Reklama

Reklama

Samurai Champloo

(seriál)
  • Japonsko サムライチャンプルー (více)
Japonsko, (2004–2005), 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Kazuja Nakai, Ajako Kawasumi, Ai Maeda, Akio Ócuka, Hiroši Ótake, Ičiró Nagai, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken Narita, Kóiči Jamadera, Norio Wakamoto (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mugen a Jin jsou dva potulní samurajové. Liší se jak stylem boje, tak svým charakterem, spojuje je ovšem výjimečné šermířské umění a také jejich ješitnost. Shoda náhod je oba jednoho dne zavede do stejného města, kde se zapletou do potyčky, v níž zemře starostův syn. Jsou odsouzeni k smrti, ale zásluhou mladičké Fuu se jim podaří utéct. Výměnou za svou záchranu jí slíbí, že jí pomohou nalézt tajemného samuraje vonícího po slunečnicích. Dobrodružná cesta po středověkém Japonsku tak jak ho možná neznáte může začít. (Divočák)

(více)

Recenze uživatele Brusinka k tomuto seriálu (1)

Samurai Champloo (2004) 

Watanabe je Mistr. O tom není pochyb. Mé hodnocení sráží snad jen hudba, která je za a) Hip hop, což opravdu není můj šálek čaje, ale to by nebyl takový problém kdyby nebyla za b) tak nenápadná, že jí skoro nevnímáte(teď si dost protiřečím, ale jsem schopna skousnout hudbu, kterou nemám v lásce, když pracuje s filmem. Po všech těch multižánrových peckách Yoko Kanno v Bebopovi jsem čekala něco lepšího)a taky lehce jednotvárné reálie, kterými se hrdinové potloukají. Ty krajinky jsou zkrátka pořád stejné a téměř u každého města jsem si říkala, jestli už tam náhodou nebyli. Na druhou stranu jsou tu opět charismatičtí hrdinové, slušný příběh a nádherné souboje. Škoda té hudby, pak bych Samuraje stavěla na stejný level, jako Bebopa. K dokonalosti tomu prostě něco chybí. 90% ()

Reklama

Reklama