Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (709)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První díl je i přes skutečnost, že se nechává inspirovat jinde, zatraceně povedený žánrový přírůstek, jehož konec je v mém osobním top největších filmových překvapení. Dvojka navazuje schopně a některé pasti jsou opravdu úchvatné. Pokud se však první díl inspiroval Kostkou jemně, druhý už jí vykrádá až nezdravým způsobem. Máme tu mnoho postav, máme tu různě rozmístěné pasti a máme tu naprosto debilní postavu, která otravuje život všem ostatním (ten typ parchanta, kterého byl měl divák nenávidět, nefungoval už ani v druhé kostce). Konec je zajímavý, ale stále se jaksi nedokáži rozhodnout, zda mi připadá dobře nasazený na jedničku a nebo násilně našroubovaný... nejspíše od každého trochu, nicméně šokující překvapení to tentokrát není. Saw II není ani omylem tak dobrý, jako jeho předchůdce, ale jde o slušné pokračování, které má pozici ztíženou především tím, že první díl je "téměř" dokonalý... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rozvleklejší začátek dává vědět, že tentokrát nepůjde jen o samoúčelnou hru na efekt, ale také o rodinné drama s ponaučením na konci. Tedy zdánlivě. Vyjít z premisy, že všechny karty známe z rubu i líce na samém začátku byl dobrý tah. Sledujeme současně skupinku sociopatů pobíhajících po zapastěném domu a detektiva vedoucího s Jigsawem debatu na téma „život, vesmír a vůbec“. Jak však vyjde najevo, jedna dějová linie byla do filmu zakomponována čistě pro to, aby se něco dělo a hlavně, aby to něco obsahovalo spoustu krve. Pointa nám odhalí, že zhruba tři čtvrtiny filmu jsou zcela postradatelné a pro pochopení podstaty naprosto zbytečné. SAW 2 nemá žádnou atmosféru, ani jednou jsem se nelekl a povinné „šokující“ odhalení mě jenom utvrdilo v tom, jak velkým omylem bylo dát prvnímu dílu plné hodnocení. Je k naštvání, když vás jeden film přesvědčí o hlouposti filmu jiného. 40% Zajímavé komentáře: Marius, Lateef, choze ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už mám ten Saw déle, ale nějaký šestý smysl mi nejspíš našeptával : "Nech to být“ Tady se plně shodnu se svým kámošem Legasem. Film prostě trpí typickým syndromem dvojek, kdy je všeho dvakrát více. Jenomže méně je někdy více. Logika dějových zvratů už je více méně jedno, pokud jsou tyto opravdu blbé. Ten film mě v průběhu sledování přestal zjímat, náznak něčeho překvapivého spolehlivě pohřbila další stupidita. Scéna se stříkačkami ustálila moje hodnocení na dvou hvězdičkách. Naštěstí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Připraven z první dílu jsem zasedal k jeho mladšímu bráškovi.Opět jsem se nenudil, opět jsem přemýšlel co a jak. Přibylo brutality což bylo s ohledem na první díl dost zbytečné. Na druhou stranu mě konec opět překvapil i když hra byla o jeden level níže. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ešte nelogickejšie, vykonštruovanejšie a stupídnejšie ako jednotka. Navyše bez atmosféry, ktorá v jednotke vzbudzovala dojem, že je film niečím viac. Niektoré krváky sú tučné (oklincovaná bejzbalová pálka je mojou obľúbenou vražednou zbraňou už od Úteku z New Yorku) a záver je vďaka hudbe solídne vygradovaný, ale aj tak... Načo? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je Saw II příjemné překvapení. Scénáristům se vcelku slušně podařilo oprostit od logických děr prvního dílu, i když je pravda, že ani tady si jich bohužel pár neodpustili. V mnohém se taky podařilo tvůrcům oprostit od přehnaně nevyrovnaných částí, kdy ta zachycující dění v místnosti byla excelentní, zatímco ta odehrávající se mimo a popř. flashbacky bylo nudou a šedí. Tady se jim daří držet atmosféru poměrně vyrovnanou, i když je pravda, že celek je postaven víceméně na vcelku nepokrytém zobrazování funkčnosti různých úkolů, kterými Jigsaw pověřuje své oběti. Je pravda, že jejich originalita je chvílemi až nepříjemně mrazivá a u některých (díra plná injekčních stříkaček) už i žaludek sáhodlouze zaprotestoval, ale i přesto, je Saw II pouze šablonovitě rozehraný thriller, kterému nelze upřít ani poměrně vrchovatou míru nápadů, ani slušivě temnou atmosféru. I když na druhou stranu je pravda, že hyperaktivní kamera a klipovité stříhání jí překvapivě trošku ubírají. (Ne)standardní nadprůměr. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pořád ještě solidně řemeslně zvládnutý thriller s dobrou atmosférou a jen lehce přehrávajícími herci. Už se ale začíná pomalu projevovat úbytek originality (byť vymyšlené úchylárny stojí za to). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poněkud přímočařejší než první díl, protože tvůrci očekávají, že diváci budou chtít vidět krev, něco co dokáže zobrazit divákovo utrpení, něco co ho rozhodí, a tak si ty nejbizárnější pochoutky pouštějí do druhého dílu, který víc než na příběh dá na samotné pasti a toto zpestření přecijenom něco stojí. Teda rozhodně snížení kvality série, i když stále udržuje hodně vysokou laťku a i tak se snaží o pokračování příběhu, přesto, že v tomhle díle poněkud volnější formou. Počet mrtvých se stupňuje, příběh se nijak dál neprosazuje, už teď se ví, že série dokáže vidělat hooodně prachů a tak se píše další a další scénář na další díly. Jestli to tak budu brát, tak Saw série má sestupnou tendenci. Druhý díl je naprosto rozdílný než první. Nedokáže toho tolik co nabídnout a blíží se průměrnému hororu, jenže samotný závěr to všechno trošičku změní, ale rozhodně mně nerozhodí celkový dojem z filmu, který je trošičku jiný než jsem čekal, ale takový jaký autoři od série dle mého očekávali. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónovTržby USA $87,039,965Tržby Celosvetovo $147,739,965Tržby za predaj DVD v USA $44,689,595 //počet predaných kusov 2,815,407║...keď to tak zarába, netočte potom aj 100pokračovaní, fakt nápad ako hrom, nech žije komercia __Pokračovanie čo už stráca na atmosfére, ktorú stanovil prvý film. Prvé pozretie filmu bolo ešte celkom fajn aj som ho trošku umienene vysoko hodnotil, lebo som asi aj sám chcel veriť že to je lepšie než sa mi zdá ale opak je pravdou tak 4hviezdičiek mením na stále slušné 3.Škoda že to príde tak na rýchlo kvasené, nápady a pasce to má dobré ale ten príbeh a umelosť naokolo to strašne ubíja. A to som chcel byť fanúšik tejto série po prvom filme, Saw 2 ma nechala ešte váhať, Saw 3 dala zbohom nádejam. /videl v kine: 65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak je to tu. Jednička byla překvapením, s dvojkou přichází velké obavy. Dvojky v Hollywoodu znamenají většinou všeho víc kromě kvality, která často je max poloviční. Opět se nám dostane hry na přežití tentokrát s bandou různých lidí, kterých spojuje jak rychle zjistíte jedna osoba. Nakonec film působí promyšleně, ale i překombinovaně. Pasti jsou zajímavé, ale chybí jim rafinovanost těch z prvního dílu. Nejde o nekvalitní zábavu, je překvapením, ze druhý díl je min. tak kvalitní jako první a na jeho konci budete opět koukat jako znovu narození, ale už to není ten velký šok a ta velká originální pecka jako tenkrát. Tak si to užijte víc než jednou na to opět nekouknete. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell, Darren Lynn Bousman .. Ano, byla tam krev. Tak jako v první hře o přežití. Jenže tam nešlo jen o ní, jak si tvůrci upoutávek myslí a bohužel, tohle je pokračování a jednoduše nepřekročilo stín svého předchůdce. Film není vůbec špatný, jen je druhý. Zajímavé nástrahy, psychologie a také pointy se opět dočkáme, sice není tak šokující, ale i tak je velmi dobrá a solidně provázaná s původním filmem. 70%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Perverzní sadistická hra pokračuje a nástup je opět velmi brutální. Stejná možnost výběru „Žij nebo zemři.“a běží ti čas. Další bizarní způsoby zabíjení (invence autorů je zřejmě nevyčerpatelná). Stejný postup, nejdřív zlikvidovat psychicky a potom to jenom dokončit. „musíme zkoušet lidskou rasu, její sílu a ochotu přežít.“ Logika drhne stejně jako v jedničce, jenže původní nápad už nepřekvapuje originalitou, takže zbývá jenom úchylná sebelikvidace pološílených osob se zmateným koncem. Zřejmě se můžeme těšit na Saw 3. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Slušných 60% - rozhodne to nie je "zlé" pokračovanie. Hodnotenie však závisí od znalosti prvého dielu, ako aj špecifikovania toho, v čom ste videli jeho kvality. U mňa bodovala úderná atmosféra, zaujímavý, v istom smere originálny nápad a záverečná pointa. V rovine ťaživej až klaustrofobickej atmosféry sa Saw 2 bez problémov vyrovná jedničke. Je to opäť dosiahnuté zbesilými, často až videoklipovými kompozíciami, podobnou štruktúrou príbehu (jednička je tu skutočne citovaná permanentne), avšak pozmenenú v dôležitých detailoch (dvojitá os prvého dielu:"nájsť Jigsawa-nájsť obete" sa vďaka jasnej identite Jigsawa v pokračovaní hneď od začiatku sústredila iba na nájdenie obetí). Slabiny jedničky - logické kiksy za účelom gradácie jednotlivých bodov obratu v príbehu sa opakujú aj v dvojke, umocnené slabinou najvýraznejšou - záverom. Zatiaľ čo v jednotke pointa trpela svojou prekombinovanosťou, ešte stále sa dala akceptovať vďaka dôvodom, ktorého Jigsawa viedli k činom. Dvojka tento bonus postráda, pričom prekombinovanosť ostáva. Uvedomenie si hodnoty života bolo zamenené za pomstu, i keď so snahou o jej zakrytie. Malý bezvýznamé plus je ešte za odkaz na Cravena :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že jednička byla vesměs originální, ale tadyto je fakt k smíchu. Finální zvrat je úplně debilní a celý je to strašně "rádobycool" překombinovaný. Herecké výkony jsou vesměs blbé, ale nejvíc mě pobavil vrah s účesem alá H. P. Baxter. Fakt blbost natočená jen, aby se vytěžily ňáký prachy. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm. Já mám pro tuhle zubatou sérii jednoduše velkou slabost, což je zvláštní, neb jsem velikým odpůrcem násilí a při pohledu na krev (a vůbec jakékoli řezání a kuchání a bodání a (z větší části i píchání...)) se mi dělá trochu šoufl. Snad je to v tom, že krom spousty nezbytných umíračů má tři ohromně propracované postavy, které je potěšení rozebírat (psychologicky, nikoli fyzicky). Které? Kdo viděl, ví, kdo neviděl, nebudu mu kazit, že.. Možná je to tím, že dokáže dokonale překvapit. Nebo jsou to ty nezodpovězené otázky, co mě láká dívat se na další a další díly, i když ostatní už Saw splachují do záchodu? Nejspíš to bude všechno dohromady. Dvojka je pro mě navzdory nízkému hodnocení výborný thriller, který při znalosti celé mytologie tvoří jeden z těch nablýskanějších, ale paradoxně dějově trochu prázdnějších dílů. Nicméně je to napětím nabušená jízda a když zazní první tóny "Hello Zepp", nemusím pro husí kůži daleko. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zahrajem si takovou hru. Žít nebo umřít. Důmyslné zbraně, smrti a poznání, kolik krve jsi ochoten ztratit, abys zachránil svůj život. A detektiv Mathews má 2 hodiny na záchranu syna......Hlavně začátek nemá potřebné tempo, třeba jako první díl, ovšem postupně se to zlepšuje. Hlavně filmařské věci jako kamera a střih poutají mojí pozornost k ději, který je místy nudnej. Policajt se mi zdá vcelku trapnej a občas to připomíná spoustu viděného. Ale poslední čtvrthodinka na to dá (skoro) zapomenout. Má lidské pokolení vůli přežít? Přesvědčte se! Game over. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Irresponsible Hate Anthem - Marilyn Manson ,2. Sound Effects and Over Dramatics - The Used ,3. Forget to Remember - Mudvayne ,4. September - Bloodsimple ,5. Blood (Empty Promises) - Papa Roach ,6. REV 22:20 - Puscifer .7. Pieces - Sevendust ,8. Rodent - Skinny Puppy ,9. Burn the Witch - Queens of the Stone Age ,10. Holy - A Band Called Pain ,11. Three Fingers - Buckethead/Saul Williams ,12. Home Invasion Robbery - The Legion of Doom ,13. Caliente (Dark Entries) - Revolting Cocks/Gibby Haynes/Al Jourgensen ,14. Step Up - Opiate for the Masses ,15. Don't Forget the Rules - Charlie Clouser , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli byl první díl problematický, neotřelost se mu upřít nedala. Pokračování už je ale o něčem jiném. Vykonstruovaná linie obětí mě tentokrát nezajímala ani za mák, spíše mě iritovalo, že pro sebe ukradla většinu času a ubírala tak na pozornosti obklíčenému Jigsawovi. Jeho slovní hrátky a přesná hra kočky s myší několikanásobně převyšují dění v domě, kde se lidé chovají jako blázni, přes nejrůznější varování jdou do všeho podezřelého po hlavě a o nějakých promyšlených pastech tak najednou nemůže být ani řeč. Škoda jen, že pointa, jakkoli umí znovu vyrazit dech, ubírá hodně náboje z předešlého dění. Na napětí a moment překvapení by se sice zapomínat nemělo, na logiku už ale vůbec ne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy tomu stále nechápete. Ja nepotrebujem pomoc.“ Po vzore hororových pokračovaní dostáva v Saw 2 ústredné zlo oveľa väčší priestor (keď sa to tak vezme, tak v jednotke vlastne ani takmer vôbec nebolo, ehm...). A hoci sú Jigsawove kecy neskutočne iritujúce a alibistické (a v podstate ani nedávajú zmysel), treba dodať, že herec Tobin Bell postave prepožičal slušnú dávku svojráznej charizmy. Scenár dvojky je zaujímavý nielen rozširovaním univerza (napr. o postavu Amandy, ktorá sa mihla už v jednotke), ale aj tým, že policajti vedia, že niekde bojuje o život skupina ľudí (vrátane hrdinovho syna) a dokonca sa na to pozerajú prostredníctvom kamier, ale netušia, kde sa dané miesto nachádza. Ďalšou zaujímavosťou je, že obetí je tentokrát oveľa viac (taktiež v súlade s duchom hororových sequelov) a vraždy sú tým pádom početnejšie a prepracovanejšie (detto). Najviac ma dostali asi injekcie. Scenár pokračuje v duchu prvej časti, takže je opäť oveľa zamotanejší a twistovejší, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Svojím spôsobom ma bavia temné konce jednotlivých dielov. Markov brat Donnie Wahlberg je relatívne nesympatický, ale beriem to ako súčasť role, nakoľko hrá policajta, ktorý už videl veľa temnoty a poznačilo ho to. ()

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama