Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Takový Star Trek neStar Trek, který je neobyčejně vtipný a zábavný a skoro vůbec se neodehrává ve vesmíru!( což je tedy kvůli určitým vesmírným faktům, které Star Trek poněkud ignoruje, skoro dobře) Prostor, jaký byl zde dán ojedinělým charakterům, je s předchozími Star Trek filmy skoro neporovnatelný, tedy, tady je samozřejmě větší a to je určitě dobře, protože v prvních třech filmech mi mimojiné trochu vadila i jistá odměřenost, a to tady nehrozí. Zaměření na přírodu je sympatické, stejně jako spousta detailů z nichž bych vypíchnul především sympatický a lidsky neegoistický (jak poznamenal pan Spock) předpoklad (autorů) o velrybí inteligenci a hlavně cestování v čase, jehož případné paradoxy jsou vyřešeny za pomoci "osudu", jak to naznačil v jedné scéně ve starém Enterprise tuším Scotty nebo Sulu. Hudba Leonarda Rosenmana je do tohoto typu filmu silně netradiční ( určitě mě zaujaly až barokní postupy), ale rozhodně zdařilá. Kirkova posádka mi, vyjma Spocka, nikdy nepřirostla tolik k srdci ( ačkoliv jsem ze starého seriálu docela dost epizod zkoukl), ale je klidně možné, že se to po zhlédnutí jejich čtvrtého filmu, změní...Dodatek: a můžu říct, že změnilo natolik, že s odsupem času mám Kirkovu posádku mnohem raději než tu Picardovu....tomu říkám obrat :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám nedůvěru ke sci-fi, kdy z budoucnosti přiletí do přítomnosti. Většinou je příčinou takové časové pouti nedostatečný rozpočet. Zde to ale klaplo nad očekávání dobře a neměl jsem pocit, že bych byl nějak ochuzen. K fenoménu Star Trek zde přibyl humor a musím říct, že to zafungovalo. Konfrontace budoucnosti s přítomností funguje. Krom toho je zde nezpochybnitelný ekologický aspekt, jež nelze smést ze stolu s tím, že je to agitka. Problém s vymřením velryb je reálný a verlybáři jsou skutečný lidský póvl. Lovit druh až k jeho vyhynutí není logické - tato replika je asi tou nejlepší z celého filmu a je i po letech strašně moc výstižná. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavné, ale strašne hlúpe a naivné. Dej je nepochopiteľný žvást a nájdeme tu aj nejakú tu kolekciu nelogiky. Každopádne eskapády admirála Kirka a jeho posádky v osemdesiatych rokov proste nemôžu nepobaviť. Hlúpe, ale veľmi vtipné. Ale teraz už späť domov do 23. storočia... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl je příjemné překvapení, je plný zajímavého děje, pěkně zamotaný, promyšlený, zábavný a také napínavý. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta udeřila na Star Trek s úderností tunového perlíku a tak se odlehčuje kde může. Z vážného sci-fi se Star Trek zvrhává do cheesy komedie více než velmi a celý děj je tak trochu vážně nevážný, nese se hlavně ve znamení ochranářské agitace a dělání si srandy ze studené války, protože jinak je to vcelku jen snůška hovadin a nadsazeného blbnutí. Což není až tak zlé, ale spíše to působí jako amatérská parodie na Star Trek a ne Star Trek samotný. 7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Další skvělý film ST. Takže opět pro jistotu připomínám, že jsem velkým fanouškem původního seriálu ve známé zkratce TOS (The original series), který je pro mě naprostou srdcovkou. Takže jak už jsem popisoval v předchozím filmu. Trojice filmu Star Trek: Khanův hněv (1982), Pátrání po Spockovi (1984) a tento mají obdobnou atmosféru. A také fakt, že ta trojice krásně navazuje. Tato Cesta domů má sice odlišnější příběh a větší jednoduchost, méně sci-fi prvků ve vesmíru, takže pokles je zde snad jen minimální. Já jako obří fanda Treků jsem opět plně spokojen. Zajímavý příběh vrácení zpět časem a k tomu to, že toto bylo pojato neskutečně vtipným způsobem. Vtipné scény, k tomu je vyplnovala skvělá herecká sestava mého oblíbeného týmu hrdinů. Kligonská lod sice už není jako Enterprise, ale velkým problémem to není. O nějakých větších nápadech se zde hovořit nedá, ale ta nadlehčenost, humor, jednoduchost a herci držící opět pohromadě - to mi dává jasný důvod k opětovanému jásotu. Hudba méně výrazná, ale hodila se zde. Úplný závěr mě potěšil, to jakou získali lod na konci - no víc vykecávat nechci. Nápady s velrybami mě zaujaly. Takže režie Nimoye se opět skvěle odrazila na celkové kvalitě, podobně jako u předchozího díla. Takže mě to k nadšené zábavě bohatě stačilo. Další skvělý ST kousek to je. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Komediálne eko dobrodružstvo. Podobná  úroveň ako predošlé dva filmy (3,5*), len žánrovo trochu inak. Kvality jednotky už pôsobia nedosiahnuteľne. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

ST jako eko-agitační komedie? A proč ne, k čertu? Poselství je sympatické a hlavně nevtíravě podané, téma cestování časem je výtečně využité a film samotný zábavný a často opravdu hodně vtipný. Trochu netypický, ale o to lepší příspěvek téhle filmové sérii. 70 - 80 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ze starých verzí Star Treku mě tahle bavila zatím nejvíc. Zasazení příběhu do současného světa vytvořilo dobré předpoklady pro komické situace, nota bene při Spockově „asociálním“ uvažování. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cestu domov som videl dvakrát. Na ten prvý ma skoro vôbec nezaujal. Chápete, ťažká nostalgia, zostarnutie filmu v každom jeho aspekte a dej, odohrávajúci sa netradične na zemi. Na ten druhý krát mi ale tieto spomenuté veci pripadali naopak ako jeho klady, ponoril som sa do scenára a potešila ma aj milostná vsuvka. Ak sa Star Trek neberie úplne vážne, je to asi lepšie, pretože fóry a hravý príbeh obecne nestarnú, zato triky a výprava rokov už dnes dávno minulých áno. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Otvorene povedané... neznášam takýto druh filmov: Vesmírna loď. Potrebujeme veľryby. Vráťme sa v čase a hľadajme veľryby. Toto srátka nie je sci-fi. Chce to byť akoby paródia, ale takmer vôbec to nie je vtipné. Ako hodinová epizody ANDROMEDY by sa tomu čo-to dalo odpustiť, ale ako serózny film z univerza ST je to bieda. Natočené to nie je zle, aj hudba a triky sú slušné, ale čo z toho, keď celý film je trápny... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Posádka lodi Enterprise se vydává zpět v čase aby zabránily vyhynutí velryb a z výpravné sci-fi se stává nepovedená komedie. Absurdní, nudná a chvílemi trapná ekologická agitka, která po většinu stopáže nepřipomíná sci-fi a už vůbec ne další díl této populární série. Velice nepovedené. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Kirkova posádka verzus život ve 20. století v San Francisku bylo velmi milé a zábavné spojení. Nejlepší film s původní posádku, ještě za pět - ale opravdu slabších pět hvězd. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušné - vtipy jsou příjemné, myšlenka zajímavá, triky ucházející, stopáž taky ujde. Mohlo tu být víc zápletek, případně aby se nevyřešily hned, jakmile se objeví, ale jinak slušná nadsázka a neobvyklý pohled na hrdiny série. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych tak trochu nestandardní díl ST, natočený vyloženě a záměrně chvílema jako komedie. Byly tam okamžiky, kdy jsem se opravdu nahlas smál, jako Čechov tázající se se svým přízvukem za studené války na nukleární lodě nebo Spock vázající si pásek přes uši. Výprava opět fantastická a pravdivé poselství o velrybách. A nemůžu nezmínit, že jsem postřehl Michaela Berrymana, který se se svým obličejem, musíte uznat, pro roli mimozemšťana ve Star Treku narodil! 80% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle se snad i vyrovná prvnímu filmu. Cesta časem do dvacátého století je docela dobrý nápad a vcelku dobře zpracovaný. Má to nějaký obsah, hlubku, lehce/silně (ty záběry z lovu veleryb jsou fakt nechutné) ekologické poselství, naprosto výborný humor. Tohle mě fakt bavilo. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Mě osobně to přijde jako nejlepší celovečerák s tématikou Star Treku. P. S. Dnes už nejlepší spolu s Abramsovým Star Trekem. ()

Reklama

Reklama