Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Nejen proto, že mám rád cestování časem jsem si tento film oblíbil a považuji ho za bezkonkurenčně nejlepší odkaz klasické série ST 90 %. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Když někdo cestuje v čase do jiné doby, je téměř jisté, že o zábavu bude postaráno. Čtvrtý Star Trek se této tradice samozřejmě drží a nabízí slušnou porci zábavy z prostředí druhé poloviny 20. století. Pokud opomíjím fakt, že z vesmíru letí dvě století jakási sonda, aby si přišla pokecat s párkem velryb, byl tento díl pro mě asi nejatraktivnější, i když se samotnou sérií má toho jen málo společného.... (Btw, z těch deseti nejlepší film) ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Pre mna jasna jednotka medzi filmami o posadke Enterprise. Paradoxne je to diel ktory ma s celym unverzom Star Treku spolocne mozno najmenej. Prave to prenesenie deja do nasej doby je tu zrejme velmi tym faktorom ktory tomu celemu dodal smrnc navyse. Diel o nieco viac odlahceny oproti inym ale s presne vyvazenou stipkou humoru v niektorych situaciach a vynikajucimi forikmi. Kam sa hrabu dnesne komedialne filmy. Napriek Patrickovi Stewardovi a jeho vynikajucemu Picardovi mam o nieco malo vacsiu slabost pre Kirka. :) ()

nurielka 

všechny recenze uživatele

Nebyť teba brácho, dala by som tomu 5 hviezdy, ale musel si mi komentovať každú scénu tupko. :))))) Veľmi sa mi páčia časovocestovateľské filmy a tento nebol výnimkou:))Kopec srandy. ()

Kolyas 

všechny recenze uživatele

Kirk o Spockovi: "On je neškodnej, v 60. letech patřil k hnutí hippies v Berkeley. Ehm, myslim, že trochu přebral eLDéeS..." Velmi vtipný díl, humorná a ekologická složka mají nad tou sci-fi navrch, což mi ale vůbec nevadilo. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Komediální složka se hodně povedla. Posádka Enterprise v ní dokazuje, že jsou to taky jenom lidi, který si dokážou udělat srandu sami ze sebe a jejich smyslem života neni jenom se zadumanym výrazem pobíhat po vesmírný lodi a snažit se řešit záhady vesmíru. Dokázal bych si představit víc hlášek, uvolněnější atmosféry i akčních scén. Nicméně i tak jde o příjemnou oldschoolovou scifi komedii pro každýho, sympatickej úlet celýho Star Trek týmu a jeden z nejmíň geekovskejch Star Treků vůbec, čtyři slabší hvězdy. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne konečně začalo bavit. Možná proto, že se to hodně odehrává na Zemi a ne ve vesmíru, možná pro samotný příběh... ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele

Kirk nadávající na taxikáře a zjišťující co jsou to drobné, Spock jako karate kid, Kostra kritizující medicínu 20.století, Sulu řídící helikoptéru, Scotty mluvící do starého počítače s myší a klávesnicí a Uhura s Čechovem ptající se policajta na plutonium uprostřed ulice v době kdy amerika a rusko spolu měli dost žhavé vztahy? To je splněný sen o kterém ani netušíte že ho chcete. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu mi komornější zápletka víc sedla a já můžu poprvé hodnotit Star Trek film plným počtem. Chápu, že pro zaryté fanoušky Star Treku, až už filmů či seriálů musí být tahle epizoda k nepochopení, ale já jelikož nikdy nic z tohoto světa neviděl a neznal si dokázal tohle fakt užít a tahle záchrana planety přes záchranu v velryb mě bavila mnohem víc než vesmírné války a šílené sci-fi. tuhle epizodu hodnotím velmi pozitivně a určitě to někdy vidím na opáčko :) 9/10 ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Návštěvníci po trekkovsku.Příjemné je, že tvůrci vykašlali na nějaká rádoby logická pravidla ohledně cestování časem atd., a připravili divákům pouze zábavnou podívanou, která si na nic nehraje.Velmi příjemný a pohodový film. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Opět naprosto jinak odvyprávněný příběh, ale myšleno jen v tom nejlepšim. Záměrný humor, se přesně hodil ke každému charakteru zvlášť a přesně zapadal do děje. Zkrátka přesně takto by to vážně mohlo být. Výborný! ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, zda se ještě někdy najde v Holywoodu někdo s gulemi, aby natočil tolik proekologický film a zároveň si otevřeně utahoval z protagonistů zavedené série. Třeba takoví Avengers by mohli být zajímaví v takové poloze. Poněkud netradiční nápad se vcelku vyvedl a řada hlášek (jejichž densita je mnohem četnější, než na obvyklý ST film obvyklé) opravdu vykouzlí úsměv na tváři. Aneb, jak si kapitán Kirk zachránil krk. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Štvrtý film v sérii a priame pokračovanie predchádzajúcej časti Hľadanie Spocka. Na začiatku sa musí Kirk aj s posádkou postaviť obvineniam súvisiacim s jeho činmi v predchádzajúcom dieli. Pri ceste na Zem sa však ukáže "nepriateľ" ohrozujúci celú planétu a Kirk s ostatnými je jediný, kto môže pomôcť... Nakoniec teda dôjde na cestovanie v čase, záchranu veľrýb a kopu komických situácii, ktoré hlavné postavy zažívajú v minulosti a vzíde z toho jeden z najlepších a minimálne najzábavnejších dielov v sérii. Efekty sú na pomerne slušnej úrovni, scenár je prepracovaný, vtipy sú účinné a posolstvo jasné - tentoraz ide o ekologický odkaz a zamyslenie sa nad ľudským znečisťovaním a ničením Zeme. Nimoy sa ukázal ako kvalitný režisér a natočil asi najlepší diel pôvodnej kirkovskej série. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý nadčasový sci-fi díl trek série. Ač nejsem příznivcem původní série (Jean Luc je prostě Jean Luc:-) tak toto se dá vidět a navíc to významně zábavné a roztomilé... ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Scénař, režie a hlavní role: Mr. Spock. Lehká komedie. Některé scény by mohli namísto kpt. Kirka a Mr. Spocka sehrát 1:1 Bud Spencer a Terence Hill. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Jestliže ST II. zajistil existenci filmového Star treku minimálně pro další celovečeráky, úspěchem Star treku IV. byl zajištěn nejen další fimové pokračování, ale kritický i finanční úspěch filmu Paramount přesvědčilo jednat s Genem Roddenberrym o spinoffu na televizních obrazovkách někdy přezdívaném malém plátně. Finančně byl snímek tak úspěšný, že až reboot z roku 2009 vystřídal snímek na první pozici nejvydělečnějšího filmu, tedy co se týče Star treku. A o čem je? Snímek začíná tam kde předchozí film skončil předchozí film, přesněji řečeno odhadem dva měsíce po událostech předchozího filmu, Spock ze "zotavuje" z návratu mezi živé a zbytek posádky se připravuje na nevyhnutelné a sice čelit obvinění z krádeže vesmírné lodě, neuposlechnutí rozkazu, mimo další obvinění se na ně brousí zuby i Klingoni, kteří žádají hlavu Kirka jako odplatu za zabití jejích válečníků, případně za případné spiknutí jeho a Dr. Markuse při vývoji "zbraně hromadného ničení" Genesis. Takže je třeba najít pro posádku nějakou polehčující okolnost, nejlépe záchranu Země jakožto Federace a čistou náhodou k Zemi přilétá neznámá sonda za účelem si pokecat s Velrybama, které lidstvo na konci 20. století stačilo vyhubit. A tak se posádka která je jediná a nedotčená sondou v dosahu vydá na riskantní cestu časem za účelem získání aspoň jednoho takového exempláře. Film bych popsal jako zábava, pro fandy původního Star treku ukáže hrdiny v trochu neformálním světle, mimo přepážky vesmírné lodě, jak se vypořádají se situacemi, které jsou blíže lidem v současnosti ne v budoucnosti, funguje to dobře i pro neznalé diváky, podpořeno o originální hudbu, která moc nepasuje do prostředí Star treku. Hodně je vidět že na scénáři se daleko více pracovalo, spolupráce jak Benneta, Niemoye i Meyera je citelná. Jeden z mála filmů ve Star treku, který je určený pro jakoukoliv náladu, zvláště když člověk potřebuje zvednout náladu a chce to zkombinovat se scifi. Trochu podobné Galaxy Questu, akorát zatímco Galaxy Quest si dělal srandu ze Star treku, zde si často herci dělali srandu sami ze sebe. Není tajemstvím že si natáčení všichni užívali a byl to i oddych od hard core scifi a dramatu, který byl v Star trek filmech přítomný od prvního filmu. Co jsem slyšel, hodně lidí na tomto filmu začínalo se Star trekem a řekl bych že asi bych ho ze startu pravděpodobně taky doporučil. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto po letech znovu (4* zůstávají), tentokrát se znalostí kompletního původního seriálu. Je to najednou úplně jiný pocit, když člověk zná hlavní hrdiny velmi důvěrně. Tenhle film je tím nejvtipnějším ze všech ST filmů, což je docela ironie, protože - s nadsázkou - je režírován samotným Spockem (tedy Leonardem Nimoyem). Environmentální tón příběhu mi naštěstí nepřišel nijak otravný. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Zatiaľ najlepší film. Oživenie už pomaly ale isto stagnujúcej série bodlo. Máme tu cestovanie časom naspäť. Uvidíme Zem. Príde sem nová postava a hlavne dialógy už mi neprišli až také fádne. Konečne admirál dostal aj nejaké lepšie zázemie čo sa týka charakteru a hlavne prejavu. Príbeh sa síce posunie ale iba o malú časť. Čo som pri dĺžke 119 min aj čakal. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl série. Sci-fi, akce, srandykopec a trošku varování k tomu, co děláme s touto planetou. ()

Reklama

Reklama