Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jdou Češi do lesa, začnou po sobě házet šiškama. Když jdou do lesa Američani, začnou po sobě střílet. Tenhle film je taková ukázka klasický americký lesní zábavy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $5,536,730Tržby za predaj DVD v USA $13,565,381 //počet predaných kusov 878,753║ dobrý nápad ako zbytočne utratiť 25milionov _Dohromady nám nič film nové neponúka, strašne sa to opakuje s podobnými námetmi, kde sa dostáva väzeň na útek a pripletú sa do toho nejaký civilisti, s ktorých sa vykľujú nejaký bývalí policajti atď. Nuž čo pri danej nudnej téme zamrazí asi najviac? Obsadenie, presnejšie mať v hlavných úlohách hercov ako John Cusack a Morgan Freeman a nevyužiť to pre lepšie nasadenie v príbehu! Aj keď na prvý pohľad moc povrchne ladenie príbehu to ani nepovoľuje ale určite režisér si to mal uvedomiť a mal im dať viac voľnosti a možno by do príbehu vniesli aj niečo viac než klasický umelý balast. /40%/ ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takový je film za pětadvacet milionů dollarů (a sám sebe se ptám, odkdy je 25 mio nízký rozpočet?). Zbytečný. Nejen že je to kopie všech starších podobných lesních honiček se zločinci místo psychopatů nebo tajemného zla, ono ani hvězdný obsazení nedokáže existenci tohoto filmu obhájit. Vlastně je to jen trochu líp natočená německá televizní břečka (to i ta Kobra 11 je často lepší). Herci ve svých rolích doslova excelují, větší hlupáky ze sebe udělat vážně nemohli. Jen idiot by přijal roli v tomhle filmu a to i kdyby mu nabízeli nevímjakou sumu (no, možná ne, přeci jen si rozdělili 25 melounů). Tenhle typ blbostí totiž reputaci dokáže pošramotit pořádně, vzpomeňme třeba na Lovce dinosaurů. Tady to není ani tak logicky mimo, jako spíš průměrný. V každým směru naprosto šedivý a nudný, předvídatelný a televizně levný (kromě opravdu krásné přírody). A konec dobrý, všechno dobré a srdceryvnost Freemanovy hrozby a zlepšení vztahu syna a otce a že si našli novou maminu, to vše tomu konci jen dodává na světabolu. Režisér ušel od Řidiče slečny Daisy dlouhou cestu, ale slovy jedné z postav tohoto filmu, bylo na ní příliš mnoho odboček a on se naneštěstí vždycky vydal tou špatnou. A divák se s výběrem tohoto filmu vydá po špatné cestě taky, nebo přinejmenším dost nudné. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Utahaný pseudothriller se snahami o rádoby odlehčující vtipné konverzační vložky. Bez nějaké smysluplné logiky děje. Při závěrečných titulcích jsem pochopil ty smutné oči M.F. Asi mu to všechno už během natáčení došlo... .-/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dříve s Beresfordem vozil slečnu Daisy, teď se diví, do čeho ho ten samý režisér navezl.. Podivně do modra zbarvený survival, ve kterém tělocvikář Cusack doučí partu nájemných zabijáků. Snaží se to udržet pozornost hláškami a hereckým projevem nepromokavého Freemana, ale jde to velmi ztuha, obzvláště když lokace státu Washington nápadně připomínají Bulharsko.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dva mí oblíbení herci spolu naváží kont(r)akt a vznikne z toho docela povedený thriller, který se však nijak nevyjímá ze žánru. Podstatná část filmu, možná i hlavní, stojí na charismatickém tažení obou hlavních představitelů, bez nich by dost možná snímek zcela upadl. Slabší místa ve scénáři jsou vyvážena chytlavými a poutavými hláškami, které však v několika pasážích vyzní spíše účelně. Dalším kladným aspektem je také hezká příroda, ve které se většina děje odehrává. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom dobry film. Morgan Freeman na strane zaporaka ale zaroven aj rukojemnika Johna Cusacka. Väcsina filmu sa odohrava v lese na macku a na mys. Avsak viem si predstavit, ze mi film zostane na najblizsie roky len matne v pamäti, kedze tychto typov filmov je viac nez dost a tento nepriniesol nic prevratne, ale pochvalit musim vynikajucu sirokouhlu kameru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nenápadný thriller, o to víc ovšem mile překvapí.. Pokud tedy divák nemá přehnaná očekávání. Tvůrce Řidiče slečny Daisy Bruce Beresford se hodně průměrné látky chopil se sobě vlastní inteligencí a řemeslnou jistotou, nevydírá, nepřekvapí, ale drží se poměrně slušného tempa a jednoduše moc nezklame. Což je s ohledem na jednoduchý děj docela milé překvapení. Funkční je také obsazení (co si budeme vykládat, hvězdná svítivost Johna Cusacka slábne, Morgan Freeman zase dlouhodobě není nejpečlivější při výběru rolí), sympatické prostředí podpořené kamerou Dante Spinottiho a několik akčnějších pasáží. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Preboha čomu sa to upísal Morgan Freeman? Vo veku 69 rokov behá po hlbokých lesoch, skáče cez rokliny, zlieza strmé skaly a to všetko prosím pekne v drahom obleku, polobotkách a s putami na rukách. Stal sa totiž zajatcom Johna Cusacka, ktorý si tu zahral podstivého občana, odhoblaného fotríka, učiteľa telocviku, z ktorého sa vykľuje poriadný tvrďák. No úplna kravina. Myslel som, že „Kontrakt“ bude zaujímavý politický thriller, ale nie je to nič iné ako len tuctová, akčná blbosť s hrozne hlúpym scénarom. Tento film nie je hodný herca takého formátu ako je Freeman. Neviem čo ho primälo, aby prijal úlohu v tomto béčkovom snímku. * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela utrpení pro někoho, kdo od podprůměrného akčního snímku čeká alespoň nějakou tu akci. Ano, ta tu byla, jenže naprostou většinu děje naproti tomu zaplnilo nezáživné cestování hrdinů a jejich protějšků lesem z bodu A do bodu B, a to moc velká sranda nebyla. Mohlo z toho být takové napůl psychologické drama, kdyby Cusackovi scénář dovolil používat více jeho jazyk, než jen občasné tvrďácké pohledy střídané jiskřičkami v očích. Takto téměř všechny situace zachraňuje charismatický Morgan Freeman, který snad v žádném filmu nemůže být špatný. Jeho role inteligentního chlapíka, který poctivě plní veškerá svá předsevzetí a pracovní "úkoly" tak pro mne nakonec zůstane jediným výraznějším plusem jinak hrozného filmu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Když tenhle trapný pokus o thriller začínal, doufal jsem kvůli obsazení a lesnímu prostředí přinejmenším v příjemnou oddechovou zábavu. Smůla. Už v momentě, kdy mi byla do ksichtu vypálena vysokorazantní střela v podobě domácího dramatu tatíka a pubescentního synka, jsem větřil průser. Rodinka si jede uklidnit situaci do lesa, kde shodou náhod a nehod naráží na nebezpečného zabijáka Cordella. Ten je spoutaný a neozbrojený, tak proč ho nevzít sebou a neodevzdat spravedlnosti. Hm. V patách jsou jim samozřejmě Cordellovi vojensky cvičení společníci, kteří na jednu stranu vyčenichají i hovno sépie v Atlantiku, na druhou stranu nezvládnou infiltraci horské chatky, v níž se prchající skupinka ukrývá. Do toho posloucháme extrémně suché, nudné a ohrané dialogy, občas se (bohužel) dokonce pokoušející o vtip, nemluvě o zvratech, které probíhají stylem: "Cože? Mám ho zabít? Dostanu půl milionu? OK, jdu na to." A co měla znamenat ta scéna, kdy tři uprchlíci slézají v lijáku téměř kolmou skalní stěnu? Nevěrohodnost a příšerná nuda. Džon Kusák evidentně pozdě poznal, do čeho se namočil, takže preventivně nosí celý film jeden obličej s výrazem "nechte mě, nemůžu za to". 2/10 jen a pouze za přítomnost Morgana Freemana. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

(Pod)průměrný thriller v sympatickém prostředí lesů, s nenápaditou zápletkou, zchromlou logikou, s chováním postav zajímavým pro psychiatry a s dialogy, že i metař s inteligencí zmačkané PET lahve by po patnáctém pivu napsal lepší. Na hereckých postech by divák hledal jména jako Lorenzo Tlamas, Kašpar van Dien nebo Antonio Zabalto Jr., a tak je účast hereckých špiček kalibru Morgan Freeman a John Cusack více než překvapivá. Nicméně i oni to se svým umem vytáhli pouze do šedivého průměru - no, zkuste zahrát kvalitně s tak idiotskými replikami! 50% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Bylo to vcelku dobré. Sice jsem moc Johnu, který hrál Raya Keena nevěřil - hlavně té jeho tvrdohlavé bojovnosti a odhodlanosti, když na ruce nosil růžovej náramek na památku své zesnulé ženy. Drží jednoho zločince s pistolí v ruce a pak má komentář k slezení skály do kterého ho navádí jeho syn. To mi nějak nesedělo. Když se někdo chová jako hrdina, tak alespoň za každé situace a ne jednou jo, pak zase ne. Druhá půle filmu už ale nabrala lepší spád a dalo se alespoň na něco dívat, i když ten spadnutý vrtulník, a v něm všichni tři zločinci bez žádné újmy na zdraví - to se mi taky nějak nezdá ( ani škrábanec, nějaké to kulhání, prostě nic ). Každopádně z Morgana, který hrál Franka Cordella se dalo vymáčknout také více - asi se šetřil na Božského Evana. (( :: ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nech zdvihne ruku ten, komu niečo hovorí meno Bruce Beresford. Moc vás asi nebude. Tento austrálsky rodák síce v roku 1989 natočil oscarovú nudu Vodič slečny Daisy, ale od tej doby o ňom príliš počuť nebolo. Jeho filmy si síce držia väčšinou nadpriemernú latku, ale publikum ju až na výnimky ignoruje. Tento film sa však vydaril a vznikla parádna Dráma a Thriller. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebýt pánů Freemana a Cusacka, byl by z Kontraktu ideální večerníček ke druhé hodině ranní. Kdo ví, jestli to autoři tušili předem nebo jestli je to celé nedopatření. Buď jak buď, vzešla z toho taková ta žánrová klasika, ve které darebáci jezdí v černé dodávce s tmavými skly, v níž postava vynořivší se z vody má v dalším záběru suché sako, chvíli pouta za zády, chvíli zase před tělem, kdy v určitých pasážích netušíte jen děj, ale i slova, která přijdou, kde někteří jsou nesmrtelní a druzí umírají pod nárazem větru. Ovšem, kvůli těm dvěma se na to stejně podíváte, čili vám přeji hezkou zábavu! :-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Kamera 6/10/// PLUS: Morgan Freeman, napínavé, dobrá atmosféra a vývoj, zajímavé postavy a vztahy mezi nimi, jejich chování bylo poměrně uvěřitelné MÍNUS: akce mohla být nápaditější, casting hvězdněji vybraný (ve vedlejších rolích), zároveň film se mohl vydat mnoha směry a vybral si směr nejvíce předvídatelný, třeba že chování postav je celkem uvěřitelné, vývoj situací už o něco méně, je to víc filmové než reálné/// Shrnutí: Já jsem docela spokojený. Děj mě zaujal a byl jsem jím poměrně pohlcen. Nebyla to nikterak náročná filmařina a prakticky stejný námět i provedení jsme už viděli mnohokrát, ale pokud máte tento žánr rádi, tak proč ne./// Celkem 63%/// ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý podpriemerný krimi-thriller, v ktorom tvorcovia odkukali od iných podobných filmov snáď všetko. Potenciál hlavných hercov absolútne nevyužitý (divím sa, prečo vlastne do toho filmu šli). Záver filmu ľahko odhadnuteľný. Za tú jednu hviezdičku stála asi len ta pársekundová scéna s veveričkou.... ()

Reklama

Reklama