Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (440)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najpozitívnejších filmov, aké som kedy videl. Paradoxne je hlavným hrdinom starší pán, ktorý už mal dávno záhradničiť na dôchodku a pozerať kvízy. V podaní v tomto prípade geniálneho a presného Hopkinsa si ale tento prístup nepripúšťa a dokazuje, že kde je vôla, tam je cesta. Pozitívnu atmosféru dotvárajú výhradne ochotní a optimizmom nabití ľudia, ktorých Munro stretáva na ceste za svojím snom. ()

francis 

všechny recenze uživatele

No, moc pěkný, fakt. Ale s takovou muzikou už na mě laskavě nechoďte, jo? Člověku se pak chce celej film brečet, i když vlastně neni proč, a nemůže pořádně sledovat film. Anthony Hopkins podobnou podporu navíc nepotřebuje, je chlapácky okouzlující i bez vtíravý muziky a jiných pokřivených hollywoodských berliček. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jak film začínal se starým senilním dědkem v garáži zarostlé trávou a jeho snem dostat se do USA a udělat rychlostní rekord na podomácku zbastlené motorce, tak jsem si říkal "Prosím, ne. Chcete mi říct, že osudy tohohle blázna budu sledovat celý film, celé dvě hodiny...?". Asi nikoho nepřekvapí, že si mne film přes počáteční rozpaky získal. Hopkinsonův Burt je sympatický maloměstský prosťáček, kterému prostě nejde nefandit a který se přes jakoukoli nepravděpodobnost do toho Utahu dostane. Nenechte se zmást, mně se do toho filmu taky nechtělo, ale byl jsem rád, že jsem ho dostal doporučen... 90% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Kdybych mohl hodnotit na deset hvězd, tak je dám určitě úplně všechny. Anthony Hopkins mě oslovil jako nikdy v životě. Příjemný, sympaticky stařík oplývá humorem a přátelskými gesty. Do toho masivní vrstva adrenalinu a na konec to vypustí úžasnou šťávu. Takhle jsem se nevžil ani do Eastwoodova Grand Torina. A to že bylo nějaké drama. Zde jsem dokonce i tak říkajíc, uronil slzu. Perfektní..... Nezapomenutelný Anthony a nesmrtelná věta: Co by se stalo, kdyby jsi otevřel pusu? Myslím, že by mi to odtrhlo kalhoty z prdele. :-D:-D:-D 100% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Hodně moc vydařená biografie jednoho Novozélanďana. Anthony Hopkins v hlavní roli exceluje, jak už tomu bylo mnohokrát, že? :) "'Aren't you scared you'll kill yourself if you crash?' 'No..you live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime.'" ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins v príbehu, ktorý je plný snov, predsavzatí a rýchlosti. Skutočný príbeh pojednávajúci o jednom veľkom životnom úspechu staršieho pána. Tento snímok miestami nudí, miestami dojme, ale rozhodne nikomu neublíži. Ide o dosiahnutie najväčšej rýchlosti na svete, pritom dejová línia sa skôr vlečie. Je cítiť, že aj napriek hviezdnemu obsadeniu ide o skromný snímok. Dlhá stopáž neuberá na vierohodnosti. Burt Munro bol určite skvelý človek, ktorý si zaslúži pocty. Prečo nie..? Skvelý výkon Burta Munroa (Anthony Hopkins) a jeho "káry"... 7/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins dokazuje, že pokud máte svůj cíl a pevnou vůli, vůbec nezáleží na věku a stačí prostě jen chtít. Pravdivý příběh muže, který i přes svůj pokročilý věk a zdravotní problémy dokázal skoro nemožné a na velmi starém motocyklovém stroji zajel v roce 1967 rekord, který se dodnes nikomu nepodařilo překonat. O jeho herectví asi nemá cenu moc mluvit, on by možná dokázal udělat třeba i z Ordinace v růžové zahradě naprosto špičkový seriál:-) Milý film o jednom člověku, který si jde s úsměvem na rtu a pohodou cílevědomě za splněním svého dlouholetého životního snu. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film. Do poslední chvíle jsem byl rozhodnutý, že dám 4*, nakonec dávám hvězdiček 5. Perfektní Anthony Hopkins, super výkon a skvělé hlášky:-) Tento film, mě příjemně dojal a překvapil... 87% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film o jednom snu. Sice film je plný klišé, ale to vynahrazuje nádherná stylizace a Hopkins je zase úchvatný. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Stejně jako byl Burt Munro pohodář, tak i celé toto drama je pohodové. A ikdyž jste v zajetí rychlosti, žádný nátlak na diváka jsem nespozoroval. Všechny příběhy a cesta k Salt Lake jsou uvěřitelné a to hlavně díky A. Hopkinsovi, který nejenže umí dobře řídit svého Indiána, ale je také skvělý herec. Zajímavosti: Jméno Burt Munro zazní ve filmu snad 50x. +/- nepočítal jsem to, ale bude to víc než Bond. James Bond :-) 77% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém obdivovať Anthonyho Hopkinsa v akejkoľvek úlohe. Nemám problém obdivovať filmy o ľuďoch ženúcich sa za svojím celoživotným snom. Problém som mal s tým, že títo ľudia sú podľa mojich predstáv tak trochu bláznami a často aj bezohľadnými. Hopkinsov Munro bol poňatý ako dobrácky, optimisticky naladený dedko, ktorý sa z času na čas blysne perfektnými postrehmi a nebezpečenstvám sa vyhýba pomocou sympatií, ktoré okolo seba šíri. Menšími problémami bola strata tempa v strednej časti filmu a moja averzia k motorkám. Preto iba za tri. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zajímavá postava, silný příběh, skvělý Anthony Hopkins, dobře natočené... přesto nenacházím žádný důvod pro lepší hodnocení. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pohodový film jak víno, to nelze popřít, jen jsem měl pocit, že Roger Donaldson dost tlačí na pilu a snaží se diváka často citově vydírat, což mi vzhledem k tématu bylo trochu proti srsti. Tonda Hopkinsů se do role úžasně vžil a já mu to sežral i s navijákem. Po vtipné i příběhové stránce solidní, ale víc jak průměr to u mě bohužel není. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo príjemný filmík. Výborne pracuje s ľahkým humorom a s jednotlivými postavičkami, ktoré hlavný hrdina stretne. Film hlavne o nádeji a plnení si vlastných snov. A o tom, že na svete je vlastne plno dobrých ľudí... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem po dlouhé době viděl drama, které je zajímavé jak tématem tak i jeho zpracováním. Celý film je o muži, který má sen být nejrychlejší a udělá pro to cokoliv. Vydává se tedy z rodného Nového Zélandu se svým motocyklem na cestu do Utahu kde chce překonat rychlostní rekord. Film ani na chvíli nenudí, vyprávění je jednoduché a přímočaré a Anthony Hopkins dokonalý. Optimisticky naladěný a zábavný film. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když jsem potřeboval film, který by se líbil i mé matce, sáhl jsem po tomto. Nemohu si pomoci, ale mě tato movie road dokáže stále nadchnout (a místy vhání slzy do očí). Antony Hopkins je pan herec a Burta Munroa, který musel být úžasná osobnost, zahrál skvěle. Výsledek je velice pravdivý. ■ Mám rád filmy založené na skutečném příběhu. Člověk pak googluje a něco nového se dozví. V tomto konkrétním případě například tady: http://www.indianmotorbikes.com/features/munro/munro.htm ()

packa 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto malého skvostu můžu s klidným svědomím prohlásit, že tak fajn mi bylo naposledy, když jsem odcházel z Amélie. Filmu s přehledem vládne absolutně dokonalý Anthony Hopkins. Upalujte do nejbližší videopůjčovny. To je rozkaz! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5.. Nečakal som nič a výsledok predčil moje (ne)očakávania:) Film podľa skutočnej udalosti o napĺňaní svojich snov a jeden úžasný herecký koncert Anthonyho "Lectera" Hopkinsa. Tak sympatickú postavičku ako "Burta" som už dlho nevidel, už dlho som nikomu tak nefandil a už dlho som nevidel film, z ktorého by na mňa sršala taká pozitívna energia ako z "Indiana" ...Skvelé!!! ()

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama