Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud. Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (775)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako samostatný animák od začínajúceho štúdia solídny priemer, ako udalosť roka v Dreamworks ťažký podpriemer. Ak by sa niečo podobné udialo v Pixare, všetci by boli v prdeli. V tv sa to celkom dalo, ale vidieť to v kine za vtedajších 5 eur, s hodnotením by sa išlo dole. Nechápem takýto hazard, keďže fanúšikovia Shreka boli prevažne inteligentní ľudia. Tržby ale dokazujú opak, v Dreamworks chceli nabaliť ďalšiu cieľovú skupinu. Stratili tú pôvodnú. Evidentne sa to vyplatí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání. Shrek Třetí není sice vyloženě špatné dílo, jen je děsivě průměrné až nezajímavé. Andrew Adamson schází více než by se slušelo. Nejhorší na tom je, že i tento díl má ohromný potenciál. Co vtípků a humoru se dalo vytěžit z vynikajícího nápadu spolčení těch "zlých" postaviček z pohádek proti těm "dobrým". Závěrečný nápad s divadelním představením si přímo říkal o nášup citací... Jenže kde nic tu nic. Odkazů je zde jak šafránu a humor zmizel docela. Zbylo pár rádoby vtipných situačních gagů, ale je jich naprosté minimum. Ne že by zde humor nefungoval, on se o něj ani nikdo nepokouší. Čestnou výjimkou je Perníkový mužíček. Jediné dvě fungující scény v celém filmu má na svědomí právě on. Hraje se na to, že davům bude stačit návrat starých známých. Shrek se tedy postavil do řady průměrných rodinných animáků, proti kterým se v jedničce tak úspěšně vyprofiloval. Nyní již dospělým nenabízí nic krom další z nekonečné řady barevných žvatlaček pro nejmenší děcka. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto mal byť MÔJ šťastný koniec!“ – „Musíš si ho nájsť niekde inde.“ Na jednotke som bol v kine a bola to bomba. Dvojku som si nechal na video a hoci jej dávam 80%, moment prekvapenia bol fuč (viac akcie, viac postáv, zamotanejší dej). Trojku som si nechal už rovno na televíziu - a dobre som urobil. Za prvé, postavy sú nesympatické. Od princa Krasoňa (ktorý svojou prítomnosťou ničil už dvojku) až po Artuša (pardon, Artieho). Tentokrát sú ale nesympatickí už i Shrek a Fiona! A zápletka stojí za prd. Urazený Krasoň navštívi krčmu s 20. zápornými figúrkami a s ich pomocou ovládne kráľovstvo počas dvojminútovej akčnej scény (kráľovstvo, ktoré MUSÍ mať stovky vojakov), stane sa novým kráľom a na konci usporiada divadelnú hru. ČOŽE!? Kto im vymýšľa také scenáre a prečo ho napriek tomu púšťajú do areálu??? Situáciu ako-tak zachraňuje štipka slušnej akcie (200-kilová zelená Fiona robí karate) a vedľajšie postavičky (Oslík začína byť otravný a Kocúr v čižmách stratil glanc, našťastie exceluje aspoň „to drevo“ Pinokio, veľmi zložito odpovedajúci na veľmi jednoduché otázky, lebo všetci vedia, že ak bude klamať, narastie mu nos). DreamWorks a Shrek sa utopili v trápnych pop-kultúrnych odkazoch ("Hastalavista, bejby, som kráľ sveta!“). Z niečoho, čo bolo kedysi kúzelné, rozkošné, šikovné a originálne, sa stal otravný škaredý mutant, ktorého ďalšie časti sa nakrúcajú len aby štúdio zarobilo na plyšákoch. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na moje vlastné prekvapenie som sa obstojne bavil. Samozrejme, na vynikajúcu jednotku ani obstojnú dvojku sa to nechytá ani náhodou, príbeh celkovo je prostoduchá "ftákovina" bez jediného prekvapivého či aspoň zaujímavého zvratu a navyše má film kdesi v strede kritických cca 20 minút (všetko okolo Merlina je uvarené z vody, a to riadne zatuchnutej), ale... Dobrých vtipov je stále dosť a vyvrcholenie je slušne vygradované. Princezné ma bavili v každej scéne (možno preto, že som nedávno videl Snehulienku, takže ma zvieratká privolané na likvidáciu nepriateľa za zvuku Led Zeppelin naozaj potešili) a umierajúci tatko-žabiak je výborná, do absurdity naťahovaná a teda veľmi vtipná scéna. Rozsudok: výrazne slabšie ako prvé dve časti, ale stále stráviteľné. A určite menšie sklamanie ako tretie diely Pirátov a Spider-Mana... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to zábavné. A když rodinná komedie není zábavná, k čemu tedy je? Vtípky jsou buď trapné anebo převzaté z minulých dílů (kočičí očíčka). A kam zmizel opravdový Shrek? Zbyla jen napravená karikatura minulých dílů. Jsem pro vývoj postav ale ne tím špatným směrem. Opravdu radost jsem měl snad jen z Draslíků. Říkám na rovinu že 4tý díl nechci. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Ačkoliv mají Oslík s dračicí pět dětí, ve filmu je oslovují pouze třemi jmény – Coco, Peanut a Bananas. (imro)
  • Animák za 160 milionů amerických dolarů utržil během otevíracího víkendu 121,6 milionů dolarů, což byl rekord pro animovaný film. Předběhly ho jen třetí díly dalších známých sérií, Spider-Man 3 (2007) se 151,1 miliony a Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) se 135,6 miliony. Celkový výdělek v USA se vyšplhal na 321 milionů, čímž se snímek stal druhým nejúspěšnějším v sérii. Shrek (2001) vydělal v USA 267,6 milionů a Shrek 2 (2004) 441,2 milionů. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. května 2007 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama