Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavý to bylo ale opět nepřesvědčilo chvílemi se prostě i nudím ale dávám tomu pořád šanci až hodnocení půjde níž bude to už horší chci ale víš. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednalo by sa asi o najgeniálnejší, zápletkou najvychytanejší a hereckými výkonmi naj uvoľnenejší film zo star trekovskej pôvodnej série nebyť posledných 10 minút, ktoré sú krížencom sci- fi a rodinných filmov v štýle zachráňte willyho. Od začiatku až po viac menej koniec je dej pútavý, vtipný - hlavne pán Nimoy - a obsahuje všetko čo si doslova vyžadujem u každého filmu z priestorovočasovou tématikou. Lenže práve týchto 10 minút pôsobí ako päsť na oko práve v tom, že sú vytvorené len a len preto aby to nejako skončilo a aby to bol happyend. Ale silené úsmevy a skoky do vody všetkých z lodi Enterprise aby si zaplávali z veľrybami.... veď uznajte ako to znie. Koniec potom nemá už ničím zaujať a celá tá atmosféra vyšumí do prázdna, ale zase až taká výtka to nie je. stále sa to dá ku koncu vypnúť a neprídete o nič čo by ste si nedomysleli. Plus tu vystupuje Catherine Hicks - budúca manželka reverenda Campdenna. No nebavte sa pri tom. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zakoncenie volnej trilogie tentoraz pojali v komedialnom style. Hlavna zapletka je blazniva asi ako väcsina zapletiek o cestovani v case, ale aspon sa nezabudlo aj na nejaku myslienku. Aj Greenpeace by mala radost. Ziadny zaporak sa tentoraz nekona rovnako ako suboj hviezdnych korabov. Zasadenie nasich oblubenych postav do roku 1986 je zdrojom mnozstva vtipnych scen. Nielen neustale spickovanie medzi Kirkom, Spockom a Kostrom, ale konecne dostanu poriadny priestor aj ostatni clenovia posadky a kazdy z nich tu zaziari jak v komickej scene, tak zaroven maju vyznam aj pre pribeh. Na môj vkus je to malo sci-fi a vo vesmire sa to odohrava minimalne. Dokonca sa to snazili vykompenzovat opakovanim sceny vybuchu Enterprise z minulej casti. Takisto hudba je tentoraz dost odlisna. Menej typicky Star Trekovska. Trikova stranka je stale slusna. Tazke vysledkom je skôr komedia so Star Trekovskou posadkou, ktora ani na chvilu nenudi, ale ja mam radsej tie viac sci-fi diely s poriadnym dramatickym nadychom. 7/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Před úvodními titulky je lehké připomenutí předcházejících událostí. Spock alias Leonard Nimoy si opět tento snímek zrežíroval. Hudbu tentokráte dostal na starost Leonard Rosenman. CITÁT - Pane Zullu, směr domov........... Admirál Kirk a posádka lodi Interprise ( která už neexistuje ) odlétají Klingonskou zelenou lodí na svou základnu. Musí zde čelit závažným obviněním ze strany Kligonů. Mezi tím z hloubi vesmíru přilétá divná a nebezpečná sonda, neznámého původu. Sonda dokáže rušit všechny možné druhy energií. Vzájemné spojení mezi doktorem Kostrou a Spockem vyvrcholilo tím, že se doktor Kostra neustále drží kousek od Spocka. CITÁT - Někdo na něj musí dohlížet.......... Neznámá sonda začne ničit planetu Zemi, tím že jí začne vysávat oceány. Tento díl obsahuje prvky cestování časem CITÁT - Časový warp !!!.......... Snímek se neodehrává ve vesmíru, ale na planetě Zemi v současnosti v San Francisku. Komické situace našich hlavních hrdinů vás určitě rozesmějí. Třeba odpověď na otázku, zda mají rádi pizzu. CITÁT - Ano, ne, ne, ano, ne, ano, ano........... Trikově zase o kus lepší, hudebně vynikající a humorně nejlepší, co kdy zatím ve Star treku bylo. Prostě warp pět. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Humorne odľahčený STAR TREK s ekologickým podtextom. Film opäť na vysokej profesionálnej úrovni, ktorý je tak trochu rodinnejšieho druhu, ako ostatné diely. Úžasné a mimoriadne zábavné. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Star Trekovsky ulet do slova a do pismena. To, co predvadzal Spock sa neda slovami vyjadrit :D (celenka, uspanie mladika s radiom v autobuse, plavanie s velrybou v aquaparku). Pravdepodobne najvtipnejsi a najzabavnejsi diel serie no najlepsi urcite nie je. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film z těch starších dílů Star Treku...Střed technologií je vždycky největší sranda (Klingonský křižník a rybáršká loď)...Spock a jeho chvat - to nemělo chybu!!..Vždycky mne fascinovaly ty přiběhy, kdy lidé z budoucnosti přicestují do minulosti a natřou nám to se vším všudy...Taky bych chtěl někdy vrátit čas, byť jen o pár minut, ale vím, že takový luxus si může dovolit jenom naše scénaristická fantazie... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázka toho, že předhodit divákovi dílo naivní-tak čistě, že by se z něj mohli učit i ty nejnaivnější pohádkové postavy filmového světa-nemusí být nutně recept na katastrofu........Nimoy si po své předešlé StarTrekovské režijní škytavce asi uvědomil, že sice umí udržet vážný výraz ve Spockově obličeji ale už neumí udržet dynamiku a stravitelnost čistě vážného sci-fi filmu....tak to vzal z druhého konce a nutno dodat, že velmi povedeně....Všechny ty vtípky, střeštěné situace a skoropohádkový příběh-jsou evidentně tvořeny s radostí, hravostí a odvahou...Jako divák to cítím, dokážu to ocenit a s radostí pak přehlédnu pár drobných přešlapů=80%= ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nimoy se vrátil k režisérskému křeslu a utvořil nejméně akční, ale o to více zábavnější a duchaplnější Star Trek film. Nejprve se sice vesmírem toulá „mimozemská“ sonda, která svým signálem ničí vše elektronické. Tady se opět navazuje na předchozí díl a tak se posádka vrací z Vulkánu na Zem vyslechnout si své tresty. Jenže to by nebyla posádka Enterprise, aby rychle nepřišla s pomocí. Musí se letět do minulosti a vyzvednout dvě velryby. Je to skoro výplod zhuleného mozku, ale ona je to opravdu zábava. Celá epizoda na Zemi je velmi vtipná a konfrontace lidí z 23.století s 20.století nabízí plno gagů. Dokonce se zde objeví jako pocta letadlová loď Enterprise. Ač film není nabušený efekty, tak nese ekologickou myšlenku. Velmi zábavný díl Star Treku. Nejvtipnější scéna (v originále) je, když se Čechov ptá lidí na ulici na "nuclear wessels". Hodnocení OST: čistý průměr, který se Hornerovi a Goldsmithovi nevyrovná. 5/10 ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Star Trek a crazy komedie jsou dva pojmy, které jsem si dohromady v jednom filmu představit téměř nedokázal. Leda tak v parodii (kterou to místama skutečně připomíná). V Cestě za velrybami to ovšem funguje. Jenom škoda vážně braného úvodu a konce, který s komediálním středem nejde příliš dohromady. O zábavu je ale každopádně postaráno. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Skvělej Star Trek. Klející Spock, ekologická agitka a absurdní hrátky s cestováním časem. A ty triky už maj vážně úroveň, paráda. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Zábavné 80's sci-fi, které je víceméně definicí toho, proč mě SG univerzum tak baví. Má to své veliké mouchy (přestřelený závěr, přílišné tlačení na eko-notu, absence de facto jakékoliv akce a záporáka), ale i tak bych za takhle příjemné a uvolněné sci-fi byl velice rád i v dnešní době. Navíc ty krásně jednorozměrné charaktery první posádky jsou neskutečně kouzelné. Pomezí 3* a 4*. 70% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Po First Contactu jednoznačně nejlepší film nabušený neuvěřitelnými gagy a hláškami (Chekova pobíhajícího po San Franciscu asi už nebudu připomínat). Film vsadil na odhlečenou notu a té se drží po celou dobu. Máme možnost vidět ST z trochu jiné polohy- a to polohy komické. Zajímavost: Scéna, kdy se Čechov ptá policistů nebyla nahraná. Policisté jsou oba skuteční a v rámci autenticity scény jim předem nikdo neřekl, že se zde točí film:-) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejzabavnejsi Star Trek film. Misty uz to brousi do sfery regulerni komedie, ale velmi povedene a zaroven je zde kreativne star trekovsky zobrazeno ekologicke poselstvi pro planetu zemi skrze galaktickou velrybi komunikaci. Spock na reziserske stoliccce tedy tentokrat boduje naplno. 9/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Squellý zářez do série TOS filmů, kde je vidět, že se Spock od předchozího filmu hodně zlepšil, jako rejža;-) Námět jest klasický ST. Hudba je bezchybná a dnes jsem již zcela přesvědčen, že totálně připomíná stylově právě TOSku, záměrně. A i když (jak jsem již zmínil jinde) nemusím moc humor ve ST (obecně vůbec v SF žánru), tak tady je v podstatě...bez chyby a některé scény jsou dávno pro trekisty, doslova...kultovní. Já osobně považuji za vrchol, rozhovor McCoye se Spockem, když odletí z Vulkánu. To nemá chybu! Nebo, nadávající kpt. (pardon, tady ještě admirál) Kirk na taxikáře a samoz., slavná scéna v autobuse. :))) A navrch, sympatická Katka Hicksová, která za pár let bude kupovati od bezďáka, jistou panenku s Karlem Lee Rayem uvnitř. :))) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese. ()

Reklama

Reklama