Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už z názvu můžete poznat, že jde o pohádkovou komedii, v níž se setkávají pohádkové postavy a pohádkové motivy, které už někdy z dřívějška známe, ale těžko bychom si dokázali představit jejich nová nečekaná setkání. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

To se zas Česká televize po dlouhé době vyznamenala ! Co to jako mělo bejt? Pokus o zoufalou pohádku-komedii na staré klasické pohádkové motivy, s ještě zoufalejším dějem..? Nic se nepovedlo, kulisy byli příšerné přímo nepohádkové, to samé platilo i o přemrštěně přebarvených a přímo extravagantních kostýmech, herci-katastrofa nic pohádkového v sobě neměli, ani z nich nic pohádkového nevyzařovalo. A ani jinak vynikající Jiří Pecha (děd vševěd) to sám nezvládl i když byl jediná světlá vyjímka v jinak doopravdy slabém článku. Film neměl hlavu ani patu. Příliš zmatené, spíše by nám to mohlo posloužit jako dobrá a nefalšovaná vymejvárna mozků ! Ale neberu zde názor druhých, někdo vtom spatřoval možná úplně něco jiného? Nevím jestli to dnešní děti vůbec nějak zaujalo či dokonce oslovilo? Až za jednu větu na konci pohádky jsem byl rád. A to sice když tam zaznělo z úst už ani nevím koho že pohádky je už skutečně "konečně už konec", to se mi vskutku od srdce oddychlo. Protože další podobnou zatěžkávací zkoušku už bych asi zřejmě psychicky nevydržel..? A nakonec už vůbec nechápu jak tento film mohl získat na Dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana v Ostrově Cenu dětského diváka. Jen z čiré zvědavosti.! To je ta jejich nová tvorba..ale co hlavně že točej ! ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Roztomilá a příjemně zvrhlá taškařice... Pecha nemá chybu a pedofilní romance na konci je opravdu pozoruhodná... Jsou to horší čtyři, anžto se tam na můj vkus moc často zpívá... Taky je fakt, že kulisy nejsou nic moc a představitel hlavní mužské role tuplem ne, ale co už... Plešatý, bezzubý děd vševěd už tu taky byl... Ale ono je to celé tak sympaticky urvané ze řetězu, že nedostatky se přehlížejí celkem snadno... ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že něco takovéhleho jsem opravdu ještě nikdy neviděl a upřímně doufám, že nikdy neuvidím. Strašný rádoby parodický blábol, který by se nelíbil ani malému dítěti. Odporný scénář, příšerní herci a laciné studiové kulisy. První film, ze kterého jsem se opravdu pozvracel!! ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Teď jsem si vzpomněla, jak jsem byla malá a zdálo se mi, že ze skříně leze kostra. No, není to mnohem lepší, než tahle nablblá pohádka? (je to diskutabilní, ale u toho snu se alespoň člověk bál = nějaká emoce kromě totální apatie.) ()

Raevan 

všechny recenze uživatele

Já v tom viděl ironii.. a po troše originality a symboliky.. ikdyž je pravda, že tohle najde člověk všude kde chce.. ()

mirliflore odpad!

všechny recenze uživatele

co se na tohle dá říct? Je to trapné a kazí nám to vkus a kulturní cítění našich dětí. film nemá jedinou věc, za kterou bych mohl dát alespoň 1*. Strašný, třikrát strašný scénář, herecké výkony žádné, vtip nulový. Kam se po revoluci poděla tradice pěkných českých pohádek? ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Skvělá komediální pohádka z brněnského studia. Havelka, domina z Nejslabšího, co má padáka (Slavíková) v roli zhýčkané dcerky, která touží studovat "v Parísu", a Pecha jako Děd Vševěd nemají chybu. Viděl jsem to poprvé a zatím naposled tehdy při TV premiéře a dost se těším, až to budou zase někdy opakovat :-) A co se týká zdejšího slabého hodnocení: ti, kdož někdy žili, pracovali, studovali nebo aspoň občas navštívili nějaké divadlo v Brně, si mohou k uvedenému průměru klidně 40 % (čili 2 hvězdičky) připočíst :-) ()

Reklama

Reklama