Reklama

Reklama

Samurai Champloo

(seriál)
  • Japonsko サムライチャンプルー (více)
Japonsko, (2004–2005), 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Kazuja Nakai, Ajako Kawasumi, Ai Maeda, Akio Ócuka, Hiroši Ótake, Ičiró Nagai, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken Narita, Kóiči Jamadera, Norio Wakamoto (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mugen a Jin jsou dva potulní samurajové. Liší se jak stylem boje, tak svým charakterem, spojuje je ovšem výjimečné šermířské umění a také jejich ješitnost. Shoda náhod je oba jednoho dne zavede do stejného města, kde se zapletou do potyčky, v níž zemře starostův syn. Jsou odsouzeni k smrti, ale zásluhou mladičké Fuu se jim podaří utéct. Výměnou za svou záchranu jí slíbí, že jí pomohou nalézt tajemného samuraje vonícího po slunečnicích. Dobrodružná cesta po středověkém Japonsku tak jak ho možná neznáte může začít. (Divočák)

(více)

Recenze (110)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie sa týka zostrihu prvých 4 častí tejto série: Skutočne ide o výborné anime o dvojici samurajov, ktorým neustále niečo alebo niekto prichádza do cesty ich vzájomného súboja. Nakrútené je to nápadito s pôsobivými bitkami s tým, že film často recykluje známejšie kúsky (od Frankensteina až po ľubovolné samurajské veci). V každom prípade v mixe s originálnou a kvalitnou hiphovou hudbou vzniká celkom netradičný mix, ktorý funguje po všetkých stránkach dokonale (ale plný počet si odložím až do času , keď sa dostanem ku kompletnej sérii - zatiaľ slušné 4*). ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Historii mám rád a doufám, že ji měl rád i Watanabe, protože jsem si, doufám, odnesl přesvědčivou podobu Japonska z doby krátce před Posledním samurajem. Jisté nepravděpodobné stylizační odchylky je možné bez problému odpreparovat, ač by se v historii vesele vyjímaly. Samotný styl byl nečekaně příjemný, ale Bebopovi atmosferičnosti nedosahuje. Pouť po Japonsku je velice zajímavá a bohužel ji téměř neprovází centrální dějová linie, ale skloubit dohromady tyto dvě složky je téměř nemožné. Co mě hlavně potěšilo, byly výborně propracované bojové pasáže, kde počtem obrázků za vteřinu autoři vůbec nešetřili a tak vypadají nádherně. Vzhledem k tomu, že se zde pořád něco děje, tak postavy nedostávají příliš prostoru a tak jsem si je ani nestihl dostatečně oblíbit a soucítit s nimi. Proto také nehodnotím naplno. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Souboje jsou fajn a namyšlených řečí se tam taky pár najde. U dílu s baseballem jsem se hodně zasmál. Můžu jenom doporučit. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré anime, hlavně co se týče grafického a hudebního zpracování. Dějově už to tak skvělé není, hlavně kvůli tomu, že na 26. dílů připadne asi 6 fillerů, které jinak dobrou hlavní linii docela sráží. Celkově ale určitě anime, které stojí za to vidět. ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Tahle samurajská road series :) říznutá hip hopem mě opravdu moc potěšila. Už dlouho jsem o ní věděl, že existuje, ale pořád ne a ne se k ní dostat. Hip hop poslouchám jen zřídka a tak jsem si nebyl jistý jak na mě tohle spojení bude působit. Nakonec (spíš hned od začátku) mě ale úplně uchvátilo. Všechny tři hlavní postavy jsou dobře vykreslené (a nakreslené - vůbec kresba má výborný a docela osobitý styl) a snad si je ani nejde neoblíbit (ještě někomu připoměl Mugen Naruta?). Děj se nese v klidném duchu a i když se celou pravdu o smyslu cesty dozvídáme v druhé polovině vůbec to ničemu nevadí (ono se to stejně dá docela dobře odhadnout už na začátku). Moc se mi líbilo, že se seriál místy nese v odlehčeném duchu a oddechové díly, které se hlavním dějem moc nezabívaly mě bavily víc než bych čekal (u dílu s Baseballem jsem se smál od začátku do konce). Co se týče hudební stránky tak jsem rád, že se nejedná o klasický hip hop prezentovaný v televizi či rádiu, ale o mírnější a (alespoň pro mě) mnohem poslouchatelnější hudbu. Btw: soundtrack funguje výborně i samostatně. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se podíval na anime a zrovna jsem si pustil jedno z těch lepších. Ačkoli mi hip-hop moc neříká, prolnutí samurajské kultury s moderní západní mi zas tolik nevadilo. Příběh je to spíš jednodušší a leckdy dost předvídatelný, ale docela jsem se u toho nasmál a chytlo mě to, takže u mě dobrý. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byla zaskočená a kvůli "hip-hop" znělce jsem to málem odepsala. Prvních pár dílů jsem si musela zvykat (ten soundtrack mi vadit nepřestal), ale asi od pátého dílu, kdy se hlavní trojka vydává na cestu, se mi to zalíbilo. Každou další epizodou se pomalu ale jistě dostáváme pod kůži hlavním hrdinům, kteří nám odkrývají své charakterové rysy i svou minulost. Na první pohled se zdá, že jde čistě o komedii/akci, ale když se podíváte pozorně, najdete i temnější tóny, které na mě osobně zapůsobili nejvíc... ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Tak si můžu přidat na konto zhlédnutých (pořádných) anime seriálu další zářez. Musím říct že "Samurai Champloo" který mi byl doporučen nezklamal, není to sice taková akčňárna jako Hellsing, nebo něco hlubokomyslného jako Ghost in the Shell, ale o zábavu rozhodně není nouze. Nemluvě o bezvadně propracovaných (sympatických) hlavních postavách. Navíc každý díl je podaný trochu jinak a tak se člověk u jednoho zasměje a u dalšího ho čeká třeba hromada napínavých situací. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Dosť mi vadili zakomponované moderné prvky (grafity, hip - hop,...), ale zas to robilo anime špecifickým, odlišným od ostatných. Je to taká jemnejšia a trochu obšírnejšia verzia Afro Samuraja. ()

Los 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s anime seriálem dopadlo velmi dobře. Hip-hopu nefandím, ale zde ho nebylo tolik, aby dokázal zkazit požitek z celého seriálu a to i přesto, že jsem zvyklá na poněkud jiné samurajské filmy s Toshirem Mifunem. Jde o klidný oddechový počin, který pobaví, rozhodně neurazí a mnohé přímo nadchne. 9/10 ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

tvurci bebopa kterym vdecime za genialniho spajka spiegela prozmenu spojili samurajskou akci s hiphopem a zda se ze tentokrat nestrefili pouze do cerneho ale urvali cely terc:) Cely serial zacina ponekud nestastnym stretem dvou hlavnich hrdinu, kteri prislibi divce Fuu pomoc v hledani samureje voniciho po slunecnicich. Primocareho Mugena a jeho champuru kendo bojovy brejkdenc styl a disciplinovaneho a enigmatickeho Jina, doplnuje prdla Fuu, ktera oba samuraie hlida aby ze sebe nanadelali salat. Naslaply mix bojoveho umeni, humoru a hiphopove rezby kterou obstaravaji Tsutchie, Nujabes, Force of Nature, atd. si okamzite nasel siroke spektrum fanousku takze pokud mate radi aspon trosicku anime pak nevim co tady jeste zevlujete,dc++ a at to svisti:) ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Spojení je to opravdu zajímavé. Od tvůrčího týmu Cowboye Bebopa se snad ani nedalo čekat nějaké vyloženě špatné anime. Původně jsem si myslel, že mi hi hop bude trhat uši, ale naštěstí se sami autoři vyvarovali tomu děsnému rapování a ponechali jen samotné rytmy. Ty krásně do období Edo zapadly. Velkým plusem je rovněž i ústřední trojice postav, kterou si prostě nelze zamilovat. Fuu - tradiční kawaii holka, Jin - typicky mlčenlivý samotář a Mugen, který zde představuje nevybouřeného tvrďáka. Ten je rovněž naprosto luxusně nadabován (jap.) a jako jediný zde běhá v kraťasech. K tomu přihoďte hezkou animaci, souboje na ostří katan, libové fórky a máte z toho parádní anime, které rozhodně nenudí. 9/10 ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by mě tohle anime vysloveně nudilo, spíše jen mě to neoslovilo natolik, abych se přilepil na obrazovku a sledoval všech 26 dílů na jedno tažení, jak bývá u mě při skvělých anime zvykem. Každopádně zajímavé to začíná být počínaje 20 dílem, kde se už konečně něco děje a začínají se zde objevovat zajímavé postavy..... konkrétně narážím hlavně na jednu, velice zajímavou a krásnou.... Sara ownage :D......IMHO best scene in anime......http://www.youtube.com/watch?v=U7ckLJEq1LQ ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Samurai Champloo je pěkně nekompromisní anime, v několika epizodách má vypravěče policajta z minulosti, který si je ale vědom té naší přítomnosti, jeden díl je jakýsi halloweenský non-canon speciál, nebo co (doteď ho nechápu), sype do Edo éry spoustu anachronismu s hip hop street prvky v čele, má zábavné krvavé souboje a je jasně pro dospělejší typy. (SPOILER O ZÁVĚRU ASI) Právě proto škoda závěru. A vůbec, seriál se celý tak nějak potácí odnikud nikam, aby během tří posledních epizod skončil, bez předchozího build-upu, bez výrazné jiskry, bez pocitu uzavření. (KONEC SPOILERU) Ty street art prvky jsou taky pěkně roztroušené, zpravidla ve "fillerech", kterým se v anime zřejmě ani nedá vyhnout, ale které zrovna v tomhle seriálu vůbec nepůsobí nudně. Animace je naprosto úžasná, Mugen a Jin jsou výborné postavy, ale je tu stále promrhaný potenciál. Seriál tak nějak našel zlatou žílu, ale místo, aby vytěžil, co mohl, jen pobral, co unesl a do dolu už se nevrátil. Škoda. ()

McM 

všechny recenze uživatele

Vezměme si mixážní pult značky "Anime", postavme k němu DJe Shinichirô Watanabe a dejme mu do rukou dvě desky. Jednu s hip-hopem a druhou se středověkým Japonskem. Co vznikne? Samurai champloo!! Perfektní jízda s Mugenem a Jinem doprovazejících mladičkou Fuu ve skvěle stylové animaci. Co víc říct? Snad jen, že je to jasných 5/5. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Je už to dlouho, co mě nějaký anime seriál takhle nadchnul. Ikdyby to nemělo tak promakanou animaci, tak skvělé akční scény a tak originální prostředí (hip-hop + jap. feudální doba), stejně bych tomu těch pět hvězd nasolil - za ten humor, za zápletky jednotlivých epizod, za charaktery hlavních postav... V podstatě mě nenapadá nic konkrétního, co bych tomu vytknul, snad některé epizody mi připadaly méně geniální než ty jiné, ale tak už to holt u seriálů bývá. Shinichirô Watanabe mě i napodruhé dostal. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 10 prvních dílů. Fakt mě to i bavilo, ale nikdy jsem se nedokopal k tomu si sehnat zbytek a nějak na to koukat. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Skvělé anime s originálním a nezaměnitlením hudebním motivem Hip-hopu které asi už nikdy neuslišíte ve spojitosti z anime. Parádní hudba, skvělé postavy a velmi slušný vtip v dramatickém příběhu. ()

Reklama

Reklama