Reklama

Reklama

Anastázie

(seriál)
  • Rusko Bednaja Nasťa (více)
Rusko, 2003, 127x40 min

Hrají:

Alexandr Kaljagin, Daniil Strachov, Igor Stam, Jelena Korikova, Anton Makarskij, Pjotr Krasilov, Dmitrij Isajev, Marina Alexandrova, Aljona Bondarčuk (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Úspěšná telenovela začíná v roce 1839 v Petrohradě, kde se dva mladí, vysoko postavení muži sváří o jednu půvabnou dívku. Baron Vladimir Korff (Daniil Strachov) a princ Michajl Repnin (Pjotr Krasilov) jsou nejlepší přátelé, ale oba se vášnivě zamilovali do krásné mladé Anastázie (Jelena Korikova). Tajemství, lži a zrada na pozadí dramatických událostí vedou až k vraždě. Ohavný hrdelní zločin se týká miminka, které bylo za záhadných okolností ukradeno už před dvaceti lety. A tím ztraceným dítětem není nikdo jiný než Anastázie. Přestože některá tajemství jsou nebezpečnější než jiná, a bylo by proto lépe nechat je pohřbená hluboko v minulosti, jako by každý šílel zoufalou snahou odhalit dívčinu pravou totožnost! Další životy se kvůli tomu náhle ocitají v ohrožení a hrdinové musejí svést souboj proti samotnému času. Baron Korff, princ Repnin i Anastázie zjišťují, že jejich osudy jsou nebezpečně spjaté s dědicem trůnu. Pohledný a vášnivý carevič Alexander Romanov váhá mezi povinností vůči své zemi a spalující touhou pro ženu, kterou nemůže mít. Zatímco jedni triumfují, jiní tragicky umírají. Anastázie je boj dobra proti zlu, lásky proti zradě. (TV Prima)

(více)

Recenze (61)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Této ruské seriálové verzi Angeliky s podstatně menším rozpočtem a odpovídajícím způsobem sníženou složkou soudnosti a logického uvažování na straně dramaturgů a scénáristů bych teoreticky mohl dát jednu jedinou hvězdu, a to proto, že mám dojem, že jsem představitelku hlavní role - útlou blondýnku s pohlednou tvářičkou - viděl podávat podstatně lepší výkony v žánrově poněkud jiné (a podstatně zábavnější;)) produkci. Ale to bych naznačil, že nejde o cosi tak špatného, že je to velmi perverzně zábavné... takže dám nula bodov;) ()

Matty

všechny recenze uživatele

Že by na trhu jihoamerických telenovel nastala krize? Anebo to má být spása z východu? Rudá záře nad tímhle výtvorem sice dneska působí docela "cool", ale hodnotit se to neodvážím. ()

B!shop odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle je dalsi uboha telenovela. Oproti jinejm tu jsou samy rusaci, takze vam to porvavani Ivane, Nataso atd. leze za chvily na nervy a vybavil jsem si Mrazika. Dal tu jsou docela slusne historicke kostymy, ale to je tak asi vsechno. Jinak se to nicim nelysi od jinejch telenovel. Radoby dramaticky okamziky s radoby dramatickou hudbou a do toho vyjeveny vyrazy "hercu". Proste dalsi ukazkovej odpad. ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na to jednou v onu nekřesťanskou hodinu, kdy to běželo, protože jsem nemohla spát. Přesně po sedmi minutách jsem usoudila, že vymývat si mozek telenovelou, kde se nevzdychá "José Manueli, José Manueli," ale "Vladimíre Alexejeviči, Vladimíre Alexejeviči," skutečně postrádá jakoukoli úroveň, navíc to u obyvatelky postkomunistické země hraničí s velezradou a že spánek si tímhle dozajista nepřivolám, protože se budu převalovat a přemítat, kdo se na tohle může vydržet dívat. Tak jsem se odebrala zpět do postele s Dostojevským. Tedy s Bratry Karamazovými. S knihou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ale no tak,neodsuzujte všechny telenovely jen proto,že mají v žánru napsané to slovo na "t". Tohle není zas tak špatné, na ruské poměry vlastně docela dobré.Kdysi se mi to líbilo,než jsem se v tom začala ztrácet.. ale mladá Anastázie jako hlavní postava byla hezká:) ()

Jezinka.Jezinka

všechny recenze uživatele

Tady se to odpady hemží tak, že si připadám jak na smetišti. Nebudu to hodnotit, neviděla jsem to, i když vím dost přesně, jaký je děj. Vlastně, když čtu komentáře ostatních uživatelů, viděla jsem toho na youtube asi tak stejně jako většina z nich v televizi, takže bych mohla (zejména těch deset minut v holandštině, či co to bylo za zvuky, se švédskými titulky bylo bezva). K ubohé Nastě mě přivedlo to, že jeden z herců seriálu i zpívá a nadšenci často dělají k jeho hudbě (i k hudbě dalších interpretů) klipy z toho seriálu. A protože mě to zaujalo, zabádala jsem, o co se jedná. Troufám si říct nejen to, že Ubohá Nasťa je nejlepší telenovela z těch, co jsem nikdy neviděla, ale že kdyby to dávali znovu, že se na to se zájmem budu dívat. Kostýmy jsou povedené, děj není zdaleka tak stupidní a předem nalajnovaný jako v jiných, které jsem sice taky neviděla, ale můj rodinný arzenál tetiček v důchodu mě podrobně informoval. Je to romantický seriál o 127 dílech, nemá to ambice dokumentu, nehraje si to na filosofii. Má to jediný účel - pobavit a potěšit cílovou skupinu (což jsou romanticky naladění jedinci, převážně ženy) tím, že pravá láska překoná vše. Pokud někdo dává odpad po zhlédnutí pár minut a důvodem je to, že "adonaj, ono to je ruské!", tak ať se nedívá na ruské romantické seriály. Je to jako kritizovat válečný dokument, že tam je moc faktů, hodně se tam střílí a většina lidí je oblečená v uniformě. ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

Ruská telenovela... No řekněte, co může být lepšího? ;-)) Nebojte, větší či menší poškození mozku ze sledování nehrozí, protože zhlédnutí jednoho jediného dílu se rovná jeho totální destrukci. 0 % ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy za to, že mě Anastázie dovedla k ruštině, jejíž základy teď ovládám. Za to, že tam hraje spousta významných současných ruských herců - které dodnes vyhledávám, kde se dá (nejvýznamnější je asi Viktor Verzhbitsky známý z Noční hlídky jako Zavulon v roli cara, dále Daniil Strachov, Dmitrij Isajev, Jekaterina Klimova a Anna Tabanina). Za úžasnou znělku. A za to, že jsou tam i historické reálie. O telenovele: není to klasická telenovela - za 20 dílů totiž prošvihnete hustou část děje. Hlavní postava Anna je naprosto nezajímavá a bezcharakterní, ostatní postavy mě však docela zaujaly svou hloubkou (jestli se to v tomto příběhu dá takto nazvat). Děj je navíc docela napínavý a ne všechny příběhy dopadnou dobře (klasicky rusky - buď svatba nebo smrt). No, prostě Anastázii můžu :). ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Rusáci natočily telenovelu a celkem se to povedlo, je to stejně debilní, jako její jihoamerické sestřičky. ()

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Nedejte se zmýlit zemí původu, tohle je jen další betelná telenovela nehodná zájmu normálního diváka. Jediným rozdílem je nepřítomnost všelijakých Pedrů, Juanů a Juanit, zato tu halekají všelijací Alexandrové Alexandrovičové a Naděždy Ivanovny, jejichž herecký projev je srovnatelně ubohý s jejich jihoamerickými soudruhy. ()

Lady Jane 

všechny recenze uživatele

Okamžitě bych to hodila do odpadu ale nakonec si u mě vyslouží jednu hvězdičku a to pouze za úžasné chvíle mezi Alexandrem a Natalii, kteří se snaží zadržet své city vůči sobě a také za to, že s touto láskou bojují až do posledního dílů- seriálu. Na zbytek herců a děje doporučuji se raději ani nedívat... ()

Reklama

Reklama