Reklama

Reklama

Anastázie

(seriál)
  • Rusko Bednaja Nasťa (více)
Rusko, 2003, 127x40 min

Hrají:

Alexandr Kaljagin, Daniil Strachov, Igor Stam, Jelena Korikova, Anton Makarskij, Pjotr Krasilov, Dmitrij Isajev, Marina Alexandrova, Aljona Bondarčuk (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Úspěšná telenovela začíná v roce 1839 v Petrohradě, kde se dva mladí, vysoko postavení muži sváří o jednu půvabnou dívku. Baron Vladimir Korff (Daniil Strachov) a princ Michajl Repnin (Pjotr Krasilov) jsou nejlepší přátelé, ale oba se vášnivě zamilovali do krásné mladé Anastázie (Jelena Korikova). Tajemství, lži a zrada na pozadí dramatických událostí vedou až k vraždě. Ohavný hrdelní zločin se týká miminka, které bylo za záhadných okolností ukradeno už před dvaceti lety. A tím ztraceným dítětem není nikdo jiný než Anastázie. Přestože některá tajemství jsou nebezpečnější než jiná, a bylo by proto lépe nechat je pohřbená hluboko v minulosti, jako by každý šílel zoufalou snahou odhalit dívčinu pravou totožnost! Další životy se kvůli tomu náhle ocitají v ohrožení a hrdinové musejí svést souboj proti samotnému času. Baron Korff, princ Repnin i Anastázie zjišťují, že jejich osudy jsou nebezpečně spjaté s dědicem trůnu. Pohledný a vášnivý carevič Alexander Romanov váhá mezi povinností vůči své zemi a spalující touhou pro ženu, kterou nemůže mít. Zatímco jedni triumfují, jiní tragicky umírají. Anastázie je boj dobra proti zlu, lásky proti zradě. (TV Prima)

(více)

Recenze (61)

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Nedejte se zmýlit zemí původu, tohle je jen další betelná telenovela nehodná zájmu normálního diváka. Jediným rozdílem je nepřítomnost všelijakých Pedrů, Juanů a Juanit, zato tu halekají všelijací Alexandrové Alexandrovičové a Naděždy Ivanovny, jejichž herecký projev je srovnatelně ubohý s jejich jihoamerickými soudruhy. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy za to, že mě Anastázie dovedla k ruštině, jejíž základy teď ovládám. Za to, že tam hraje spousta významných současných ruských herců - které dodnes vyhledávám, kde se dá (nejvýznamnější je asi Viktor Verzhbitsky známý z Noční hlídky jako Zavulon v roli cara, dále Daniil Strachov, Dmitrij Isajev, Jekaterina Klimova a Anna Tabanina). Za úžasnou znělku. A za to, že jsou tam i historické reálie. O telenovele: není to klasická telenovela - za 20 dílů totiž prošvihnete hustou část děje. Hlavní postava Anna je naprosto nezajímavá a bezcharakterní, ostatní postavy mě však docela zaujaly svou hloubkou (jestli se to v tomto příběhu dá takto nazvat). Děj je navíc docela napínavý a ne všechny příběhy dopadnou dobře (klasicky rusky - buď svatba nebo smrt). No, prostě Anastázii můžu :). ()

Reklama

RoxaNie 

všechny recenze uživatele

Ja som touto "telenovelou" uchvátená a páči sa mi jej námet, spracovanie, kostými, emócie hercov, prostredie, hudba, výprava. Zásadne si ju púšťam opätovne v origináli. Popis je však zlý, pretože autori neskôr úplne zmenili celý príbeh, pretože o žiadnych dvojičkách nakoniec nebola reč a páči sa mi, že autori prihliadli na požiadavky divákov a nakoniec spárovali hlavné postavy na prianie divákov a nie na svoje. 5* bezpardonu ()

Jezinka.Jezinka

všechny recenze uživatele

Tady se to odpady hemží tak, že si připadám jak na smetišti. Nebudu to hodnotit, neviděla jsem to, i když vím dost přesně, jaký je děj. Vlastně, když čtu komentáře ostatních uživatelů, viděla jsem toho na youtube asi tak stejně jako většina z nich v televizi, takže bych mohla (zejména těch deset minut v holandštině, či co to bylo za zvuky, se švédskými titulky bylo bezva). K ubohé Nastě mě přivedlo to, že jeden z herců seriálu i zpívá a nadšenci často dělají k jeho hudbě (i k hudbě dalších interpretů) klipy z toho seriálu. A protože mě to zaujalo, zabádala jsem, o co se jedná. Troufám si říct nejen to, že Ubohá Nasťa je nejlepší telenovela z těch, co jsem nikdy neviděla, ale že kdyby to dávali znovu, že se na to se zájmem budu dívat. Kostýmy jsou povedené, děj není zdaleka tak stupidní a předem nalajnovaný jako v jiných, které jsem sice taky neviděla, ale můj rodinný arzenál tetiček v důchodu mě podrobně informoval. Je to romantický seriál o 127 dílech, nemá to ambice dokumentu, nehraje si to na filosofii. Má to jediný účel - pobavit a potěšit cílovou skupinu (což jsou romanticky naladění jedinci, převážně ženy) tím, že pravá láska překoná vše. Pokud někdo dává odpad po zhlédnutí pár minut a důvodem je to, že "adonaj, ono to je ruské!", tak ať se nedívá na ruské romantické seriály. Je to jako kritizovat válečný dokument, že tam je moc faktů, hodně se tam střílí a většina lidí je oblečená v uniformě. ()

lialia 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kolik z těch, kdo zde dávají hodnocení "odpad", má rádo sledování 100-200dílných seriálů. Komu se tohle už z principu příčí, nemá co hodnotit, je to jako když vegetarián hodnotí kvalitu uzeniny! Je to telenovela, probůh, tak to hodnoťte jako telenovelu, a ne jako bergmanovský film. A v kategorii telenovel je tohle to NEJLEPŠÍ, co jsem kdy viděla, a nejenom v této kategorii. Ode mě 4*. Seriál má překrásné kulisy - interiéry, exteriéry, krásné kostýmy, propracovaný děj a složité postavy, které ani omylem nejsou černobílé, jak je v telenovelách zvykem. Ruské předpoklady k výborným románům se projevily i v tomto "pokleslém" žánru. Přestože se jedná o telenovelu, kde by mělo být od prvního dílu zřejmé, kteří dva hrdinové si byli od počátku souzeni, a po mnoha peripetiích se k sobě skutečně dostanou, zde tomu tak není. Většinu seriálu si závěrem nemůžete být jisti, děj ponechává otázky dlouho nevyřešené. A poslední díl, který z každé telenovely dokáže beze zbytku učinit už totální frašku, byl v tomto případě skutečnou třešničkou na dortu. Sice sentimentální, sice happyend (ačkoliv ne stoprocentní), ale vkusný a neprotahovaný. Slabinou seriálu je jeho začátek, cca dvacet dílů. Děj je natahovaný, od ničeho k ničemu, neustálé flashbacky i jeden díl zpátky, herci toporní. Pak snad, jako kdyby se režisér najednou rozhodl, že to má být i o něčem jiném než o kulisách, a navíc přinutit herce i hrát, nastává změna, a mé výhrady mizí. Ne že by zde byla přehlídka hvězdných hereckých výkonů, ale takový Vladimir podává velmi dobrý výkon, je to také nejrozporuplnější postava. Ani Anna či Líza nejsou špatné, stejně jako carevič, či hospodyně Korfových. Horší je to se Soňou, Polinou, Andrejem. Kvůli rozpačitému začátku a pár hercům, kteří si to prostě "zkusili", nemohu dát 5*, jinak by se o tom však dalo uvažovat. A ať se mi všichni ti filmoví snobové, kteří klikají "odpad" každé telenovele, třeba vysmějou :-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Seriál byl vysílán ve 34 zemích po celém světě. Premiéra se konala 31. října 2003 na kanále STS. (Borrtex)
  • Seriál se natáčel každý den, pracovaly na něm 3 režisérské skupiny a 16 scénaristů. Bylo použito 42 tun dekorací a rekvizit, kolem 800 kostýmů a cca 300 hudebních nahrávek. (NGP)
  • Jde o první spolupráci Rusů s hollywoodskou společností Sony Pictures. (NGP)

Reklama

Reklama