Reklama

Reklama

Zlomené květiny

  • USA Broken Flowers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Don Johnston (Bill Murray) je zapřisáhlý starý mládenec, jehož právě opustila jeho poslední láska Sherry. Nedá se tím vyrušit, odhodlán dál trávit čas své předčasné penze před televizí. Když ale dostane záhadný dopis, naznačující anonymně, že s některou z četných bývalých lásek má dospělého syna, je nucen přece jen se zamyslet nad minulostí. Poháněn spíš svým sousedem a kamarádem Winstonem, který si rád hraje na detektiva, než vlastní zvědavostí, vydá se nakonec Don pátrat, která z jeho někdejších milenek by mohla být autorkou dopisu a matkou jeho syna. Jediné stopy jsou růžová barva dopisu a psací stroj, na němž byl napsán. Postupně se setká se čtyřmi ženami, které něco znamenaly v jeho životě (Sharon Stoneová, Frances Conroyová, Jessica Langeová a Tilda Swintonová), ale žádná v něm neprobudí víc než trochu nostalgie. Nicméně ho všechna tato setkání konfrontují s jeho minulostí i přítomností. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Bill Murray souhlasil se svouúčastí na natáčení pod podmínkou, že nebude muset cestovat déle než hodinu od svého domu v Hudson Valley ve státě New York. Režisér Jim Jarmusch souhlasil a všechny scény se natáčely buď ve Státě New York nebo severním New Jersey. (PogoJoe)
  • Skutečný syn Billa Murraye Homer si zahrál v závěru filmu, a to mladíka dívajícího se na Dona (Bill Murray) z projíždějícího auta. (..Lucas..)
  • Jako obdivovatel Neila Younga propašoval Jim Jarmusch do svého filmu Sun Green. Tak se jmenuje děvče, které vystupuje v Youngově albu Greendale. (imro)
  • Jim Jarmusch napsal scénář exkluzívně pro Billa Murraye, protože je jeho velkým fanouškem. Psaní textu mu trvalo dva a půl týdne. (imro)
  • Na Filmovém festivalu v Cannes, kde měl snímek filmovou premiéru, Jim Jarmusch získal Velkou cenu poroty a nominaci na Zlatou palmu. Z Evropských filmových cen si odnesl nominaci na Screen International Award. (imro)
  • Snímek debutoval 5. srpna ve 27 kinosálech se ziskem 780 408 dolarů za první týden promítání. Celkový zisk v USA se vyšplhal na 13,7 milionu. (imro)

Související novinky

Jim Jarmusch zahájí Cannes

Jim Jarmusch zahájí Cannes

12.04.2019

Nová zombie komedie Jima Jarmusche The Dead Don’t Die 14. května slavnostně zahájí letošní filmový festival v Cannes. Snímek si zde tak odbude svoji světovou premiéru podobně jako Jarmuschovy… (více)

Reklama

Reklama