Reklama

Reklama

O Sazinkovi

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1977, 1 h 36 min (Minutáž: 6–8 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Animovaný kreslený Večerníček pro nejmenší diváky o příhodách malého kouzelného chlapečka - kominíčka Sazinka, který vznikl v roce 1976. A co takový malý kominíček dělá? Každé ráno vyjde ze svého domečku na střeše, vyleze po žebříku ke sluníčku a očistí je. Pak vzbudí plechového kohouta, rozežene mraky - tak vypadá jeho ráno. A střechy a vůbec výšky, to je jeho. Nikdy nespadne a všude se dostane včas, protože na cylindru má vrtulku, takže může létat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tento opět 13. dílný večerníčkový seriál jak už zde napsali předemnou jiní se doopravdy moc nepovedl. Václav Bedřich byl jinak vynikající a uznávaný autor animovaných snímků pro děti to všechna čest, ale po úspěšném Maxipsu Fíku, si myslím že tímto seriálem prožil a na vlastní kůži zažil takové malé autorské "faux pas". Něco málo to sice mělo z Káťi a Škubánka něco zas odjinud ale jako celek to na mě zapůsobilo už po prvním shlédnutí slaběji než jiné z této doby. Slabší průměr 2,5/5* ale úvodní znělka se zas povedla. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Copak mě, ale ani syna tohle nijak nebralo. Pořád jsem netušil, kde je zakopanej pes. Přece by nemuselo bejt špatný mít takovej cylidr s vrtulí, večer si lítat po městě a okny šmírovat holky, jak se převlíkají do nočních košilek! Tedy, tohle jsem mu samozřejmě neříkal. Co já mu to jenom... Aha, už vím. Že ten kominíček vymetá komíny a tak předchází požárům! Tak už je ta averze jasná. Náš uličník si totiž nejradši ze všeho hraje na hasiče a žádnej požár mu není dost velkej :-). ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

První večerníček který si pamatuji. Muselo mi být tak pět a Sazinka byl tehdy pro mě naprostý king. Dneska si myslím, že to je kreslené dosti neuměle (podobně jako kosí bratři) ale má to sympatickou atmosféru a místy je to takové mile praštěné. Samozřejmě podotýkám, že moje děti ho teď taky docela milují ;o) Celkový dojem: 75% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, navzdory divné animaci a kolovrátkové hudbě se mi tenhle Večerníček něčím líbí a líbil. Možná pohodovou atmosférou a možná i tou jemně vtíravou muzikou. Nebo tím, jak Sazinka všechny zachrání a pak jde domů hodit nohy na stůl, sedne do houpacího křesla a odpočívá s kočkou na klíně. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný němý večerníček, který si rozdílovou hvězdičku zasloužil nesmírně povědomou hudbou. Ta sice jede jak na kolovrátku, ale dá se to vydržet. Příběhy jsou nic moc, spíše nezaujmou, vtipné moc nejsou, poučné ano, ale těžko říct, zda to děti pochopí. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Jak tu píší ostatní, je to odpudivé už jen animací, což je u animáku docela průser. A odpudivá jistě není jen animace, ale celkový (ne)příběh. Nic zajímavého se tam prostě neděje. A přitom to vytvořil Bedřich Smetana, který má na svědomí také výborného Maxipsa Fíka, králíky Boba a Bobka nebo méně známý westernový kraťas Poslední výstřel. Ta znělka je ale výborná, to zase jo. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Už jsem Sazínka dlouho neviděl. Vždycky mi připadal takový depresivně smutný, v malém domku za komínem, ani ten cylindr s vrtulí mi náladu nezvedal. Za tu atmosféru ale hvězdičku nahoru, docela pěkně se po Sazínkovi usínalo. ()

denbrough 

všechny recenze uživatele

Takovej zvlastni, skoro lyrickej vecernicek, kterej ve mne vyvolava zvlastni pocity.. ta hudba.. bejvak za kominem.. je to takovy prijemny a po melodii pri zaverecnych titulcich by clovek opravdu nejradsi hupsnul pod perinu.. Trefny komentar = wov ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Vtipné a poutavé příběhy s postavou maličkého panáčka Sazinky, doprovázené poetickou hudbou. A navíc se mi líbí výtvarný styl Evy Šedivé. ()

Předseda 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených němých večerníčků, chtěl jsem mít bungr za komínem a vrtuli v prcylindru. Hudba mi zní v hlavě při vzpomínce... ()

Reklama

Reklama