Reklama

Reklama

Samurai Champloo

(seriál)
  • Japonsko サムライチャンプルー (více)
Japonsko, (2004–2005), 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Kazuja Nakai, Ajako Kawasumi, Ai Maeda, Akio Ócuka, Hiroši Ótake, Ičiró Nagai, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken Narita, Kóiči Jamadera, Norio Wakamoto (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mugen a Jin jsou dva potulní samurajové. Liší se jak stylem boje, tak svým charakterem, spojuje je ovšem výjimečné šermířské umění a také jejich ješitnost. Shoda náhod je oba jednoho dne zavede do stejného města, kde se zapletou do potyčky, v níž zemře starostův syn. Jsou odsouzeni k smrti, ale zásluhou mladičké Fuu se jim podaří utéct. Výměnou za svou záchranu jí slíbí, že jí pomohou nalézt tajemného samuraje vonícího po slunečnicích. Dobrodružná cesta po středověkém Japonsku tak jak ho možná neznáte může začít. (Divočák)

(více)

Diskuze

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

D.Snake: Pokračování v poště, ať to tu tak neza...prasím.

D.Snake

D.Snake (hodnocení, recenze)

Aj teď sem si všiml, že GG si už viděl... Tak nic no. Zksuim ještě pouvažovat.

 

Taky bych ti doporučil třeba Kara no Kyoukai, Monster nebo Yojouhan Shinwa Taikei, ale to už s tvými požadavky nemá moc společného. :D

D.Snake

D.Snake (hodnocení, recenze)

jjunior1099: Jo, přiznám se, že moc takových seriálů mě už nenapadá. Snad možná Gungrave, ten nicméně úplně postrádá prvky jakékoliv komedie, je to nicméně pořád jeden z mých vůbec nejoblíbenějších seriálů. Pokud se rozhodneš na něj kouknout, nezapomeň, že důležité je dostat se přes první epizodu, která moc nedělá čest zbytku seriálu. 

 

Na základě toho co máš v profilu bych ti pak mohl doporučit spoustu věcí:

GitS -> Ergo Proxy

Haibane Renmei -> Mushishi, Natsume, Mononoke

Dead Leaves -> Furi Kuri

Death Note -> Legend of the Galactic Heroes (spíš než o téma tu jde o souboj dvou hl. hrdinů)

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

D.Snake: Dokoukám, dokoukám... ale rád bych ještě i něco na potom/mezitím. Dlouho jsem totiž nějakou anime serii neviděl. Konkrétně o samuraje nejde (o ty koneckonců nejde ani v Michiko), ale spíš jak píšeš 'podobný styl/režii/provedení', stylově něco originálnějšího, příběhově něco jako že se dá nějaká partia za jistých okolností dohromady, nějaká ta rivalita mezi hrdiny není od věci, a během své pouti za nějakým cílem k sobě najdou alespoň trochu té vlídnosti. Ale zase aby to nebylo až tak 'epizoidní', jako již zmíněný Bebop. Za zmínku ještě jistě stojí, že mám za sebou i Seirei no Moribito, které se mi také líbilo, ale to už postradá nějaký ten 'styl', tak bych nechtěl mystifikovat.

Tak co, najde se něco takového? Obávám se že asi ne, co vím, že jsem se před nějakýma dvěma lety po něčem takovém už sháněl. A tak z nějakých nároků i slevím a doporuč něco i tak... ale žádné uječené infantilnosti prosím, těm jsem neholdoval ani v šestnácti, natož teď. ;) (na mém profilu téměř dole můžeš vidět, co se mi líbí, jestli to pomůže k tomu, abys mi pomohl ;))

D.Snake

D.Snake (hodnocení, recenze)

junior1099: Ve vlastním zájmu se na to zkus dokoukat. :)

 

Napadá mě spousta věcí, ale nejsem si jistý jestli to je až tak podobné. Jde ti spíš o samuraje nebo podobný styl/režii/provedení?

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

D.Snake: Sakra... jsem rád, že mi někdo odpověděl a poradil... na druhou stranu Bebopa mám už nějakou dobu rozkoukaného a nemohu se prokopat přes 12-13 dvoudíl :) Pohodíš ještě něco? ... krom Bacano!? ;)

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Tohle je srovnatelny nebo jeste lepsi nez Ghost Dog 1) hip hop neni tolik vynuceny a je tu k navozeni pohodove atmosfery 2) cernej samuraj? 3) holka je roztomilejsi (ma vetsi prsa) nez ten sopel v GD 4) jsou tu historicky realie a ne jenom preplacane myty 5) neni nutne koukat tak dlouho jak v GD 6) neni nutny videt tolik, pribehy na sebe navazuji volneji . (daemonicky FRAGS HAL)

type_B

type_B (hodnocení, recenze)

viděl jsem první dva díly a musím říct, že se mi hodně líbilo. použití novodobé hudby dává seriálu výborný říz. stejně jako samurajské meče :)

strougy

strougy (hodnocení, recenze)

Rozvíjí manga nějak děj či lépe řečeno, má cenu ji číst pokud jsem viděl anime?

Reklama

Reklama