Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětská detektivka líčí napínavé i veselé pátrání po rysovi, jehož kdosi ukradl ze zoologického koutku domu pionýrů a mládeže (tvůrci zjevně předpokládají, že v dětském zařízení se běžně chovají velké šelmy). Film je ovšem natočen zcela nevynalézavě, naivní zápletky sotva upoutají. V jedné z posledních rolí se tu představí Vladimír Menšík jako policejní kapitán, vedoucí dlouho zapeklité vyšetřování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

zette 

všechny recenze uživatele

Jasne, dnesni mladezi uz tento film nic nerekne. Me ale pobavil spolehlive, spousta vtipnych scen (chlapek na schodech u Jednoty pije treti lahvac a detem rika: ... "a vubec, neobtezujte pracujici lid"). Kratka stopaz pomaha faktu, ze se ve filmu stale neco deje. Jedna z poslednich roli Vladimira Mensika uz naznacuje, ze byl v poslednim tazeni. Skoda spatnych hereckych vykonu detskych predstavitelu. ()

Boyolomouc 

všechny recenze uživatele

Nudný film ale hraje tam pan Menšík a tak nějak tiše nebo jak to napsat.Není to jako v jeho jiných filmech kde je hlučný,ječí a lítá jako blázen.No a ve filmu jsou hlavně děti.Už to je pro mě problém se na to dívat ale tak nějak to zachránila krátká stopáž filmu.Ale zase je to lepší než jiné filmy od režiséra Radima Cvrčka! ()

Reklama

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Uděluji pouze dvě hvězdy. Jednu za Vladimíra Menšíka, ikdyž je velmi znát, že už mu muselo být hodně zle, nehledě na to, že role kapitána kriminálky mu vůbec "nesedí" a druhou z nostalgie k Československému dětskému filmu. Jinak, jak říkal Petr Nárožný "globálně vzato", velká scénaristická bída, podpořená velkou dávkou dobové agitace v podobě oslovování příslušníků VB "soudruhu" i mezi dětmi na malém městě. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Udělala jsem žemlovku." "Já dneska taky nemusím večeřet." Detská pionierska úderka spolupracuje s políciou na odhaľovaní zločinu a keďže časy diverzantov a sabotérov sa skončili v 50. rokoch, normalizačným nepriateľom sú rozkrádači kultúrneho a prírodného bohatstva našej socialistickej vlasti. Nezletilí zvedi si nájdu svojich podozrivých, ktorým sa prilepia na päty, aby nakoniec toho nesprávneho hromadne pritlačili k múru a už len málo chýba k poctivého lynču. Nakoniec ale všetko dobre dopadne a záchrana hodnôt sa oslávi malinovkovým prípitkom za skandovania hesla "ať žijou černoši". Jedna z tých slabších cvrčkovín so stabilnými obľúbenými tvárami pána režiséra, ktoré hrajú dobre a hromadou detských nehercov, ktorí hrajú menej dobre. Žiadny zázrak, ale má to svoje momenty. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I Barrandov musel plnit plán a tak se neustále hledali náměty, jen aby bylo co točit. A tak bez rozmyslu a uspěchaně vznikali skvosty, jako je tento dětský snímek. Jedná se o detektivku, ale neskutečně nevěrohodnou. Děti mají ve škole ZOO a odtud se jim ztratil rys. Děti se s tím nemohou smířit a tak zahájí pátrání na všech frontách. V roli policejního vyšetřovatele se tu ještě objevuje Vladimír Menšík, který je klasicky svůj, ale také už viditelně nemocný. Ano, jedna se o ryze dětský film, ale celé je to tak stupidní a nelogické, že se není čemu divit, že to dnes žádná televize nijak nevysílá. Zajímavostí ale na celém snímku je, jak se V. Menšík ve své roli neustále někoho ptá, kde sehnal játra, protože jeho dcera tvrdila, že je nikde nemají. Ano, tak to jediné jsem uvěřil, protože taková opravdu byla doba. A to mnohdy byla nesehnatelná nejen játra, ale to si dnes už málokdo umí představit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Bystřici pod Hostýnem. (troufalka)

Reklama

Reklama