Reklama

Reklama

Dobrodružství oceánů: Tanec modrých andělů

  • Česko Tanec modrých andělů
Drama / Psychologický / Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2004, 22 min

Obsahy(1)

Tento film byl natočen podle skutečného příběhu sedmnáctileté Veroniky, která ve svých 13 letech spadla ze stromu a zůstala doživotně ochrnutá. Jejím velkým snem je stát se velrybou a žít v oceánech. I přes svůj handicap se naučila pusou malovat obrazy. Díky nim pak utíka do tajemného světa gigantických savců. Ve svých snech je chrání a bojuje s krvelačnými velrybáři.
Všichni přátelé moře znají jméno Steva L. Lichtaga. Tento český filmař přibližuje svými snímky svět přírody všem milovníkům podmořského života. Steve natáčel v prvních týdnech loňského roku svůj další autorský film, tentokrát věnovaný velrybám, jejich životu a ochraně. Jen díky úspěchům jeho filmů na mezinárodních festivalech se mu podařilo získat povolení pro vjezd do naprosto nepřístupné a výsostně chráněné lokality Silver Bank - místa, kde velryby bez nebezpečí přežívají. Za použití speciální potápěčské techniky se mu podařilo natočit unikátní záběry. Přes výjimečnou plachost těchto savců se na otevřeném moři podařilo také natočit zpívající samce, velryby tanečnice a zvědavá mláďata. V oblasti Silver Bank nacházející se 120 km severně od Dominikánské republiky, v místě kde v korálových mělčinách odpočívají vraky desítek lodí, se podle statistik nachází v zimním období okolo 4000 velryb. Ty se během měsíce dubna znovu vydají na svou další pouť. Přes toto vysoké číslo je vystopování a přiblížení se k těmto úžasným savcům nesmírně náročné a vyčerpávající. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

d-fens 

všechny recenze uživatele

ten ženský (dievčenský) hlas v spojení s hudbou a obrazmi by sa skvelo uplatnil pri relexačných cvičeniach. Keď som na tento kraťas narazil bezmyšlienkovitým prepínaním TV, zrazu som mal pocit akoby sa ma niekto snažil hypnotizovať, a ja som sa naozaj nachvíľu natiahol na gauči a sústredil som sa iba na tento dokument a svoje dýchanie :) Tento film rozhodne nikoho neohúri, ale skôr zaujme tým, že je tak nejak úplne iný - ((pra)po)divný ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Doporučuji přečíst si knihu...ten zvláštní pocit, když jste pod hladinou a najednou se na vás žene hejno velryb -jak říká Steve -jako když se na vás pod vodou řítí autobus:-) Tento dokument zobrazuje vše -krásu, život i zbytečnou smrt těchhle Modrých andělů...jsou nádherní. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Až biblický začátek, dokumentární průběh a překvapivý konec.. K čemu? Vidět zaběry mořských vln, hektolitry krve při harpunování velryb, soucit k postiženým? Ať si každý vybere sám... Nějak mi ale uniká pointa tohoto snímku.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Varování před důležitostí a krásou mořských andělů velryb? Nebo ukázka co dokáže lidská vůle, fantazie a touha po životě? Nemohu si vybrat. Škoda, že se nakonci tento kratas tváří jen jako snaha o obdiv jedné dívky. Měl se snažit být víc. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Priznam se na rovinu, ze hodnotim prvnich deset minut filmecku. Vic jsem totiz nevydrzel. Nesmyslny vesmirny uvod, monologicke blaboly na urovni slohovky ze ZS, zpracovani hodne inscenovane pohadky z nedelniho odpoledne... Ok, mozna se to potom rozbehlo (za neco snad ten film oceneni dostat musel), ale ja jsem to proste vzdal. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama