Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

:-D zatial najpodarenejsia cast!!!! Stupiditny namet s velrybami ako od Animal Planet, hudba z Vianocnych rodinnych komedii a trefne hlaskujuci herci. Naozaj skvele! A napad s cestovanim v case tvorcom vysiel asi ako Microsoft Gatesovi:-DDD ()

Retimo 

všechny recenze uživatele

Spock uklidňující výrostky v autobuse,velryby atd.Po konci jsem se zamyslel víc než po všech kecech o globálním oteplování. ()

Ziriath

všechny recenze uživatele

Asi patřím k menšině trekkies, kterým se tenhle příběh nelíbil. Zápletka s verlybama, tajemnou sondou (která vypadá jak metalurgický nepodarek nebo rozbité zkušební těleso) a cestováním časem je hloupá, až to mlátí dveřma. Nehledě k tomu, že přes vesmírné vakuum by ona sonda slyšela z verlybího zpěvu asi prt. A Spock běhá po městě a vesmíru ve vulkánském ekvivalentu tepláků, jak Arthur Dent v županu, zrovna jako by byl vytažen z postele a šel v tom, v čem spal. Nic proti panu Nimoyovi- je to inteligentní člověk a býval to dost hezký chlap, ale většina těch známých věcí, co se kdy v jeho velké hlavě zrodily, není zrovna můj šálek čaje. ()

Etherium 

všechny recenze uživatele

Najodlišnejší Star Trek, zvláštne, ale vyšlo to, keď sa zamyslím nad tým scenárom, tak je to až na zasmiatie, lenže toto sa jednoducho podarilo, veľmi dobre sa nato pozerá, cestovanie do vtedajšej prítomnosti, ruka hore... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Zase o krůček dopředu. I když se vlastně jedná o cestu časem nazpátek. Bohužel nebyl využit potenciál této situace, takže se jedná spíše o velkou křeč. Navíc hlavní téma je hodně sladké - nikdy jsem neměl rád filmy typu Zachraňte Willyho a tento příběh i jeho zpracování se tomu hodně podobá. Nenechá oko suché. Budu se těšit příště, tentokrát jen za 3+ ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Další pokračování příběhů Kirkovy notně stárnoucí posádky se proměnilo s očekávatelnými nápady (Čechov proti FBI) a roubovaným ekologickým poselstvím v nejapnou komediální taškařici, která výrazně zanedbávajíc časové paradoxy dává tušit jediné - že L. Nimoy je lepší režisér nežli herec, což však zase není tak těžké. ()

Treble 

všechny recenze uživatele

Zajmavej Stártrek řekl bych. Možná i nejlepší. Cesta zpátky časem pro známý postavy vždycky slibuje velkou srandu - a tady zrovna tak. A i přes tu srandu se jedná o dobrý dobrodužný scifák... ()

Muňa 

všechny recenze uživatele

Star Trek asi nejpřístupnější normálním lidem :) Ale začínám v tom cítit labutí píseň Kirkovy posádky... ()

12055 

všechny recenze uživatele

Místy netuším, jestli tenhle díl brát jako parodii nebo seriózní pokračování. Každopádně je tohle největší úlet ze série Star Trek, u kterého jsem se vzhledem k roku vzniku vcelku dobře bavil. ()

aluKa 

všechny recenze uživatele

Skvělý film a tentokrát nepřílíš z vesmíru. Kirk a Spock na Zemi v osmdesátých letech dvacátého století, to byla vyjímečná podívaná. ()

DonArian 

všechny recenze uživatele

spolu se Star Trekem XI nejspíš nejlepší Star Trek všech dob! Úsměvný důvod pro cestování časem přesune Enterprise do roku 1986, kde všichni vypadají jako parta exotů. V tu chvíli se sci-fi film mění na komedii: Uhura a rus Čechov hledající "nukleárny ľodě" a následné výslech (Je to Rusák. Jasně že je to Rusák :D), Spock s Kirkem snažící se chodit a mluvit jako v 80. letech (vole :D), Scotty snažící se ovládat počítač mluvením do myše (Halo, počítači) a McCoy, podle kterého je současná medicína na úrovni středověku. Kvalita tohodle filmu spočívá v tom že je to víc komedie než sci-fi. Závěr s únosem v nemocnici byl taky dokonalý: "Ten doktor mi dal prášek a mám ledvinu :D". Prostě vtipná komedie o cestování časem. Pro mě za 90%. ()

clemo 

všechny recenze uživatele

Oproti prvním třem filmům Star Trek stoupl na kvalitě. Není to jen efekty, ale i příběhem a celkovou atmosférou filmu. Je to hezká podívaná a to i přesto, že krom závěru posádka po celou dobu disponuje pouze klingonskou lodí místo Enterprise a taky prřes tu okolnost, že Spock není úplně ten, co býval. Je jiný, má jakýsi odstup. Netvrdím ale, že je horší, jeho chladně logická povaha přináší ještě humornější situace jako dřív a McCoy, stejně jako dřív, tu a tam pronáší na Spockovu adresu hlášky, bez kterých by Star Trek nebyl tím, čím je. ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

Zachraňte velryby! Zachraňte planetu. Člověk svými činy jí přivodí zkázu! Chce sdělit tým kpt. Kirka lidem. Tento ekologický prvek je největší slabinou filmu. A navíc zopakoval motiv z jedničky, kdy nějaká sonda hrozí zkázou Zemi. Ale oproti trojce zlepšení. Podle mě je to sice nejméně startrekovský díl, protože většina filmu se odehrává ve 20. století na Zemi (Star Trek jsou pro mě poutě vesmírem, hvězdné lodě a bitvy atd.). Tento příběh má však něco, co jiné nemají – výbornou komiku, dobře napsané dialogy. Scény typu, kdy Kirk a Spok neví, co znamená v autobuse mít drobné; když Čechov se s ruským přízvukem v Americe ptá policisty na vojenský přístav a jadernou loď … nemají chybu. ()

mine.slayer 

všechny recenze uživatele

První vlaštovka v cestování časem v podání Star Treku. Opět originální podívaná s hlubokým podtextem, který říká to že když na této planetě mají velryby jen ocas a ploutve že na jiných to nejsou obři s rukama a nohama:) ()

Terminator666 

všechny recenze uživatele

Myslím že snímek má rohodně zajímavý děj, nese se v takovém klasickém duchu původního seriálu Star Trek. Ve filmu se mi líbilo, že obsahuje spoustu vtipných hlášek hlavních hrdinů. Obzvláště bylo zajímavé jak hrdinové, hlavně dr. McCoy, hodnotí technickou vyspělost populace roku 1986. Jen Spockovi přišlo vše, jako vždy, fascinující :-) Pravda, někomu hlavní zápletka nemusí až tak úplně sedět, ale mě to neodradilo. Myslím, že je rozhodně na co se dívat. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola pecka! Keď som to prvýkrát videl, tak som sa chechtal ako blázon. Je to proste podarené. Každému členovi Kirkovej posádky dali celkom slušný priestor. Filmy aj diely Star Treku o cestovaní v čase majú vždy niečo do seba. Paradoxne aj najlepší film s Picardom (ST VIII) bol o cestovaní v čase. Funguje to. Raz mi jeden kamoš povedal: "Ja Star Trek nepoznám, nevidel som z neho nič, vždy som sa to snažil pozerať, ale nudilo ma to, ale ten film o veľrybách, ten bol perfektný." Tu sa prvýkrát upiekol koláč, ktorý proste chutil všetkým. Je jedno, či ste fanúšik Star Treku alebo nie. Tento film sa Vám bude páčiť. ()

Reklama

Reklama