Guye Ritchieho také ne. Hlášky působí nesmírně nuceně, hlavní záporák postrádá charisma, český Terminátor je spíš k pousmání nad trapností a rádoby efektně moderní režie vůbec nenese Janákův rukopis. Přesto je to pořád lepší než například Prachy dělaj člověka, jsou tam asi tři skutečně vyvedené humorné pasáže a poslední půlhodina vcelku sviští. Celkový dojem ovšem velmi rozpačitě záporný. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nenásilné a příjemně koukatelné. Na rozdíl od takových Rafťáků se nemusím červenat při okatém product placementu, jen ta Mádlova neodolatelnost zase působí jako sci-fi. Stejně tak Kotkův pseudodrsný komentář otírající se v každé druhé větě o "jointy a masakr" ničí jakýkoli trvalejší humor. Ale protože jde o snaživou poctu Ritchiemu a spol., musím uznat, že nějaká, jakkoli občas silně nešikovná, invence se dostavila. Za to mračící se třetí hvězda. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Trapný pokus Karla Janáka dokázat, že umí i jiné filmy než zimní a letní komedie pro teenagery. Scénář je děravý jak ementál a výsledek je jen velmi těžko k uvěření. Kotek je svojí image znásilněn a ani nepůsobí dojmem, že by se v ní cítil dobře. Ve filmu je cítit snaha kameramana Martina Šáchy ukázat Janákovi čeho že se naučil pod vedením Jiřího Svobody v Sametových vrazích. Kolorit a vedení kamery je nápadně podobné. Za to jedna* a druhá že mne tady Mádl přesvědčil o troše talentu, což jsem si myslel spíše o Kotkovi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nepovažuju se za puritána, ale to, co předvedl pan Janák je smutná tečka za krizí českého filmu. Obdivuju sice jeho vzkříšení svižných komedií pro mladší diváctvo, ale tohle snad nemohl myslet vážně!! Trefil se před dvěma lety do černého a skutečně jsem mu fandil, přechod na náročnější žánr je pochopitelný. Jenže.. Uměle vystavěná zápletka, kdy si parta nesourodých „hudebníků“ usmyslí, že na novou aparaturu půjdou přes krádež milovaného psa místního mafiána, se ještě dá skousnout. Absolutně ale chybí uvěřitelnost dalšího jednání, stejně tak i komplexnější dramaturgie. Film se drolí na jednotlivé scénky, ve kterých si Janák připravuje půdu pro možné pointy, kterých se stejně nedočkáme. Drtivou většinu snímku tvůrci totiž jen zoufale vzhlížejí ke svým předobrazům a zvučnějším zahraničním kolegům v „gangsterském“ žánru. Dialogy nejsou špatné, co mě ale nejvíce naštvalo (opakuju, že nejsem puritán) byla mluva „našich“ hrdinů – být cool neznamená být nechutný. Nutit nám neustále dokola, jak si dali nějakýho toho špeka, nebo že na hudební vybavení nemají, ale na pivko a cigárka ano, bylo až až. Sice už mi dávno není čtrnáct let, a film je zcela jistě směřován na jinou cílovou skupinu (ta snad ale není úplně hloupá), ale předkládat náctiletým, že když kradu, tak se z toho stejně nějak vyvlíknu, že mi kterákoliv holka na mrknutí roztáhne nohy a že najatému zabijákovi (neuvěřitelně směšný Pavel Rimský) je nejlepší tlemit se do ksichtu - ale no tak!! Ve filmu funguje minimum situačních gagů, některé však vyloženě pobaví (zejména okno na veterině). Zatímco střihač ztratil soudnost, kamera Martina Šáchy je příjemným osvěžením celého snímku. Herecky film nikterak nepřekvapuje. Postavy jsou ploché až běda, možná více než u předchozích horo-vodo dobrodružství. Potěší snad jen uvolněnější Jirka Mádl (jeho kreace s bílým práškem), z dospělých postav jen Jan Hrušínský. Leccos pokažené relativně úspěšně zachraňuje závěrečná půlhodinka!! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy Radek (Martin Písařík) vstává, hraje Evropa 2 Ranní show. Ta však začíná v 6 hodin, nikoliv v 5, kdy Radek vstal. (Skarface)
  • K filmu vznikla i stejnojmenná počítačová hra a knížka. (HappySmile)
  • Když Pedja Bjelac (Chřestýš) dostal scénář, tak někdo přišel s tím, že režisér Karel Janák vyžaduje improvizaci, tak ať se to neučí. Pedja se na to tedy vykašlal, a když přišel na plac, Janák požadoval všechno, co bylo ve scénáři. Ostatní mu tedy pomáhali nasoukat všechny repliky rychle do hlavy a někdy mu dokonce za kamerou drželi texty napsané na papírech. (HappySmile)

Související novinky

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama