Reklama

Reklama

Samurai Champloo

(seriál)
  • Japonsko サムライチャンプルー (více)
Japonsko, (2004–2005), 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Kazuja Nakai, Ajako Kawasumi, Ai Maeda, Akio Ócuka, Hiroši Ótake, Ičiró Nagai, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken Narita, Kóiči Jamadera, Norio Wakamoto (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mugen a Jin jsou dva potulní samurajové. Liší se jak stylem boje, tak svým charakterem, spojuje je ovšem výjimečné šermířské umění a také jejich ješitnost. Shoda náhod je oba jednoho dne zavede do stejného města, kde se zapletou do potyčky, v níž zemře starostův syn. Jsou odsouzeni k smrti, ale zásluhou mladičké Fuu se jim podaří utéct. Výměnou za svou záchranu jí slíbí, že jí pomohou nalézt tajemného samuraje vonícího po slunečnicích. Dobrodružná cesta po středověkém Japonsku tak jak ho možná neznáte může začít. (Divočák)

(více)

Recenze (110)

Brion.y 

všechny recenze uživatele

Priznávam... mala som vysoké očakávania. Ale toto... nikdy by ma nenapadlo, že môže byť až tak dobré. Celkom som zabudla, že hip-hopu práve nefandím a vďaka tomu si naplno užívala opening. Čo tam po tom, že Jinov zaláskovaný diel bol trápny, keď som sa pri jeho sledovaní užierala žiarlivosťou. Kašlať na tie kvílivé serenády, čo sa tam občas mihli, pretože sa tam skrátka hodili. Uch, aj zombie a baseball som schopná odpustiť... Prečo? Pritvrdilo sa. Zatiaľ, čo pri sledovaní takého Cowboy Bebopa som mohla ísť večer pokojne spať, lebo v jednej, najviac dvoch častiach sa vyriešilo dosť, Samurai Champloo permanentne končil "to be continued". Objavil sa rozprávač (podivne úchylný, ale potešil), graffiti battle, lietajúca veverička, veľa krvavých masakrov, na ktoré sa krásne dívalo, minútu za minútou dáke nové prekvapenie/možnosť sa zasmiať/vzdelať. Poučenia boli vážne (áno, deti, hľadajte si vlastnú cestu životom), ale aj... praktické, povedzme (keď je hrdina hladný, nech je žena akokoľvek pekná, žalúdok má prednosť ). No a... sakra, aj ja chcem takých bodyguardov, akých mala slečna Fuu... ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Anime už mám nakoukáno poměrně dost, ale zrovna tohle mě docela zklamalo. Animace je sice zajímavá, ale dějově se dá přirovnat k většině seriálům západní produkce. Nicméně hlavně díky skvělé animaci a občas pár vtípkům se na to koukat docela dá i přesto, že občas nevíte, jestli se nacházíte v Japonském Doju, nebo černošském ghettu. Edit: Po shlédnutí dílu s hořícím polem marihuany přidávám další hvězdičku. :D ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Stručně: Napůl komické a napůl vážné anime, co není ani kočka ani pes. Hip-hop mi sem tam trochu překážel, ale nic hrozného. Velmi dobrý opening, ale mnohem horší byly některé díly (8, 18,19,23) a jméno bandity František Xaverský III, proto jen 3*. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Velmi originálně pojatý seriál z prostředí samurajů, které tu je pojaté velmi volně. Svým stylem ne nepodobný Cowboy Bebopovi. 8/10 ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Animácia je pekná a plynulá, hlavne pri bojových scénach vidno že si dali veľmi záležať. Stereotip nehrozí, pretože sa nájdu ako dramatické dieli, tak aj komediálne, alebo zamerané čisto na akciu. Hip hopu veľmi neholdujem ale niektoré skladby (hlavne beatbox) ma milo prekvapili. Škoda že záver ma trochu sklamal. Nakoniec musím ešte vyzdvihnúť epizódu kde hlavné postavy hrali baseball proti Američanom. Veľmi dávno som sa tak nesmial. Odporúčam aj tým čo nemajú z anime moc skúseností. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne najslabšie anime, ktoré som videl, so sebazaprením som sa dostal za polku a ešte si veľmi dobre rozmyslím, či ho vôbec dopozerám. Tento štýl mi vôbec nesadol. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců Cowboye Bebopa. Ano je to znát, stejný epizodický styl, stejné typy postav, stejný humor. Pro mě ovšem mnohem zábavnější, normálně hiphop nemusím ale tady to spojení se samurajskou tématikou působí hodně cool. A bavil jsem se mnohem víc než u Bebopa, asi protože tam toho humoru je přece jenom víc a seriál se netváří tak vážně. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Pár let to trvalo, ale na třetí pokus sem se konečně dostal až na konec :D Stranou stylizace, hudby atp. stojí celý seriál na excelentních postavách Mugena a Jina (Fuu neni zlá, ale neni ani nijak úchvatná) - což bohužel není vždycky dost. Jednotlivé epizody příliš nespojuje, což není nic hrozného, ale bohužel kvalita dílů vcelku kolísá (naštěstí jen mezi "suprový" a "slušný", ale i tak) a je tam hodně nástřelů, které člověka natěší, ale k nimž se už seriál nikdy nevrátí a zůstanou nerozvedené. Plus nic proti troše dětinských vtipů, ale jejich neustálé opakování už bylo po chvíli vcelku nudný. Rozhodně to neni špatnej seriál - jen aby mě fakt nadchnul by musel mít ještě něco trochu víc (5* tomu nedám, ale ty 4* sou dost jistý a přesvědčivý). ()

solid 

všechny recenze uživatele

Za zvuků beatu a rapu sledujeme netypickou samurajskou podívanou od tvůrců Bebopa. Takže je to částěčně šílené, vždy originální, parádně propracované a hodně zábavné. ()

Crowen 

všechny recenze uživatele

Strašně pěkně vystavěnej příběh, rozvijející se v ideálním tempu. Velmi se mi zalíbili charaktery. Bylo by to na "peť bodou" nebýt toho, že serie obsahuje dva díly, který jsou tam IMHO naprosto zbytečný a ani se netýkají základní dějové linie a taky mi tam dost vadí ten příšernej hip-hop a vůbec celá taková "skejťácká" atmosferá. S myšlenkou, že ve středověkým Japonsku lítali borci se štětcama a malovali na zdi kaligrafický graffity, se stále nemohu smířit. Takže 80%. ()

zabro 

všechny recenze uživatele

Nevim proc tomuto anime tady davate tolik hvezdicek? Me to prislo nudne a hooodne zdlouhave. Nektere dily jsou podle me uplne zbytecne. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie, nebo dokonalá filmová animace se nekoná. Souboje jsou prostě jenom souboje. A humor samotný to nezachrání. - 60 % ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Skvělé oddychové anime plné akčních prvku a tří naprosto povahově odlišných hlavních postav. Z netypickou animací.. Je to sice hodně nadnešený pohled na Samuraje, ale tohle je jedno z mála anime, které bych doporučil i lidem, kteří se na anime nedívají... Dobrý příběh, vtip, akce bez trapných chvilek.. ideální.. 9/10 ()

Reklama

Reklama