Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou příběhu B. Šimkové je Kateřina (H. Kratochvílová), dívka z dobře situované rodiny, která má před maturitou. Nic netušícím rodičům náhle oznámí, že je těhotná. Rodiče jsou v šoku, pro dceru si představovali jinou budoucnost, vysokou školu a pěkné zaměstnání. Především matka (A. Vránová) Kateřinu přesvědčuje, že si zničí život, že musí jít ihned na potrat. Dívka nejprve váhá, ale po matčině kolapsu se podvoluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Život podle předem narýsovaných souřadnic. Vzpoura osmnáctileté Kateřiny, vrcholící zoufalým pokusem o sebevraždu, ukazuje, kam až sahá slepá rodičovská láska, která se ve jménu umanuté ctižádosti neohlíží na city druhých. Inscenace je to, žel, chabá a v mnoha ohledech schematická, poznamenaná typickým režijním rukopisem Evžena Sokolovského. Afektovaných výlevů, umělých póz, zlověstných hudebních tónů i dramatických nájezdů na pozastavené tváře herců je tu dost a dost. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Pamatuješ si jak operovala medvídkovi slepé střevo ? Blbé, histerické a klišoidní až to bučí, zvláště part rodičů... ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

V podstatě dost otřesný obraz soudobé morálky; nejen toho, co autoři ukázat chtěli (rodiče nechápou, že dcera chce jiný život než oni, nutí ji do potratu a studia medicíny), ale i to, co třeba ani nezamýšleli (ohavná odosobněnost potratové komise). ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

dialogy šustící papírem a režijní vedení tlačící herce do křeče ař hysterie. Téma mnohokrát obehrané. Tak proč se na to dále dívat? ()

Reklama

Reklama