Reklama

Reklama

Samurai Champloo

(seriál)
  • Japonsko サムライチャンプルー (více)
Japonsko, (2004–2005), 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Kazuja Nakai, Ajako Kawasumi, Ai Maeda, Akio Ócuka, Hiroši Ótake, Ičiró Nagai, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken Narita, Kóiči Jamadera, Norio Wakamoto (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mugen a Jin jsou dva potulní samurajové. Liší se jak stylem boje, tak svým charakterem, spojuje je ovšem výjimečné šermířské umění a také jejich ješitnost. Shoda náhod je oba jednoho dne zavede do stejného města, kde se zapletou do potyčky, v níž zemře starostův syn. Jsou odsouzeni k smrti, ale zásluhou mladičké Fuu se jim podaří utéct. Výměnou za svou záchranu jí slíbí, že jí pomohou nalézt tajemného samuraje vonícího po slunečnicích. Dobrodružná cesta po středověkém Japonsku tak jak ho možná neznáte může začít. (Divočák)

(více)

Recenze (110)

Isshin 

všechny recenze uživatele

Pekná animácie, pekné boje, niekoľko dobrých vtipov (ostatné suchota), hudba mi trhala srdce, (okrem Ikue Aszaki, Tsukioka Yukiko tie medzi tými umelými kvetmi boli živé orgovány). Hodnotenie slabé 4* . ()

Lujna 

všechny recenze uživatele

Mé první a dosud nejoblíbenější anime. Dosud nebylo překonáno v zábavnosti, ani mě žádná postava nezasáhla tolik jako Mugen a Jin. ()

Hidoshito 

všechny recenze uživatele

Není tak strhující jako Death Note a emotivní jako Hikaru No Go, přesto je to velmi zdařilé anime s rozmanitým příběhem a s originálním hudebním „přelivem“. ()

amlug 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo poněkud divné. Díly s Van Goghem a pod ve mě vyvolávaly spíše pocit WTF, ale postupně jsem se naladila na jejich notu a musím říct, že je to rozhodně nadprůměrná oddychovka s celou řadou nezapomenutelných scén. ()

Kritak 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ma skvělí začátek několik prvních dílu vas tak zaujme že se prokoučete nasledujcimi ne tak akci nadupanimi díly některe se povedvi víc nektere bili opravdu nudne toho opravdu vtipneho humoru tam taki bilo pomalu zato souboje sou skvěle lepši sem viděl už jen v narutovi,sem rat že to ma jen 26 dilu konec přichazi pravě včas a stoji zato. ()

tom173 

všechny recenze uživatele

Tři naprosto odlišné postavy spojí putování za samurajem co voní po slunečnicích... Doslova duchovní cesta vás vtáhne do děje skvělými dialogy, souboji a hlavně parádním hiphopovým soundtrackem! Takovéhle emoce jsem u animovaného seriálu nezažil a třeba takový závěr druhého dílu, Mugenův pád mořem, nebo konečné shledání Fuu se sl. samurajem, to se musí vidět... ()

NoodlesCZ 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě cool škuby v Hip-Hopu točili a říkal jsem si co to je za debilitu, ALE! Najednou to do sebe začalo pasovat a náramně fungovat. Animace boží. Všechny tři charaktery skvěle napsaný. Příběh sice žádný překvapení, ale jinak to být ani nemohlo. :-) Na startu mě například Mugen vážně sral, ale teď můžu napsat: frajer! (Téměř jako Jin xD) ()

Bury 

všechny recenze uživatele

Hip hop a ty nejostřejší katany. Že to nejde dohromady? Tento seriál vás o tom přesvědčí! Vtipné situace měnící se v krvavé řeže a rázem situace, které vás nutí k zamyšlení. Takový ten oddech, ke kterému si dáte večeři či sáček brambůrků. Je to asi mé nejoblíbenější anime, které si vůbec nebojím pustit znovu. Zvlášť postava Mugena si mne získala. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Samurai Champloo opäť jedno z tých anime zamerané na obdobie feudálneho japonska, kde sa to samurajmi len tak hemží. Tentokrát troška iné ako ďalšie obdobné anime, najmä uvoľnenejšou atmosférou a pomernou slušnou dávkou humoru. Akcie a súbojov je tu veľké množstvo, bohužiaľ po úvodných pár dielov, to príde človeku monotónne, tak ako aj mne. Síce stále slušná zábava, ale už to nebolo ono, seriál na toto doplácal predovšetkým v neskoršej strednej časti, avšak záverečné 2-3 diely to dokázali plnohodnotne vynahradiť. Čo sa týka postáv, tak jedinú výtku som mal vo Fuu, ktorá mi prišla na začiatku riadne otravná a jej chovanie ma pár krát dokázalo tiež dostať do amoku, ale postupom času som si aj na ňu aspoň zvykol. Postávam kraľuje extravagantný, zbrklý, ale za to priamočiary a s dobrým srdcom oddaný bojovník/pirát Mugen, ktoré skvele doplňa práve jeho opak a tým je postava Jina, kľudného s mečom perfektne narábajuceho samuraja. Postupne zisťujeme minulosť ako Mugena tak aj Jina, aj keď mi príde tá Mugenova o niečo zaujímavejšia. A na záver aj veľké stretnutie Fuu so samurajom voniacím po slnečniciach.4* ()

Reklama

Reklama