Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alain, vynálezce a inženýr domácích automatických přístrojů, pozve na večeři svého nového šéfa Richarda a jeho ženu Alici. Společná večeře se však nečekaně promění v hororovou noc, když se ucpe dřez a Alice se rozhodne všechny konfrontovat s nevěrou svého muže. Od tohoto momentu už jejich životy nebudou stejné jako dřív. Alain objeví, že v trubce je skandinávský hlodavec. Druhý den se ho pokusí svést Alice, a okamžitě o tom informuje jeho ženu Bénédicte. Severský lumík a Alice vykazují kupodivu mnoho společného... Film je psychologický thriller, v němž se sjednocují prvky surrealistické záhady, napětí a satiry na maloměšťácké mravy. Natočen je podmanivým stylem, jenž všechny nelogičnosti a absurdity příběhu činí naprosto přirozenými. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

anais 

všechny recenze uživatele

Lemming pro mě byl velkým překvapením. Co se zprvu jevilo jako lehce úsměvný film o konfliktu staršího a mladšího páru (jedni už jsou za zenitem, druzí mají budoucnost před sebou), zvrhlo se ve variaci na Hitchcocka a Lynche. Možná bylo kouzlo filmu v tom, že jsem nic podobného neočekával. Doporučuji tedy více nečíst, a podívat se na film bez jakýchkoliv informací. Shrnu v krátkosti příběh. SPOILERY. Hlavní hrdina, vynálezce Alain, pozve na večeři svého šéfa a jeho manželku. Ti se pohádají. Potom se šéfova žena v domě mladé dvojice zastřelý. Alanova manželka se začne chovat divně, dokonce začne zahýbat Alanovi s jeho nadřízeným. Do jejíhož těla se totiž přesunulo vědomí zasebevražděné. Celé se to různě zamotává, je to v podstatě nesmysl, ale natočený s citem pro překvapení a atmosféru. Za zmínku stojí hlavně obě ženské role Charlotte Rampling a Charlotte Gainsbourg. Lemming se liší od svých amerických vzorů svěžestí ve stylu vyprávění - je příjemný i v momentech, kdy bychom se u hollywoodského filmu chytli za hlavu s tím, co je to zase za blbost. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Lemming, Lemming ... Lemming of the BDA .. Lemming, Lemming ... Lemming of the BD ...Lemming of the BD ... BD, BDA. ..... Ne? Tak ne, no... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Dokud Lemming víceméně zůstával v žánru černé komedie, velmi dobře jsem se bavil. Jenže se to potom začalo zamotávat, a to takovým způsobem, který byl už za hranicí toho, co bych byl ochotný snést v normálním rozumném filmu, ale zase to bylo málo divné na to, abych se bavil jeho absurdností. 70 % ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Dominik Moll ma az prilis krcovitu  snahu zaujat ludi za kazdu cenu, nedarilko  sa. Dialogy este boli na urovni, tie obycajne naprosto prevazovali, no pri scene s hlodavcami sa mi urobilo nevolno  : 67 % ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dva páry, starší a mladší a hlodavec lumík. Chování obou žen je iracionální, starší se nabízí, mladší je nevěrná. A ten mladý technik nakonec pokračuje ve vynálezecké práci.... Trochu divné, ale sugestivní. ()

maeb 

všechny recenze uživatele

Výborný kousek, který mne na Febiu velmi příjemně překvapil. Skvěle natočený psychotriller, který musí potěšit každého z nás, kteří mají rádi trošku divné filmy. Myslím, že třeba milovníci Lynche by mohli mít tento film rádi (i když tady existuje celkem jasné a lehce odhalitelné vysvětlení toho všeho). Ocenit se také imho dá, že celý film vlastně herecky odehrajou jen čtyři herci a jeden hlodavec, a vlastně vám to ani moc nepřijde.. Jen možná střihač by mohl být ve své práci trochu aktivnější. ()

Sonick 

všechny recenze uživatele

Sledovali jsme stejnej film? Možná, že ti, co ho viděli na festivalu, mohli být překvapeni kvalitou, tam se totiž najdou ještě větší zrůdnosti, jenže já měl jen celou dobu takovej divnej pocit, že bych měl radši jít škrábat brambory. ()

saladín. 

všechny recenze uživatele

Francuzske filmy zacinaju byt coraz iracionalnejsie. Posudte sami: je spravne vykonat trest smrti nad zlocincom, ktory je vsak mimo svetskej spravodlivosti (a tym sa fakticky dopustit vrazdy), ak sme k tomu nuteni sprostym citovym vydieranim? Alebo sa tak stavame len nastrojom cudzej pomsty? Kedze o postave Charlotty Rampling sa okrem toho ze naozaj trpi nedozvieme v podstate nic, nemam ani chut tento krc rozdychat. Podobne zahadne zostava i zapojenie inak sympatickych hlodavcov, ktorych spojitost s vlastnym pribehom mi unikla. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Napínák s působivou atmosférou má chvílemi blízko k dílům Hanekeho nebo (jak připomněl jistý kritik) Lynche, s přibývajícími nadpřirozenými prvky na působivosti ztrácí. ()

Reklama

Reklama