Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (440)

Brandon 

všechny recenze uživatele

Fantastické. Anthony Hopkins ještě zdaleka nepatří do starého železa. V zajetí rychlosti je poutavý film o jednom bláznivém staříkovi, který čůrá na svůj citrusovník, protože Konfucius tvrdí, že je to nejlepší hnojivo na světě, nekouří, protože jeho otec, který byl něco jako král James I., ho v tom vychoval, a holku má snad v každým městě. A hlavně si plní svůj sen, jet přes 200mil/h na solných jezerech v Bonville se svým starým Indianem Scout z roku 1920 a vytvořit tak světový rychlostní rekord. "Protože, když nejdeš za svým snem, tak můžeš být klidně zelenina" Tak tahle nějak si představuju důchod :-) ()

dANo 

všechny recenze uživatele

V zajatí príbehu o starcovi, ktorý sa vo svojom tele cítil byť 18ročný, som prežíval mnoho príjemných chvíľ a tešil sa z uskutočnenia takmer neuveriteľného sna o prekonaní rýchlosti na ručne zdokonalenom motocykli Indian. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Richard Farnsworth má Alvina Straighta, Jack Nicolson Warren Schmidta, no a Anthony Hopkins Burta. Teto film se pro mě stává velkým překvapením. Je natočen s lehkostí až naivností, přesto je pochopitelný a uvěřitelný. Velmi dobře odvedená práce! Některé drobné úlety jsou dostatečnou měrou kompenzovány vynikajícím humorem, skvělým herectvím Anthony Hopkinse a úžasnou kamerou. Nebojím se dát plný počet, tyhle "dědkovské road-movie" na mě prostě platí... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film s kvalitním Anthony Hopkinsem o splnění dávného snu. Zde můžeme vidět, že sen, pokud v něj člověk věří a jde za ním, se splnit může. I prostému člověku. Anthony Hopkins hraje trochu naivního, avšak člověka s pevným cílem, před jehož splněním není žádná překážka dost velká. Film o nezměrné lidské touze a vůli navíc zabalen do kabátku sportovního dramatu. Taktéž road movie, ve kterém hlavní hrdina potkává různé typy postav, tu obyčejných, tu neobyčejných. A i když nejsem kdovíjaký fanda motorů. toto bylo perfektní. A fakt jsem při soutěžní rychlostní jizdě fandil a držel palce. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomínalo Lynchov "Príbeh Alvina Straighta", rovnako tam sa dedko vybral na vandrovku do sveta splniť si svoj sen. :) Je to krásne natočené, herecky zvládnuté geniálne no neuveril som tomu celému príbehu kde na každom kroku stretol len dobrých ľudí, bolo to skrátka dosť presladené, predobrené a preláskavoidné. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Zase po x-té době (kde x je přirozené číslo) milej film, kterej zahřeje na duši jako když ochutnáte pořádnej párek. Co? . Sousedovic Toníček zde exceluje (tj. vytváří soubory ve formátu *xls) a jeho hra zdá se býti velice přesvědčivá zrovna jako ten párek o kterém už zde dobrou minutu hovoříme Rožére Donaldůvsyne.. Ostatní zdantě přicmrndávají a malý fandící klouček jen umocňuje starcovi neochvějnou touhu býti tím nejlepším z nejlepších pane Rožere, ano pane. Při raketové rychlosti rudocha jen pokrytec předstírá orgasmy a jen pitomec neocení poctivou filmařinu jakou tento působivý snímek yeah. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a nenásilná road movie za splněním vlastního snu. Donaldson natočil životní příběh Burta Munroa, muže, který se nevzdává a který si svou přívětivostí, líbivými filozofickými větami a jemným vtipem získá koho potká. První půlka je lehce podobná The Straight Story, druhá naopak zůstává ve znamení pokořování (nejen) vlastních sil a rekordů. Hopkins je ve své roli naprosto famózní, scénář je příjemný až jsem se musel neustále jemně usmívat a při závěrečné jízdě budete mít pocit, jako by jste na tom starém pekelném stroji seděli snad sami... Je pravda, že Munro potkává ve filmu samé ochotné a hodné lidi, ale nevím proč, já tomu věřil na 100%. Opravdu krásný film, ať už jste fanoušci motorek, nebo jen krásných, optimisticky filozofických filmů. PS: Bohužel, narozdíl od většiny z vás si myslím, že hudba byla opravdu špatná - výkrádačka od Foresta Gumpa po American Beauty (a T. Newmana obecně) a vůbec, tak nějak bych si hudební doprovod představoval trochu jinak... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Obvykle nadávám na americký patos a jednoduchost v amerických dramatech. Tady mi to však nevadí ani v nejmenším. Brnkání na citovou strunu se podařilo díky velmi slušným hereckým výkonům a uvěřitelnému lidství, které prosakovalo kompletních 120 minut. Kdo si chce zlepšit náladu a povznést se nad negativní emoce má možnost u tohoto snímku. 4,5*. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rýchlo a zbesilo pre starších a pokročilých. Burt už nemá dvadsať, ani štyridsať, ale pre splnenie svojho sna sa vydáva na ďalekú cestu. V Amerike spoznáva iný svet, stretáva množstvo dobrých ľudí a zažíva kopec srandy. A keď sranda končí a príde na lámanie chleba, aj vtedy nachádza len dobro a plné pochopenie. Akoby film ani nebol z tohto sveta, ale vraj podľa skutočnosti a som rád aj za takéto pozitívne filmy. Hopkins sa vo filme našiel, dokonale stvárnil každý moment, každú grimasu alebo neľahké nasadanie na motorku a pri menej výraznom hercovi by film nedosiahol na zaslúžené štyri hviezdy. –––– Co na mně zíráte? I starý kocour potřebuje lásku. –––– Burte, proč vlastně jezdíš na tý mašině? – Odměnou je pro mně to, že to dokážu. Chápeš? –––– Život je legrace. Nikdy nevíš, co tě v něm potká. –––– Někdy je čas upravit pravidla. A dnes je ten DEN. ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Na autobiografii málo patosu,na obyčejný film zase moc. Vše je ale v nejlepším pořádku v rámci tématu. Ten kdo točil tenhle snímek je opravdovým milovníkem Burta Munroea a je vidět, že si na tomto snímku nechal hodně záležet .Hlavně realita a únik od topornosti mění tento "obyčejný" snímek na mimořádný a nezapomenutelný. Absolutorium bych udělil Anthonymu ,protože s jakou parádou a elánem ztvárnil hlavní roli je ozbrojující a je poznat, že si svoji úlohu ve filmu pořádně promyslel. V poslední době můj určitě největší filmový zážitek. ()

Berenise 

všechny recenze uživatele

Čím by bol svet filmu bez Anthonyho Hopkinsa?? Strach pomyslieť. Jeho výkon v tomto filme je znovu obdivuhodný, je to herec bezpočtu tvárí. Film je krásnym, nie príliš rýchle plynúcim príbehom muža s odvahou a vierou, ktorý veľmi zjednodušene povedané našepkáva niečo o tom, že - všetko sa dá keď sa chce.... ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Příjemný, možná jen trochu příliš idylický film o cestě novozelándského důchodce na rychlostní závody v USA, který potěší i ty, kteří podobně jako já nemají motoristické sporty příliš v oblibě. ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pohodovej filmek, Hopkins hraje naprosto výborně, je zajímavé jak dobře hlavní postavě vše vyšlo, dneska už by se to asi nepovedlo. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

No idealistický až na půdu, od milýho klučiny od vedle, přes trans buznu z recepce, vojcla z Vietnamu až po ostatní závodníky. Ale k čertu - proč ne. Tu a tam je něco takovýho potřeba a když tomu šéfuje takovej frajer jako Hopkins není co řešit. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Burt je nejsympatičtější historicko-filmová postava ever a já mu celou dobu hrozně přál ať se zadaří. Výborně koukatelné i pro lidi, které motorismus naprosto nezajímá. 75% ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Další příjemný příběh člověka, který ani na sklonku života nevzdal boj o svůj sen. Herecký koncert Anthony Hopkinse, díky nemuž si teď asi hodně lidí bude na Googlu hledat kdože ten Munro vlastně byl a kde leží to město s nezapamatovatelným názvem :-). Je skoro až neuvěřitelné, že příběh je na motivy skutečného příběhu ze života. ()

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama