Reklama

Reklama

Ellie Parker

Trailer

Obsahy(1)

Hollywood a slunná Kalifornie dodnes zůstávají snem mnoha začínajících herců a hereček, kteří právě sem přijíždějí dobýt svět zábavy a stát se filmovou hvězdou. Snímek Ellie Parkerová velmi realisticky a pravdivě zobrazuje osudy jednoho z adeptů herectví, kteří jsou ochotni pro naplnění svého snu učinit téměř cokoli. Film pobaví, ale také ukáže, že úspěch několika šťastných je vykoupen bezútěšným snažením mnoha jiných. Naomi Wattsová dokázala podat postavu Ellie Parkerové nejen s velkou dávkou realističnosti, ale i s komickou nadsázkou. (Febiofest)

(více)

Recenze (46)

POMO 

všechny recenze uživatele

Indie pocitovka o tápajúcej herečke a meste anjelov. Nepopieram že som sa miestami nudil, ani že som sa miestami zasmial. Je to realitické, neberie si to servítky na ústa a stojí to na Naomi Watts, ktorá zahrá naozaj úplne všetko. Tak trochu ako fiktívny denník herečky z prestávok v nakrúcaní Mulholland Dr.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl takhle příšerně na koleni natočenej film. Naomi Watts sice ukázala, že umí bejt úplně obyčejná, ale to, co převedla tady, to hraničilo až s anti-filmovostí. Nejnapínavější scéna tohodle filmu je určitě ta, kde Naomi sedí na záchodě. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Dnešní lekci na téma Jak chutná neúspěch uvádí Naomi Watts. Je možné být šťastný A současně být herec? Nezávislý snímek z loňského Febia téhle otázce neuhýbá a vypráví až dokumentárním způsobem o strastech jedné bezvýznamné herečky v jednom dni jejího života. Maluje obrazy ze života hmyzu, který přežívá se šváby po oprýskaných obydlích, odkud toužebně pokukuje po chodníku slávy a roli v jakémkoli podřadném filmu s dobrým cateringem. 70% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Typickou nezávislárnu z průměru vytahuje báječná Naomi Watts, která se nebojí být nedokonalá a obyčejná a která asi o neúspěšných mladých herečkách ví svoje. Film pro cyklus Americké nezávislé léto na ČT 2 jako dělaný. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Během sledování Ellie Parker jsem si vzpomněl na vyprávění české emigrantky Dagmar Bláhové o tom, jak vypadala její herecká kariéra ve vzdálené Austrálii, kde se zúčastňovala těch nejobskurnějších hereckých aktivit, jako byly šou při otevírání nových supermarketů nebo kýčovité estrády v televizi, a kdy musela být vděčná za jakoukoli nabídku. A zároveň jsem si připomněl slova Jana Třísky po jeho návratu ze Spojených států, kdy líčil, že žádnou práci v Americe neodmítl, protože si byl vědom toho, že na každou příležitost čeká padesát jiných herců, kteří ho rádi zastoupí, no a složenky se jaksi platit musí. Kladem filmu o hereckých outsiderech, kteří vymetají kdejaký konkurz v naději, že si jich produkce všimne a otevře se jim cesta k vysněné slávě, je účast Naomi Watts, která je nejen výborná herečka, ale navíc se v těchto vodách pohybuje jako doma, zkrátka a dobře do detailů ví, o ve filmu jde. Podobně jako její kolegové, všichni bez výjimky hrají s chutí, včetně malých štěků. Ellie Parker je typický nezávislý snímek, možná až příliš nezávislý, je z těch, které vypadají jakoby scénář vznikal na koleně ve spolupráci celého štábu. Obsahuje řadu zajímavých a na kořen věci jdoucích momentů, stejně jako bezradné pasáže a dokonce i pod úroveň obecného vkusu jdoucí situace, jako je scéna s modrými zvratky. Celkový dojem: 60 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scott Coffey nikdy nebude nějak zajímavým filmařem, jeho nezávislé pojetí může někoho až vytáčet. Vytyčil si za cíl „realisticky“ ukázat, jak dnes vypadají nekonečné pohovory, vyčkávání na telefonát a podbízení se filmovým producentům. Za prchavým hollywoodským snem pospíchá Naomi Watts, která své postavě dodává komickou nadsázku, cynismus a hlavně se nebojí být nedokonalá. Chodník slávy na Hollywood Boulevard a Vine Street je zatraceně vzdálený, několik „pravdivých“ momentů se k nám přesto dostává. Ultralaciný kus vznikající na koleni, Keanu Reeves na obalech jen jako vábnička na diváky a skvostná Watts, která by už neměla jíst zmrzlinu. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tento štýl filmáriny musí človeku sadnúť. U mňa sa tak nestalo, navyše som nedokázal prehryznúť celú tú nízkorozpočtovú "akožeamatérčinu", takže mi celý film nakoniec vyznel ako lacné amatérske maďarské porno. Sorry Naomi. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snesitelné snad jen pro skalní (mužské) fanoušky Naomi Wattsonové, které potěší, že se svou hrdinkou můžou opájet v dlouhých až nekonečných záběrech, kdy je nebude rušit žádný dialog. Je fakt, že ze sebe vydala hodně a beze zbytku odhaluje svoji duši i tělo, jenomže to nestačí. Nemá to příběh, nemá to atmosféru a je to zoufale nudné. Doporučila bych to snad jako terapii náctiletým slečnám, které sní o kariéře v showbyznysu. Jo, a v druhé půlce filmu nemrkejte, abyste neprošvihli Keanu Reevse. /20. 6. 2010/ ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Film na úrovni amatérského krátkometrážního snímku bez perspektivy o jedné herečce, která neví co chce. Některé scény Naomi Watts brutálně přehrávala a přestože ji mám moc ráda, protože je to opravdu dobrá herečka tak fakticky nechápu proč se upsala takové blbosti. Po tomhle mám dokonce pocit (a to si o sobě něják nemyslím), že klidně můžu vzít i já jako naprostý amatér kameru a natočím stokrát lepší film než je tento. A čekala jsem, že Keanu Reeves tam bude alespoň 20 minut ale nestřihl si ani 3 minuty...Ubohé, nudné, smutné, d***ntní....Jakej hlupák to točil a zvučil? Naprostá katastrofa.. Takže jedna hvězda za snahu Naomi. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Miluju ujeté filmy, miluju filmy, které zachycují běžný život obyčejných lidí a miluju Naomi Watts. Právě z těchto tří důvodů by bylo nefér frnknout nejvyšší počet hvězdiček a básnit právě o dokonalé Naomi (to ale budu i tak). Ellie Parker asi nezaujme každého. Lépe řečeno nezaujme téměř nikoho. Ale pokud někdy nadáváte jako já, na neuvěřitelně trapné výkony herců v béčkových hororech, tak po shlédnutí tohoto snímku už nebudete. Krásná sonda do života budoucích hereckých hvězd (sama Naomi takhle nějak opravdu začínala), u které se čas od času od srdce zasmějete. Snímek je točený dokumentárním stylem a ono se opravdu o jakýsi dokument jedná. Dokument o neúspěšné mladé herečce snažící se prorazit. A snažící se přežít ve městě splněných snů. I přesto, že stopáž má jen hoďku a půl, bude se vám to zdát strašně dlouhé, dialogy vám budou připadat vařené z vody a kamera se bude třepat víc než koala v iglu. Ale dohromady to funguje. Drží to fantastická Naomi Watts (já vás varoval...) a ještě fantastičtější hudba (písničková). Možná nejlepší, jakou jsem kdy ve filmu slyšel. Naprosto dokonale sedne k jednotlivým předělům. Pokaždé se skvěle trefí do nálady. Tohle je film pro čtenáře Bukowského a fanoušky Naomi Watts. Pro ostatní asi neztravitelné. Tři a půl. [červenec 2006] ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Naomi prostě umí ;o) a jsem rád, že má stále chuť hrát v takhle potrhlých a šílených nezávislých filmech. Ultranízkorozpočtový film s roztřesenou kamerou (nic proti, tady kamera nevadí, přidává na dokumentárnosti), kde je veškerý prostor věnován právě Ellie, neúspěšné herečce, která prolézá konkurzy a ne a ne získat slušnou roli, do toho všeho komplikace v osobním životě, radosti i hořká zklamání... jediná výtka, i těch 95 minut už se k závěru trochu moc táhne. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

V kině už jsem se tak dlouho nezasmál - vskutku povedená komedie. Vyzdvihnu Rebeccu Riggs, která jako Sam je rozhodně nadprůměrná. Pěkné rockové písničky, hodně mi to připomnělo filmy C. Crowea. Předposlední scéna je zbytečně dlouhá a ne všem sedne ruční kamera, ale co - točilo se za pár babek (před postprodukcí rozpočet pouze 500 USD), život neúspěšné herečky popisuje opravdu věrohodně, tak přivřu oči, vždyť jde o Coffeyho první film. Povinnost pro všechny holky, které mají ambice být herečkami. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scott Coffey ako reziser ma teda nijako nepresvedcil, nuda zas uraduje a pocuvat tlachacky o medziludskych vztahoch : ne, ne, tomuto sa ja vyhybam : 30 % ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

O lidech, kteří již ani nevědí, kdy jsou sami sebou, neboli každodennost + práce = starosti nižší a střední vrstvy Hollywoodu v moderním syrovém a surovém pseudodokumentárním podání, stejně vyprázdněném a povrchním jak život těch hvězd a hvězdiček, které zobrazují životy nás - socek, bláznů, sexuálních úchylů, narkomanů a jiných obyčejných normálních lidí. Ta vyzvracená zelená zmrzlina je docela dobrou metaforou mé spokojenosti s filmovým "mistrovstvím" tohoto filmu. Experimentální neznamená nutně dobrý - mnohem častěji to znamená triviální nudu a únavu, než duchaplné hledání nového. Umím si však představit, že někoho tento film nadchne hlubokým ponorem do filmové a herecké pravdy. Ale je to opravdu pravda nebo jen role, kterou film na sebe bere? Tento opus zřejmě natočili lidé, kteří se objevili v samotném závěru. Tohle já již nežeru. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Takové lehké filmové cvičení na téma "jak je těžké prorazit v showbyznysu". Snímek je vcelku o ničem, mladá dívka postupně zjišťuje, že její sen se rozplývá, že hvězdou nebude, že je nejvyšší čas se sebou něco udělat. Jelikož má kolem sebe samá podivná individua, nebude to asi jednoduché. To už je ale program dalšího dílu, tato část je jen o pocitu nejistoty a rozčarování. Pro milovníky Naomi Watts příjemná příležitost vidět ji pořád na plátně, v různých oblečcích a i v koupelně. Ostatní se asi budou nudit o něco víc.60% ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velmi milé překvapení. Koupil jsem si tenhle film vlastně kvůli Naomi Watts. Když jsem viděl to DVD a označení komedie, čekal jsem nějakej americkej standart s narůžovělým odérem. Bohudík, že jsem se nenechal zmást a to jak vzhledem DVD, tak (jako velice často) víceméně nízkým hodnocením zde. Jedná se o skvělou komedii, která aplikuje mnou velmi oblíbené prvky - nekonveční experimentální styl(někdy jakoby lehce dokumentarní), minimalismus, nápady, herecký prostor a vyníkající herecký výkon Naomi Watts, která zde měla dostatečné místo pro svou exhibici a je také prostá všech typických kýčovitých komediálních prvků. Styl téhle komedie mi spíše přiapadal takový skandinávský. Je vidět, že když se chce, tak označení americká komedie, nemusí být vždy tisíckrát okoukanou přehlídkou tiscíců komediálních klišé (ovšem jak asi spousta místních diváků nejspíš upřednostňuje). Velmi slušný debut Scotta Corffeye, který se v mnohém isniroval (a vlastně nejen insiproval) u Lynche v MulhollandDrive, ale v žádném případě jej nerozkradl. 90% ()

Reklama

Reklama