Reklama

Reklama

Samurai Champloo

(seriál)
  • Japonsko サムライチャンプルー (více)
Japonsko, (2004–2005), 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Kazuja Nakai, Ajako Kawasumi, Ai Maeda, Akio Ócuka, Hiroši Ótake, Ičiró Nagai, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken Narita, Kóiči Jamadera, Norio Wakamoto (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mugen a Jin jsou dva potulní samurajové. Liší se jak stylem boje, tak svým charakterem, spojuje je ovšem výjimečné šermířské umění a také jejich ješitnost. Shoda náhod je oba jednoho dne zavede do stejného města, kde se zapletou do potyčky, v níž zemře starostův syn. Jsou odsouzeni k smrti, ale zásluhou mladičké Fuu se jim podaří utéct. Výměnou za svou záchranu jí slíbí, že jí pomohou nalézt tajemného samuraje vonícího po slunečnicích. Dobrodružná cesta po středověkém Japonsku tak jak ho možná neznáte může začít. (Divočák)

(více)

Recenze (110)

elishia 

všechny recenze uživatele

Cirou nahodou muj prvni anime serial a zrovna nejlepsi. Skvele vystavene postavy a uzasna animace. Akcnich souboju presne tak akorat, aby me nezacaly nudit a dil o beatboxu a grafitti me dostal do kolen, stejne jako o narazkach na Van Gogha a Holandany. Skvele namichana opravdova historie s hiphopovou kulturou soucasnosti. Krome vtipneho a napinaveho anime take dobra prilezitost jak se nenasilne dozvedet neco o historii feudalniho Japonska v obdobi Edo. Soundrack od Nujabese tomu jenom dodava na dokonalosti... ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

tahlecta jednohubka mi přijde, že je poněkud přeceněná. Ze začátku vypadá seriál vymazleně a má automaticky body za to, že hlavní hrdinové nejsou středoškoláci jako je tomu ve většině anime produkce. Ale s přibývajícími díly mně začalo vadit, že se tam pořádně nic neděje a jeden díl je jako druhý. Pořád kamsi jdou, sem tam se pohádají, kručí jim v břiše, sem tam někoho porubou... dvakrát za díl utrousí rádoby situační vtip, který ovšem tu strnulost nerozhýbe. Dokonce i ty bitky mě nakonec začaly nudit (jejich netradiční a vizuálně kvalitní zpracování mě dokázalo bavit asi půlku seriálu - pak ale jsem si začal všímat hlavně omezeného repertoáru pohybů a totální neměnnosti stylu). A závěr? Ten je stejně bezobsažný jako celé to anime. 50% ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Moje první anime dopadlo dost dobře. Prvních pár dílů jsem vyloženě zhltl, no tak vysokou laťku si to bohužel neudrželo. Po zhruba desátém dílu byla kvalita už dost kolísavá. Ubylo vtipných dílů a přibylo více vážných, což bylo ve výsledku na škodu. Nakonec si musím stěžovat, že to bylo málo anime ujeté nebo tak něco. 4-* ()

Bird59 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkový anime seriál. Anime miluju, hip-hop mi je cizí, ale tenhle mix je naprosto úžasný. Plných pět hvězdiček, i když několik dílů na záčátku je velmi samoúčelných a nesdružují příběh příliš těsně ... ()

Johannka 

všechny recenze uživatele

Watanabe je frajer. To jo. Ale...nějak výrazně to na mě nezapůsobilo. Už jen kvůli té hudbě...míchat samuraje a hip hop...od Cowboye jeho kvality poněkud poklesly....:( ()

aj 

všechny recenze uživatele

Skvělá věc od tvůrce Cowboye Bebopa. Nachází se zde zajímavý mix i se současnými věcmi jako hudba - ta je dost výrazná a skrače ve spojení s obrazem jsou cool (nikdy bych neřekl, že se mi tenhle styl vs. samuraji bude líbit) a dále třeba brýle (nevypadají jako z té doby) a baseball. ()

masterwoda 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hledat ve své slovní zásobě slovo, které nejlépe vystihuje tento seriál, bylo by to zřejmě slovo "nářez". Je to prostě bomba...kombinace akce, vtipu a hip-hopu (který sám o sobě teda moc nemusím) vyšla na jedničku. Snad není dílu bez choreograficky atraktivního souboje. Kdo neviděl, měl by to rychle napravit. ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Samurai Champloo patří k mým nejoblíbenějším anime z několika prostých důvodů - je vtipné, zajímavé a má děj. Ani na chvilku jsem se nenudila a když mi zrovna z některých soubojů neběhal mráz po zádech, tak jsem se zase smála jako idiot nebo zarytě sledovala jednu z srdcervoucích scén. Jak animace, tak hudba byly skvělé a pokud bych měla zmínit obsah, tak mě nejvíce zaujaly charaktery, které byly úžasně propracované, ani přinejmenším otravné (jak to bývá zejména u ženských postav) a nechyběla jim ani potřebná dávka imbecility. Tomuhle anime podle mě prostě nic nechybí, tvůrci to nezpackali a příběh si udržel kvalitu až do konce za což ode mě dostává 5*. ()

Expozituror 

všechny recenze uživatele

Legendární anime a velkou zásluhu na tom má jistě i legendární soundtrack. Co se týče anime seriálů, málo co mě dokáže zaujmout a uspokojit. Nemám rád do nekonečna se táhnoucí série, přihlouplý humor a nudné šablonovité charaktery. Mnohé série mají výborný stěžejní nápad, ale zpracováním jsou pro mě nekoukatelné. Tady se ale povedlo dát dohromady fungující pestrobarevný seriál, který je originálním propojením moderního a středověkého Japonska, aniž by to působilo nepatřičně. Humor se tu střídá s vážnými scénami, ale ani jedno není hnáno do extrémů (patetičnost a podobně). Navíc animace je na velmi slušné úrovni, souboje jsou promyšlené a skvěle sestříhané. No a korunu tomu nasazuje nezapomenutelný OST, na kterém se zvláště vyjímá jedna skladba, kterou je ale dobré objevit až při sledování jedné z nejlepších a nejpůsobivějších scén, co jsem v anime viděl. ()

Nelafix 

všechny recenze uživatele

Potulný vagabond Mugen, stoický samuraj bez pána Jin a nevinná servírka Fuu. Tahle trojice mi uvízla v paměti a druhé shlédnutí tohoto anime mě jen utvrdilo ve výjimečnosti této záležitosti. Samurai Champloo je ve své podstatě road movie převedené do anime. Ústřední trio se vydává na cestu za Slunečnicovým samurajem. Cestou potkává nebezpečné nepřátele, legendární figury a zažívá absurdní situace. Ústředním tématem zde ale zůstává vyrovnání se s minulostí. Každá z hlavních postav má svou vlastní cestu, ale po dobu 26 epizod se jejich osudy propojí v jeden, ačkoli nedobrovolně. Mugen, Jin i Fuu si všichni projdou vlastními výzvami a finální zkouška ohněm je donutí střetnout se s vlastními démony i slabostmi. Anime nezapomíná nastínit možnou budoucnost pro každou postavu, ale nikdy nedělá více než jen možný náčrt. Víc není potřeba, z jejich života vidíme jen krátkou chvíli, jen pár dobrodružství. Jak Samurai Champloo začíná, tak i končí – s třemi lidmi, co sami kráčí každý po své trase. Jejich společné putování za Samurajem vonícím po slunečnicích nemohlo trvat věčně. Přesto nakonec mezi nimi vzniklo pouto, přátelství, a tím pádem i hodnota. Je to ukončení jednoduché, ale neskutečně intenzivní. Možná to zní jako klišé, cítím z toho ale spíš koncept zen-buddhismu. Animace je plynulá, téměř tekutá s expresivní kresbou, která občas hraničí s karikaturou. Zvláštní důraz je kladen na choreografii soubojů. Parádní soundtrack japonského hip-hopu a anachronismy prolínají celou show, podpořenou výborným voice actingem (zvlášť Mugen má charismatu na rozdávání). Epizodický ráz seriálu je narušen hned několika příběhy na pokračování. Champloo se nebere, na rozdíl od svého staršího sourozence, Cowboye Bebopa, příliš vážně, ale zůstává mu určitý přesah do života. Některé situace jsou téměř čistě komediální, některé zas naopak celkem vážné. Největší slabinou Champloo je nevyrovnanost epizod – některé jsou hodně kvalitní, některé výrazně slabší. Spojení všech těchto kvalit vytváří anime s neskutečně, občas až do extrému vyhnaným ‚cool‘ nádechem. Nikdy ale neztrácí samo nad sebou nadhled a moc dobře bere vyhánění do extrémů jako parodii sebe sama. Finální počet si u mě Champloo zasloužilo až na druhé zhlédnutí a to především finální pointou. Lidé v našem životě přicházejí a odcházejí. Přátelství jako vzniklá hodnota zůstává. ()

keym 

všechny recenze uživatele

Neodolatelná kombinace samurajů a hip-hopu. Navíc překrásná animace. Konečně vím, na co kouká RZA ve volném čase. ()

MTE 

všechny recenze uživatele

Krasny nadherny serial. JEden z najlepsich ake som videl. Najskor som si to chcel pozriet kvoli tomu, ze som cital, ze sa jedna o kombinaciu hiphopu a tracneho samurajskeho anime. Lenze... ked to koncilo bol som fakt smutny ze je koniec. Jedno z naj anime s krasnym pribehom, posmejete sa, poplacete si, budete napato cakat co sa stane atd atd. odporucam! ()

DISHOA 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejoriginálnějších a nejvíc cool anime co se dá najít. Určitě ne každému se může líbit švihlá trojice hrdinů putující starým Japonskem za zvuku hiphpových beatů, ale myslím, že to je úžasná zábava i pro odpůrce hiphopu. (Samozřejmě srovnávat Samurai Champloo a Ghost Dog je čirý nesmysl, jediné společné jsou samurajové a rap.) ()

Maou 

všechny recenze uživatele

Dosť nadhodnocované anime. Epizodické putovanie z bodu A do bodu B. Niektoré diely vynikajúce, možno aj na 5 hviezd, no niektoré by si zaslúžili odpad. Postavy sú celkom zaujímavé, no mne osobne je Mugen dosť nesympatický. Výraznejšia záporná postava absentuje a koniec je dosť vlažný. Napriek všetkému je to kvalitná zábava, len som od toho čakal čosi viac. ()

mcclane412 

všechny recenze uživatele

Největší zápor tohoto seriálu je, že je tak nesnesitelně krátký. Téměř jako kdyby jste měli mít sex s Jessicou Biel, který vyvrcholí už u předehry, protože je tak šíleně sexy, ale i tak by jste o tom vyprávěli kamarádům až do zblbnutí. Naopak největší klad jsou skvělé souboje. Téměř jako kdyby jste se dívali na anime se skvělými souboji (hale ono není tak jednoduché vymýšlet pořád přirovnání a metafory...). Každopádně je to jedno z nejlepších anime, ve kterých je absolutní minimum nadpřirozených prvků, s velice originálními hlavními postavami. Asi se na to kouknu popáté. ()

Preslav 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvých anime seriálov, čo som videl a doteraz pre mňa jednoznačne najlepšie. Ešte aj dnes mi spomienka naň vyvoláva krásne, nostalgické chvíle plné melanchólie a sentimentu. Dej je síce jednoduchší, ale plne to vynahradzujú ozaj premakané súboje a parádna hip-hopová hudba, ktorá mi paradoxne na obdobie eda a štýlovú fičácku animáciu sadla ako riť na šerbel. V každej epizóde sa niečo deje a humor na patričnej úrovni má švung. Bolo mi veľmi ľúto, že prekrásna cesta Jina, Mugena a Fuu sa predsa len na konci skončila. Stále márne dúfam v nejaké pokračovanie... ()

Le.oko 

všechny recenze uživatele

Co na to rict jinyho, dle meho jedno z nejkompletnejsich anime co jsem videl. Sledovat anime ktery je nadherne synchronizovany s hudbou a pribehem ktery vypravi je radost sledovat od zacatku az do konce. Dle meho uspech tohoto anime stoji jen ze Nujabesem ktery prypravil jazzovo-hiphopovou hudbu pro skoro cely serial. Jazz nadherne provazi improvizovane tyto tri kompletne ruzny hrdiny starovekym japonskem a hip-hop opepruje pribeh tak aby byl svezejsi, plny rebelie a kratkym vypraveni segmentu zivota. Lehce receno Samurai Champloo je oda pro jazz a hip hop dohromady. Pokud nevite o cem hudebni styl Jazzu a hip hopu je, tak se to diky Samurai Champloo dozvite. ()

Reklama

Reklama