Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Faye 

všechny recenze uživatele

Konstruktér Burt Munro strávil většinu svého života vylepšováním motocyklu Indian, aby si s ním mohl splnit svůj sen, vytvořit rychlostní rekord. Ty roky mu teď chybí a taky peníze a zdraví, ale to hlavní nadšení, odvaha, elán mu zůstalo. „Jestli nepůjdeš tam, kam chceš jít a kdy chceš jít, poznáš, že jsi umřel.“ Musím říct, že tenhle starý blázen, který naplno využívá každou minutu z času, který mu snad ještě zbývá a vydává se přes půl světa dokončit to pro co žil a v co věřil, mě naprosto okouzlil, stejně jako všechny lidi, které na své cestě za snem potkal. Skvělý Anthony Hopkins . ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Krásný film o milém, okouzlujícím a hodném člověku, kterým pan Munro jistě byl. Bezelstně si svou cestou podmanil spoustu lidí když šel za svým snem. Byla jsem napnutá jak kšandy, bojíc se o jeho život a stále sem čekala až se něco pokazí. Nepokazilo, film mi zvednul náladu a řekla jsem si, že být hodná, přející a laskavá k lidem mi přece nebolí a tak proč život nezkusit touhle cestou? ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Okouzlující příběh muže, který se na stará kolena rozhodl uskutečnit svůj celoživotní sen. Anthony Hopkins opravdu září, jeho precizní herectví nemá chybu a proplouvá celým filmem s takovým nadhledem, vtipem a roztomilou roztržitostí, až jsem se občas vracel v čase k Hanksovu Forrestu Gumpovi. Příběh možná není nejoriginálnější, nejvtipnější, nejdojemnější ani nejlépe natočený, ale díky Hopkinsovu projevu ho přesto řadím mezi ty nezapomenutelné:)) "TO JE VAŠE PŘÍTELKYNĚ?-NE, MOJE ŽENA.- NO POTĚŠ PÁNBŮH." ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem tímto snímkem více než překvapen. Nečekal jsem vůbec nic a sám pochybuji, že bych na něj někdy šel do kina, ale shodou jistých okolností se tak stalo. Snad jediným lákadlem je zde jméno Anthony Hopkins, ostatní herci jsou méně známí nebo jsem o nich neslyšel vůbec, což mohlo předznamenávat několik věcí. Buď mohlo být V zajetí rychlosti obyčejnou blbostí nebo výborným snímkem. Ta druhá možnost je správně. Povedený biografický příběh závodního jezdce, který si chce splnit svůj veliký sen je natočen s velikým nadhledem a až dětinskou naivností, díky které bychom jej mohli přirovnat dokonce i k pohádce. Vlastně jak jinak nazvat dlouhou cestu Burta Munro, při které nepotká nikoho jiného, než samé hodné lidi, kteří mu nabídnou spolupráci a navíc se od nich ještě příjemně poučí. Snímek také drží herecký výkon hlavního představitele a překvapivě skvostná režie, která si nehraje vůbec na nic. Každé scéně věnuje režisér patřičný prostor a dává do ní všechno co jen může. Další skvělou věcí je úžasný smysl pro humor, který se pohybuje přes ten slovní až po obrazový, popřípadě se oba spojují dohromady. Pokud k tomu přidáme perfektní, ale jednoduchý, hudební doprovod získáme tak přinejmenším příjemnou podívanou, která určitě pobaví. 80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti pohádkám, ale tahle mě příliš nebavila. Hlavní hrdina protančí prosluněným světem, v němž vždy chápající soused řeší mávnutím ruky brzká raní probuzení, parta motorkářů poskytuje svému idolu nenávratnou půjčku a každý koho potká, se na něj usmívá a s vypětím veškerých sil mu rád pomůže. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Tim Shadbolt, který si ve filmu zahrál Franka, není ve skutečnosti hercem. Shadbolt je starostou novozélandského městečka Invercargill a s Burtem Munroem byli velmi dobří přátelé. (imro)
  • Snímek je založený na skutečném příběhu Burta Munroa z 90. let minulého století, který si sám upravil starší motorku Indian. Ačkoli už měl po šedesátce, právě v tomto věku překonal se svým strojem nejvíce rekordů. Dokázal na něm jet až 190,07 míle za hodinu, což je oficiálně nevyšší dosažená rychlost na tomto typu motorky. V roce 2006 byl Munro uveden do Motocyklové síně slávy, a to mu lékař při narození předpověděl, že se nedožije druhých narozenin. (imro)
  • Burt Munro (Anthony Hopkins) ve filmu tvrdí, že v Austrálii nežijí žádní hadi. Toto tvrzení platí pouze pro Nový Zéland, naopak v Austrálii žije největší množství jedovatých hadů na světě. (Stanley619)

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama