Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná sci fi podle pravidel. 1) Éra Star Treku mě minula. Seriály z 60. a 70. let jsem jako občan socialistického Československa neměl možnost v době vzniku sledovat. Ani 90. léta jsem netrávil u televizních obrazovek, i když tehdy snad už některé filmy a seriály na obrazovky pronikly. A tak se k těmto dnes už historickým archiváliím dostávám až v 21. století. Takový je život. 2) Viděl jsem toho velmi málo. Několik pokračování původního seriálu a několik samostatných filmů. Vše mělo různou úroveň zpracování, jak to tak u projektů podobné šíře nutně dopadá. Ale všechny mnou shlédnuté střípky měly nápady a šťávu. 3) A totéž platí i o Cestě domů. Film má šmrnc. Čtvrstoletí od vzniku se podepsalo na filmových efektech, ale, jak už jsem nejednou psal, triky nejsou důvodem, proč koukám na filmy. Snímek respektuje klasická pravidla sci fi dobrodružství. Rozhodující je příjemný, divácky nenáročný scénář a vše ostatní mu jde na ruku. Film není příliš vtipný, ale trochu je. Film oplývá ve své době možná efektními, dnes jen úsměvnými triky, ale není jim podřízen. Ve filmu jsou i malé honičky, jen tak pro zpestření, víte, ne proto, aby bylo jak zaplácnout dvě hodiny. 4) Byl bych raději, kdyby se tvůrci jasně rozhodli, jestli půjde o komedii nebo o napínavou sci fi. Tato ani ryba ani rak nebyla ani silná komedie, ani silná sci fi. Téma návratu časem do minulosti (resp. současnosti) je téma vděčné a zde je jeho potenciál využit jen částečně. Přesto však jde o příjemný film. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli scéně, ve které se pan Čechov svým ruským přízvukem ptá amerického policisty, kde mají ty nukleární lodě, stojí za to vidět tenhle film. A svádějící admirál Kirk je taky boží. A Spock rozpomínající na svou lidskou část...návrat do starého San Franciska se vydařil. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Star Trek opět nezklamal a vrací se zase ve větší síle, než měl předchozí díl. Pomalu začínám věřit tomu, že se mi každý další díl líbí čím dál tím víc proto, že se mi čím dál tím víc líbí Star Trek celkově, protože jiné vysvětlení to asi nemá, což jenom dokazuje můj názor ke třetímu dílu, o kterém jiní tvrdí, že byl o hodně slabší než ostatní. To jsem ale tak trochu odbočil, myslím že navzdory mému názoru, že cestování časem nazpátek se filmu vůbec nevyplácí, by byl tento film stejně pro mně nejoblíbenějším dílem (nebo alespoň momentálně) série. Má to vtip, má to hloubku, má to myšlenku... Co víc si od Star Treku přát? Možná tak ještě o něco více akce, ale přece jenom, co by se do takovéhleho příběhu ještě dalo nastrkat? Herecké výkony jsou jedna báseň, to možná proto že tu konečně dostávají dostatečně prostoru všechny postavy - další velký klad. Leonard Nimoy v roli Spoka (Spok je nejlepší!! :D) je prvotřídní a i William Shatner a spol. odvádějí téměř bezchybný výkon. Prostředí s velrybami (ačkoli ve velmi špatných podmínkách) trochu dodává filmu odlehčující atmosféru. Abych se moc nerozkecával, tohle prostě... nemělo chybu. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Star trek si ke mě vždycky dost těžko hledal cestu, ale tohle je vážně zábava, oproti ostatním dílům dost jednoduší a popcornová, ale zábava. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála starých Star Trek movies, který bych si klidně pustil znovu. Sledovat Chekova, jak se ptá ruským přízvukem policajta na nukleární lodě je fakt k nezaplacení. Čert vem začátek, já se prostě bavil. Je to jiné, ale zábavně jiné. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* možná ve své době patřil tento díl k tomu nejlepšímu, co vzniklo s původní posádkou (I-VI.), i když svým pojetím se vymyká běžné startrekové atmosféře a tady je mnohem víc vtipu a navíc přináší enviromentální poselství. Po skoro 35 letech však vyprchalo dobové kouzlo i triky a vše působí ještě víc nechtěně komičtěji. Fanoušci Star Treku by si ho mohli užít, ale kdo hledá čistou sci-fi a akci, tak bude nejspíš zklamán. Já jsem tak mezi, takže zůstane u průměrné známky, bez chuti opakovat, či doporučovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

balba 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček pro režiséra Nimoye , který se od těžkopádného Star Treku 3 hodně zlepšil.Napínavý , ekologicky aktuální a navíc plný humoru.Nejpovedenější díl. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný Shatnerovský Star Trek, který kloubí dohromady více filmových žánrů a celkem úspěšně. Asi je to tím humorným nádechem, kterého by ovšem mohlo být více, že se mi to líbilo. Postavy se tu chovají uvěřitelně a nejsou to jen loutky na odříkávání dialogů. První minuty po vylodění se v San Franciscu jsou opravdu vtipné a hlavní dějová linie je zajímavá. -"Do you guys like Italian?" -"Yes." -"No." -"Yes." -"No." -"I love Italian and so do you." -"Yes." ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

asi jediný Star Trek film, který sem si díky cestování v čase a velrybám alespoň zhruba pamatoval a i po letech je to velmi dobrá osmdesátková zábava. Jak sem podezíral Nimoye, že režie trojky ho poté co ve Star Treku původně nechtěl pokračovat ani moc nebavila, tady ho naopak evidentně bavila velmi. Není to sice úplně typický Star Trek a jede se spíš v odlehčené rovině, ale i po skoro čtyřiceti letech od vzniku má co nabídnout...80% ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Johó, Startrekovský film jako tutová komedie! Po (nebo spolu s) The Motion Picture ten z dobrých filmů staré série. Bavila jsem se a smála tak, jak u Star treku ještě ne (a to se u seriálu směji normálně), zvláště Spockova konfrontace se starou dobou se povedla. Jen výtku bych měla ke konci. Ty mimozemské verlyby by mě vážně zajímaly a on se člověk nakonec o nějaké pointě vůbec nic nedoví. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se vracíme na velkou část filmu do naší doby, kde se snažíme zvrátit budoucí zánik naší planety. Hodně povedený díl, který se mě zatím líbí nejvíc. Ps- určitě nejvíc pobaví narážky doktora na současnou medicinu a její postupy. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vida, Spock je zpátky a univerzum "Star Treku" se vrátilo do těch správných kolejí. I ty nejmenší součástky složitého soukolí do sebe hladce zapadly ... a celek najednou bez problémů funguje - a to jak v dramatické, tak i v odlehčené poloze. Tenhle díl jsem měla vždycky ráda - a teď jsem si v podstatě jenom potvrdila svůj názor. Nejsou to sice úplně čisté 4*, ale co je maličko naivní, nemusí být nutně hloupé ... nebo to můžete brát třeba tak, že mám kladný vztah k velrybám. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší celovečerní Star trek s původní posádkou. Film je značně odlehčen, plný humoru a cestování časem. Nejlepší jsou scény z nemocnice a McCoyovy hlášky. "To je jako ve středověku....chemoterapie, endoskopická vyšetření!" ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Solidní zápletka, která tentokrát poprvé přesahuje pouhý děj epizody seriálu. Celé už se to ovšem z velké části odehrává mimo loď Enterprise . Vlastně se to skoro celé odehrává ve 20. Století, tudíž to není až takové Sci-Fi jakým by měl Star Trek být, nicméně na druhou stranu tady je mnohem více prostoru ztotožnit se s postavami. Zejména tu pak vyniknou charaktery Kirka a Spocka. Pro mně je to jeden z těch lepších Star Treků. Lehoučký nadprůměr, 3 hvězdy. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Zábavný pel mel všeho možného spojený Nimoyovou umnou režií. Po temném úvodu nastoupí komedie "fish out of water", pak je tu najednou počátek Kirkovy romance s bioložkou, trocha té ekologické agitky, a něco jako akční závěr. Ale od celovečeráku bych čekal více než pospojované epizody. ()

Reklama

Reklama