Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (440)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Poutava biografie jednoho novozelandana je sice peknou biografii ale pokud mohu soudit neni nicim prilis zvlastni. Uz tak nejak od zacatku vite co jak dopadne a taky ze to tak dopadne. Kazdopadne scenar i presto je velice kvalitni a Anthony Hopkins se sve postavy ujal bravurne. Podarilo se mu krasne vykreslit povahu tvrdohlaveho vystrednho starce ktery chce ve svem zivote neco dokazat. World's Fastest Indian je velice laskavy film na ktery se klidne podivam znova ale neprisel mi nicim moc vyjmecny, proto zlata stredni cesta a 60% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film s Hopkinsem od počátku devadesátých let. Hlavní charakter je tak energcký a pozitivní, že vás nabije na týdny dopředu. Hudba je příjemná a scénář je prost větších chyb, jen ta stopáž mohla být tak o 10-15 minut kratší, přece jenom má ten film na příběh o lamači rychlostních rekordů občas dost pomalé tempo... 75% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Hopkinsova one-man-show. Nebýt jeho, tak nevím nevím, jestli by každý filmový fanda znal Butra Munroa, protože děj filmu je celkem obyčejný a postupně tak trochu předvídatelný. Ale Hopkins z každé scény dokáže vydolovat maximum možného a když k tomu připočtu příjemnou hudbu, tak 4 hvězdičky jsou přiměřené. ()

Cejny 

všechny recenze uživatele

Příjemné dobrodružstí s Anthony Hopkinsem a jeho Indian Scout 1920 vypráví příběh o cestě za splněním svých snů. Hopkins zde ukazuje své mistrovské herecké umění. Nejvíc obdivuji jeho novozélandský přízvuk a spoustu vtipných hlášek a narážek, které ve filmu předvedl, ale i za několik vážnějších a dramatičtějších scén, kterými dodal filmu tu správnou šťávu. Opravdu krásný životopisný film. 80 % ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Nevim do jakejch až detailů se tenhle film drží skutečnejch událostí, ale díky Anthonymu Hopkinsovi dokáže opravdu vtáhnout do děje... Celej ten příběh by se dal označit jedinym slovem a to 'fantastickej'. Mít takový odhodlání i v důchodcovskym věku bych fakt jednou chtěl mít. :) Munroovi jsem v tý poslední jízdě držel palce co to šlo a tu rychlost jsem prožíval s nim. Fakt neskutečná scéna. Jedinou výtku mám stejně jako Tom Hardy k vedlejším postavám. Během filmu jsem čekal aspoň jeden konflikt a ne že budou všichni, co Munro potká, během jednoho dne jeho nejlepší kamarádi. To pak působí dost nevěrohodně a idylicky... ()

Katy86 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu může každý vidět, co člověk dokáže, když si jde za svým. Většina lidí se vzdává svých snů, poněvadž se zdají nereálné, ale jak tento film dokazuje, stačí odhodlání, kuráž a hlavně vytrvalost. Nikdy nemůžete vědět, jak blízko jste byli k cíli, když jste se k němu obrátili zády. :) No a tady, když jsem shlédla tento film, který ještě ke všemu je podle skutečných událostí, neskutečně mi dodal odvahy a hlavně odhodlání. DĚKUJI BURTE! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Je to krásný, je to lidský, ale je to zároveň i celkem slušná nuda. OK, jednou nebo třikrát tam frajer prožene svoji motorku. Ale zbytek filmu je jen jeho cesta do ameriky za svým snem. Není to vůbec špatnej sen jet na nejrychlejším stroji na Světě po vyschlým jezeře, ale tím jak se tam vlastně vůbec nic nedovíme o těch mašinách, závodech atd., se to pro mě stalo vobyčejným příběhem, ve kterým sice exceluje Hopkins, ale ani to mi žilou anii na chviku netrhlo. 85%, je trochu moc... ()

Raevan 

všechny recenze uživatele

Veselý snímek, o tom co dokáže odhodlaný člověk, který jde za svým snem. Trošku zarážejícím faktem je, že jediný člověk ve filmu, který je nějakým způsobem záporný je americký taxikář. Tato skutečnost přidává filmu na krásné optimistické naivitě, ale na druhé straně ubírá zápletce a napětí.. Každopádně Anthony Hopkins to dokázal ! ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Pokud vás láká pach různých benzínových výparů, silné, výkonné a přitom histrorické stroje a v garáži vám zrovna nestojí závodní fichtl, tak je právě pro vás tento film určen. Anthony Hopkins předvádí v tomto poutavém road movie filmu one man show, která si rozhodně zaslouží ocenění. Zajímavý scénář podle skutečné události je trošku účelně vytvořen tak, aby každému zahrál na city, ale mě to neuráží, já tomuhle jemnému vnitřnímu chvění podlehl a plně jsem si vychutnal tu radost ze splnění jednoho velkého snu jednoho starého Protinožce. V tomto filmu není ani náznak agrese, zloby či nějakého velkého nepřátelství, je zde pouze vidět občasná nepřízeň osudu a jinak hora přívětivé milé dobré nálady. Tenhle snímek bych pouštěl lidem s depresemi, neboť si myslím, že by dokázal i tyhle "bohem zapomenuté jedince" rozveselit. Jinak bych pochválil slušnou kameru, dobrý střih a jemnou hudbu, která se k tomuto filmu akorát hodí. I když asi nebudu tenhle snímek řadit k mým nejoblíbenějším, přesto je to pro mě velké překvapení :-) ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

parádní film, který mě dost bavil, a byl jsem rád, že jsem se na to podíval, protože nevidět tenhle film, o dost bych přišel... ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Jeden ze tří mých nejoblíbenějších filmů s Anthonym Hopkinsnem. Příběh o odhodlání, naději,výdrži a nakonec sebeobětování pro pár minut slávy na které se připravujete celý svůj život. Smekám klobouk byla to jízda života. 5*****. ()

Mistickzz 

všechny recenze uživatele

Komediálne ladený film plný dobra s výborným Anthonym Hopkinsom. V zajatí rýchlostí má peknú myšlienku o zdolávaní prekážok v každom veku a to je jeho najväčšia sila, ktorá s už spomínaním Hopkinsom drží celý film nad priepasťou priemernosti. Taktiež ma zaujala réžia, dlhé panoramatické zábery a kvalitná hudba. Len toho dobra mi prišlo niekedy až moc. Ale ináč veľmi príjemný film. 78% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jeden z najpozitívnejších filmov, aký som kedy videl. Že je Anthony Hopkins pán herec, to nie je žiadne tajomstvo, ale že si strihne s takou ľahkosťou tak úžasnú postavu, to je neskutočné. Taký v podstate uveriteľnejší Forest Gump a to v tom najlepšom zmysle slova. V tom filme snáď ani nie je žiadne negatívum, všetky ingrediencie sú servírované dokonale, s úctou a rešpektom, s láskou k spracovávanému materiálu a ja nemôžem hodnotiť inak ako plnou palbou. Je to skvelý snímok, ktorý zlepší náladu v každom prípade a za každých okolností. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Takový hezký a milý film, kterému toho po řemeslné stránce nejde moc vyčítat. Námět je fajn, neúnavná cesta za svým snem napříč všemu, co vás v životě potká. Herecký výkon Anthonyho Hopkins je také velmi dobrý. Tak proč mě to nijak nenadchlo? Příběh je možná až moc prostý, chybí větší hloubka, více napětí a možná silnější konflikt. Bez toho všeho vychází i jasné sdělení spíš jen šedivě. Navíc vedlejší postavy byly ve filmu jenom proto, aby vždy v těžké chvíli hrdinovi pomohly, což je časem zjevné a o Burta jsem se přestal bát. No a film jsem bohužel sledoval v dabingu a tím zanikla spousta vtipných situací novozélandská angličtina vs americká angličtina, což není sice chyba samotného filmu, ale do hodnocení se lehce projevila… tři hvězdy. ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Velmi realisticky zahraná role a velký koncert A. Hopkinse, jenž se dokázal skvěle vžít do role hlavní postavy Burta Munroa. Možná je film až moc idealistický, ale prostě ten člověk měl kuráž a štěstí. ()

panWolf 

všechny recenze uživatele

Konečně film plný optimismu a hodných lidí. Trochu mi to připomínalo Putování Al. Straighta. Tvrdohlavý důchodce jdeneochvějně za svým cílem. Film sice předvídatelný,ale plný lidskosti. Adíky skvělému Hopkinsovi jasných 90% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

I přesto, že jsem film neviděl celý, příběh mě dostal a Hopkins opět dokázal, jaký je herec. A scénarista a režisér R. Donaldson své práci rozumí a umí ji. ()

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama