Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (708)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell, Darren Lynn Bousman .. Ano, byla tam krev. Tak jako v první hře o přežití. Jenže tam nešlo jen o ní, jak si tvůrci upoutávek myslí a bohužel, tohle je pokračování a jednoduše nepřekročilo stín svého předchůdce. Film není vůbec špatný, jen je druhý. Zajímavé nástrahy, psychologie a také pointy se opět dočkáme, sice není tak šokující, ale i tak je velmi dobrá a solidně provázaná s původním filmem. 70%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od dvojky som čakal viac, no myslím, že trošku sklamala. Hlavne to bude asi tým, že sa vymenil celý štáb okolo. No aj tak si udržal film pozíciu skvelého horroru so skvelou hádankovo-rébusovou líniou. Skvelo vymyslené hry s brutálnym podkladom, na ktoré sa človeku so slabým žalúdkom pozerá ťažko. Pre mňa však filmova lahôdka! Trošku mi chýbala celková drsnosť a celkové husté napätie, ktoré v jednotke dodávala len jedna miestnosť a len dvaja ľudia. Celý film je však jeden obrovský hlavolam, ktorý vyústi do parádneho záveru. Film si necháva otvorené zadné dvierka, čiže podľa mňa sa môžeme kľudne dočkať ďalšieho pokračovania, čo by vôbec nebolo odveci. (teraz bohužiaľ už viem, že bolo.) 80%. ()

Reklama

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi jedno jestli to má myšlenku (ano i ten první díl). Je mi jedno jestli je to strašidelný (tudíš správný horor). Jsou mi ukradený úplně všechny důvody, proč by tahle série měla být dobrá. Pro mě je to jen směsice odporných brutálních vražd. Dokonalý návod na zabíjení. Z vyprávění mě stačilo slyšet (nevím ve kterých dílech to přesně bylo) o scéně s injekčníma stříkačkama, s vlastním vydloubnutím oka (jinak smrt), s pitváním svého partnera, který má být podle všeho mrtev (jinak smrt). Smůla že se probere uprostřed prohlížení jeho střev vlastní holkou... Nechutné! Odporné! Ohavné! Strašné! Zrůdné! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak je to tu. Jednička byla překvapením, s dvojkou přichází velké obavy. Dvojky v Hollywoodu znamenají většinou všeho víc kromě kvality, která často je max poloviční. Opět se nám dostane hry na přežití tentokrát s bandou různých lidí, kterých spojuje jak rychle zjistíte jedna osoba. Nakonec film působí promyšleně, ale i překombinovaně. Pasti jsou zajímavé, ale chybí jim rafinovanost těch z prvního dílu. Nejde o nekvalitní zábavu, je překvapením, ze druhý díl je min. tak kvalitní jako první a na jeho konci budete opět koukat jako znovu narození, ale už to není ten velký šok a ta velká originální pecka jako tenkrát. Tak si to užijte víc než jednou na to opět nekouknete. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm. Já mám pro tuhle zubatou sérii jednoduše velkou slabost, což je zvláštní, neb jsem velikým odpůrcem násilí a při pohledu na krev (a vůbec jakékoli řezání a kuchání a bodání a (z větší části i píchání...)) se mi dělá trochu šoufl. Snad je to v tom, že krom spousty nezbytných umíračů má tři ohromně propracované postavy, které je potěšení rozebírat (psychologicky, nikoli fyzicky). Které? Kdo viděl, ví, kdo neviděl, nebudu mu kazit, že.. Možná je to tím, že dokáže dokonale překvapit. Nebo jsou to ty nezodpovězené otázky, co mě láká dívat se na další a další díly, i když ostatní už Saw splachují do záchodu? Nejspíš to bude všechno dohromady. Dvojka je pro mě navzdory nízkému hodnocení výborný thriller, který při znalosti celé mytologie tvoří jeden z těch nablýskanějších, ale paradoxně dějově trochu prázdnějších dílů. Nicméně je to napětím nabušená jízda a když zazní první tóny "Hello Zepp", nemusím pro husí kůži daleko. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Film byl nominovaný na cenu Saturn americké Akademie sci-fi, fantasy a hororových filmů. (imro)
  • V čase 1:12:13 je vidět ruka, díky které spadly tajné dveře. (Pepy)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama