Reklama

Reklama

Samurai Champloo

(seriál)
  • Japonsko サムライチャンプルー (více)
Japonsko, (2004–2005), 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Kazuja Nakai, Ajako Kawasumi, Ai Maeda, Akio Ócuka, Hiroši Ótake, Ičiró Nagai, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken Narita, Kóiči Jamadera, Norio Wakamoto (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mugen a Jin jsou dva potulní samurajové. Liší se jak stylem boje, tak svým charakterem, spojuje je ovšem výjimečné šermířské umění a také jejich ješitnost. Shoda náhod je oba jednoho dne zavede do stejného města, kde se zapletou do potyčky, v níž zemře starostův syn. Jsou odsouzeni k smrti, ale zásluhou mladičké Fuu se jim podaří utéct. Výměnou za svou záchranu jí slíbí, že jí pomohou nalézt tajemného samuraje vonícího po slunečnicích. Dobrodružná cesta po středověkém Japonsku tak jak ho možná neznáte může začít. (Divočák)

(více)

Recenze (110)

Greathawk 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální. Jedno z nejlepších anime co jsem kdy viděl. Pro anime netipická kresba, ale přesto naprosto ohromující, vynikající muzika, postavy... vše je promyšlené, chytlavé a prostě... jiné, než jste u anime zvyklí, za což se tvůrcům klamím. Od prvního dílu chytlo a nepustilo a čím blíž jsem byl odhalení pravdy o Samuraji,který voní po slunečnicích, jsem si uvědomoval, že už bych mohl začít i dýchat. Pokud mě nějaké anime na konci rozbrečelo, tak tohle. Tenhle serial ma prostě všechno a ještě přidává osobitý styl a plno šílených, vtipných, napínavých a srdceryvných situací. Potlesk ()

yossarian- 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě tato serie velmi příjemně překvapila. Ač nejsem fanouškem hip-hopu a hlavně kultury, která se kolem vytvořila, musím říct že v tomto seriálu bylo spojení velice zdařilé. Nevím zda ostatní, ale ja jsem se u sledování seriálu velice bavil. Vrcholem byl 9 díl a zapalené pole :-) a pak 21 díl zápas v baseballu. K dostání je i na youtube a angličtina není složitá - tak mrkněte, mohu jen doporučit. 90% ()

Utero 

všechny recenze uživatele

Těch několik týdnů s touhle super trojcí bylo opravdu fajn. Pilotní díl byl prostě absolutně cool, jenomže už asi u třetí epizody se začal dostavovat pocit nudy. Já vím, že tohle anime je spíše oddychové, jenomže těch opravdu dobrých epizod, které jsem sledoval s napjetím a nadšením bylo bohužel málo. Proto jsem došel k závěru, že na tyhle typy anime asi prostě nejsem. Potřebuju něco víc působyvějšího, co mě strhne a bude držet ještě hodně dlouho. Něco, kde se dokážu v cítit do pocitů hrdinů a tak dále.... a tady to prostě nešlo. Moc se mi líbilo, že ikdyž bylo anime zasazené do daleké minulosti, byla tam spousta cool prvků dnešní doby: hip hop, beatbox, grafiti a tak dále. Vynikající opening musim uznat! Asi jako nejlepší díl beru opening a jeden z posledních dílů se zombíky. Je to dobré anime a pro všechny, co hledají něco méně náročného a vtipného je Samurai Champloo skvělou volbou. U mě to bohužel moc nevyšlo. Dávám silné tři, ty nejsilnější,co jsem kdy jakému anime dal! ()

maciii 

všechny recenze uživatele

Dokonalá kresba, animace, akce, charaktery, humor, zápletky, hudba...tohle anime je dokonalé od začátku až do konce. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Pokud mě nezaujalo ani tohle, když soundtrack dělal můj oblíbenec Nujabes (budiž mu země lehká), tak mě nezaujme žádné anime. ()

Angelos 

všechny recenze uživatele

Drsné, originální, vtipné a ani ten hip-hop nebyl vždycky špatnej. Ústřední trojice zajímavá, dobře zpracovaná a hlavně setsakramentsky originální. Sakra dobře jsem se bavil... Ovšem kdyby měl seriál o 8 dílů míň, bavil bych se asi 2x tolik... Škoda fillerů a epizod, které by tu být nemuseli... Ke konci to už byla vážně jízda, takže lepší ****... :-) ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Ou. Tak tohle jsem nečekal. Excelentní mix moderních prvků a Japonska v období Edo. Vše působí naprosto přirozeně a má neuvěřitelný spád. Excelentní animace, neobyčejně povedený a netradiční soundtrack, naprosto geniálně napsané hlavní postavy (scenáristický masterpiece) a ve druhé polovině poněkud hlubší zamyšlení nad životem postav a lehký příklon k seriozní lince příběhu. Nesmím také opomenout bojové scény, které jsou možná to nejlepší co se v anime dosud objevilo. Jednoznačně 5* tohle bude kultovní. ()

MEW2 

všechny recenze uživatele

prijemne oddychove epizodni anime s peknou animaci a zajimavym soundtrackem. bohuzel serial neudrzel latku nasazenou prvnim dilem a jednotlive pribehy jsou si nekdy az moc podobne a nevyrazne. ()

Sakinose 

všechny recenze uživatele

Cesta plná jedinečných příběhů které nám pomalu prozrazovali minulost hlavních hrdinů završena epickým koncem.Animace zvolená velmi dobře a podtrhovala tak atmosféru historického Japonska. Nemám to mu kromě jedné věci co vytknout a to je ten hip hop který mi teda hodně kazil náladu, naštěstí nebyl až zas tak často tak se to dalo snést. ()

slidealama 

všechny recenze uživatele

Většina anime má potřebu natahovat napínavé scény na několik dílů a když se má něco konečně stát, tak se objeví nepatřična (alespoň pro mě) komická vložka. Samurai Champloo je však plný akce, která je krásně nakreslená a má svůj osobitý styl. Jedině Japonci mohou dát dohromady tak šílené kombo, jako je rap a samurajové, ale také jedině oni s tím mohou uspět. Nikdy mi rytmus hip-hopu nepřišel vhodnější, než právě při sekání katanou. ()

RetroGamer 

všechny recenze uživatele

Samurai Champloo ma až tak moc nebavil ako Cowboy Bebop. Kresba mi prišla horšia a aj príbehovo je to dosť slabé. Je tu síce nejaká hlavná linka, no tá je úplne v pozadí a dostane sa na ňu až v posledných troch častiach. A záver bol sklamaním. Cowboy Bebop mi sadol viac - tam bolo na každú časť hrozne moc nápadov, v Samuraiovi postavy len akosi prechádzajú svetom, z času na čas niekoho zabijú alebo sa opijú. Ani akčné pasáže mi moc nesedeli. Za mňa sklamanie. ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Další výborný seriál od pana Watanabeho, jež jsem měl možnost shlédnout. Houpavá a překvapivě trefná hiphopová hudba doplňuje putování 2 samuraiů (Mugen je prý bandita,ale u mě samurai:) a holky Fuu na sklonku samuraiského Japonska. Mistrně animované souboje, hiphopově scratchované scény a celkově perfektní animace (až na Fuu- proč jí proboha neudělali trochu reálnější a i ten scénař bych u ní trochu pozměnil). Také bych vyloučil 2 příběhy ke konci, které byly zcela k ničemu (budu si muset někde najít proč je tam tvůrci chtěli mít. Ale i přes tyto výhrady rozhodně plný kotel hvězdiček (5) ()

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Watanabe je Mistr. O tom není pochyb. Mé hodnocení sráží snad jen hudba, která je za a) Hip hop, což opravdu není můj šálek čaje, ale to by nebyl takový problém kdyby nebyla za b) tak nenápadná, že jí skoro nevnímáte(teď si dost protiřečím, ale jsem schopna skousnout hudbu, kterou nemám v lásce, když pracuje s filmem. Po všech těch multižánrových peckách Yoko Kanno v Bebopovi jsem čekala něco lepšího)a taky lehce jednotvárné reálie, kterými se hrdinové potloukají. Ty krajinky jsou zkrátka pořád stejné a téměř u každého města jsem si říkala, jestli už tam náhodou nebyli. Na druhou stranu jsou tu opět charismatičtí hrdinové, slušný příběh a nádherné souboje. Škoda té hudby, pak bych Samuraje stavěla na stejný level, jako Bebopa. K dokonalosti tomu prostě něco chybí. 90% ()

kihsleek 

všechny recenze uživatele

V dobrém slova smyslu ztřeštěný, originální, svižný, úžasně animovaný (od sladění barev po akční sekvence), s dokonale vykreslenými charaktery tří hlavních postav, skvělým smyslem pro humor a délkou tak akorát. Tvůrci se na tomhle seriálu opravdu vyřádili. Není jim cizí míchání různých kultur a dovolují si i takové libůstky jako skrečované střihy. Dokonce i soundtrack Samuraie Champloo si mě ochočil, přestože hiphopu nehovím. Lepší seriál jsem zatím neviděl. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych serialov/anime, ktore neprinasaju udiv, hlboke zamyslenie, strhujuci pribeh ani ine silne prvky, ale prijemne sa pozeraju. Cielova vekova skupina aj tema su ine, ale svojim stylom mi Samurai Champloo pripomenul (ne)slavne znamych Pokemov. Dvaja chlapi a jedna zena (s malou veverickou po boku) cestuju po krajine, spoznavaju novych ludi, bojuju proti novym superom, ziskavaju nove vedomosti a schopnosti a popritom zabavaju svojimi komickymi kuskami. Hlavne postavy su tak trochu stereotypne, ak berieme v uvahu anime tvorbu. Mugen - tvrdohlavy, neotesany, saskujuci exot s velkym srdcom. Fuu - zlate dievca, ktora je v centre diania, ale do pribehu prilis neprispeje a vacsinou len motivuje nasich "hrdinov", prejavuje city a dodava testosteronovemu dobrodrustvu zensky aspekt. Jin - cnostny, seriozny, lakonicky a rezervovany mladik, ktory sa drzi urcitych principov a vytvara tak protivahu k Mugenovi. Serial sa neberie prilis vazne, ale vacsina subojov je zaujimava a dobre spracovana, takze uz len kvoli nim stoji za zhliadnutie. ()

Voyer 

všechny recenze uživatele

Watanabeho typické mísení stylů a kultur, které jsme mohli zažít už u staršího Cowboy Bebop je tu v plné síle Seriál opět kombinuje strukturu kratších a často spíše odlehčenějších dílů a delších dvoj/tří-dílných částí zaměřených na hlavní příběhovou linii, ze kterých přímo odkapává syrovost a melancholie. Stejně jako u Cowboye bych našel výhrady vůči expozici postav, tempu a výstavbě příběhu - ale pravdou zůstává, že jde opět o seriál, u kterého jsem od začátku do konce nikdy nezvažoval, že jej nedokoukám. Naopak, napětí a použití cliffhangerů v některých dílech mě donutili seriál zkouknout rychleji, než jsem plánoval. Přes pozitivnější a méně "osudové" finále si myslím, že některé věci Samurai Champloo zvládá lépe než starší Cowboy (a naopak). Ve výsledku možné ne tolik kultovní a přelomový, přesto netradiční a v součtu velmi pozitivní seriálový zážitek. ()

Reklama

Reklama