Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

SergioCamp 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh! Chvílema jsem ani nevěděl zda sleduji STAR TREK či komedii. Tvůrcům se podařilo brilantní dílo, které nás v táhne do hlubin temného vesmíru, úsměvně pobaví a nenechá nás chladnými v otázkách nad životem jako takovým. Velká spokojenost. ()

LetztesBiest 

všechny recenze uživatele

Po záchraně Spocka se posádka vrací na Zemi, kde je má čekat vojenský soud - jenže na Zemi začne útočit záhadná cizí sonda, což znamená jediné - Kirk a spol. budou mít opět hodně práce :) Zápletka se záchranou velryb je sice těžce WTF, ale zrovna u ST jsem si na určitou dávku střelenosti zvykl (viz třeba epizoda Spock's Brain) a výlet do minulosti nám zajistí spoustu vtipných situací, takže tu máme srandičky typu Spock navazující komunikaci s velrybami, Scotty snažící se ovládat počítač hlasem, zachraňování Chekova před lékařskou vědou 20. století ("Dejte pryč ten svůj řeznický nůž a dovolte mi zachránit toho pacienta!") a podobně. Komediálnější ladění se k ST hodí, takže opět spokojenost, i když jedna menší výtka by se tu našla - SPOILER - nedověděli jsme se nic o záměrech té sondy :) ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Konfrontace exotů z budoucnosti s přítomností (teď už spíš nedalekou minulostí) byla zábavná. Velmi legrační bylo, když se Čechov se silným ruským přízvukem v době Studené války ptal kolemjdoucích, včetně policajta, kde se nachází loď s jaderným reaktorem. Skvělé momenty také nabídla návštěva nemocnice. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšen odklonem od série. Už předchozí díl byl restartem Spocka, jelikož bez něho by to stálo všechno za prd. Některé hlášky+skeče jsou vtipné - moje oblíbená scéna je umlčení punka v autobuse, ale jinak je to spíše komedie než sci-fi. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film a zároveň čtvrtý nejlepší film z původních deseti! Zajímavý, vše ničící nepřítel, podobně jako v prvním filmu. A cestování časem, to je moje! Navíc velice povedenou formou, střety s minulostí výborné, přistání v parku velkoměsta nebyl dobrý nápad, pár paradoxů (průhledný hliník). Jednoduše skvělý! 92% ()

Myrddin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tenhle film mě připadá jako nejlepší Kirkovský Star Trek. Je to od začátku do konce zábavné, je to sranda a i to celkem dává smysl (i když je to ujetý, ale to se k tomu formátu hodí). Určitě je to zároveň nejlepší komediálnější "odlehčený" Star Trek - ty s Picardem už za moc nestály (tam byly nesrovnatelně lepší zase ty neodlehčené). Tenhle film jsem si prostě užil. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Júúúj ja tak nemám rád retrospektívy z predchádzajúcich dielov na začiatku nového. Neodpustil som to druhému Supermanovi a neodpustím to ani štvrtému Star Treku. Gadžovina. Inak je ale Cesta domov dobrou hviezdnou epizódou s už klasickým obsadením v hlavných úlohách a galganmi, ktorí chcú, ako inak, zničiť planétu Zem. Tvorcovia sa tentokrát so svojou multiplanetárnou ultrakozmickou technikou dokonca vrátia v čase o tri storočia, aby nás zachraňovali v roku 1986. To som mal vtedy 7 a sedel som utiahnutý v školskej lavici, ktorú mi niekto poškriabal a vyryl do nej svoje iste hlboké myšlienky a ja som ju musel na konci školského roku šmirgľovať a lakovať. Podľa mňa to bol Šaňo Horvát, ale nepriznal sa degeš. Admirál Kirk za tú dobu znova zachraňoval galaxie pred neznámou inteligenciou. Ku tomu bol obžalovaný z porušenia deviatich ustanovení Hviezdnej flotily a ešte mu išli po krku Klingóni. No nie je to na jeden film krásna zápletka? Kombinácia Star Treku a veľrýb bola prekvapujúca, ale treba povedať, že fungovala na výbornú. A po prvýkrát sa v ST objavilo väčšie množstvo humoru a bol naozaj milý a zábavný. Dodal tomu šmrnc a iskru. Len za ten dám hviezdu. Bavil som sa a usmieval a to som nepozeral komédiu. A samozrejme úžasný bol opäť kto? Spock. Najlepšia postava. Štvrtý Star Trek bol spracovaný výborne a nápadito. Všetky poučky boli zaobalené do situácií a tak vôbec nevyzneli strojene, čo si myslím, že bolo na prospech veci. Samostatne by som ešte ohodnotil ekologickú stránku/myšlienku filmu. To je to čo by ste v Star Treku zrejme tiež nečakali, ale platí tu to isté čo pre humor a poučky. Nenásilné, trefné, informatívne výživné, skutočne to malo myšlienku, hlavu aj pätu. Vrátim sa teda po slabšej trojke k vyššiemu hodnoteniu aj napriek tomu, že v tejto epizóde sme vo vesmíre strávili len minimum času a teším sa na ďalšie dobrodružstvá admirála s posádkou 👍🛸🚀🪐☄️👨‍🚀. ()

Jara_II 

všechny recenze uživatele

Pro mě vrchol Star Treku. Skvělá sebeparodie opravdu na úrovni, víceméně čistokrevná komedie...skoro jak Stopařův průvodce po galaxii :) ()

Blalle 

všechny recenze uživatele

Na Star Treku je fascinující, že téměř v každém díle jde o záchranu Země. Tady se za nás přimluví velryby! Paráda! Docela by mě zajímalo, na co se to ta obří mimozemská velryba ptala a co jí to ta pozemská řekla. A kam ta mimozemská potom letěla a proč to nikoho nezajímalo... Prostě ohromná bžunda! ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Velké osvěžení startrekovské ságy. Vymyká se absencí záporáka a hlavně prostředím. Spoustu fanoušků jistě napadlo, jak by si jejich hrdinové počínali v dnešní době (1986). Vzhledem ke svojí genialite se adaptovali velmi rychle, nicméně dobovým trapasům se nevyhne ani admirál Kirk. Ekologická agitka je zde skryta za hlavní dějovou linku a vykukuje pouze v metaforách. Výborně. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Pre mna dost slaba cast. Akoby sa tvorcovia chceli otvorit nasilu vacsiemu poctu divakov. Najlepsim prikladom je navsteva a nasledny utek z nemocnice. Akoby vystrihnute z komedie s Leslie Nielsenom, no v Star Treku to vyznieva dost hlupo. ()

Vikta 

všechny recenze uživatele

Hrát tam Leslie Nielsen, tak bych hodnotil větším počtem hvězd. Takhle je to tuctová komedie za 1 a půl... Zklamání hraničící s nasraností... ()

subic 

všechny recenze uživatele

První Star Trek komedie, ve vypůjčeném/ukradeném klingonském dravci zpět na Zemi, ale cestou je potřeba zajet do minulosti a nabrat na palubu 2 velryby i s ošetřovatelkou. Na konci posádka dostává novou loď NCC - 1701 - A. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

ST film s príbehom z kategórie bláznivý, ale tým dobrým, milým spôsobom (no zase nie až tak dobrým spôsobom, veď čítajte ďalej). Exkurzia do "minulosti", čiže súčasného San Francisca je niečo ako nechcená (alebo chcená, neviem to posúdiť) komédia s pripojenou greenpisáckou agendou. Príklad za všetky drobné: Tentokrát to kapitán trochu pokazil a neznalý dejinných súvislostí vyslal jediného rusa z posádky hľadať lode s nukleárnymi reaktormi do vojenského prístavu - dosť lacný a dopredu odhaliteľný spôsob ako sa zabaviť na startrekovský účet. Celý film je ladený v tomto nepodarenom, komickom tóne (dokonca tu v jednom momente hraje niečo ako cirkusová hudba). Originálne Zachráňte Willyho. Slušný prisladený film pre rodiny, ale ja ako echt sci-fi fanúšik (ak sa tak môžem označiť) som nebol uspokojený. Hrajú tu síce postavy zo Star Treku, ale dej nie je vobec startrekovský. Kde zmizli rokovania, rozpory v posádke, filozofické uvahy, neznáme formy života a prefíkaní alebo aspoň hrubí nepriatelia? Na oplátku sme dostali posádku, ktorá porušuje snáď všetky pravidla cestovania v čase a dokonca bez následkov! ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to v podstatě lehká parodie na Star Trek a docela sranda. S přehledem nejvtipnější díl a možná to celou franšízu zachránilo po zpackaném třetím dílu, ale jsem rád, že podruhé už to tímhle stylem nezkoušeli. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Náhodou shlédnuto v TV. I přesto jak je film starý a CGI místy vypadá fakt strašně, navíc s naprosto ujetou zápletkou se záchranou světa je koukatelný a nenudí. ()

Lancelot 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu bavil. Byl tam i humor, který se v takové míře v jiných "Star Trecích" neobjevoval. Odkaz na ekologii resp. ochranu ohrožených druhů zvířat byl více než patrný, ale na škodu to rozhodně nebylo. Každý ze Star Trekovských filmů mívá nějaký odkaz. ()

Gottfried 

všechny recenze uživatele

Hlaska filmu - Slecna: "Vas priatel (Spock) je nejaky divny..." Kirk (bez mihnutia oka): "Viete, v mladosti mal problemy s LDS" ()

Reklama

Reklama