Reklama

Reklama

Rituál

  • USA The Wicker Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista Edward Malus nedokázal zabránit srážce kamionu s osobním autem, ve kterém seděla žena s dcerou. I když se pokusil obě z hořícího auta vyprostit, nepodařilo se mu to a sám utrpěl zranění, ze kterých se nyní musí léčit. Kromě toho trpí halucinacemi, stále si tu situaci přehrává. Záhadou je, že těla se nikdy nenašla a auto ani nebylo v registru. Po nějaké době dostane dopis od bývalé snoubenky Willow, která mu utekla před svatbou. Willow se vrátila do místa svého dětství, na malý soukromý ostrov v severozápadním Pacifiku, kde žije v malé komunitě, která žije podle starých pohanských tradic. Porodila dceru Rowan a ta se záhadně ztratila. Na ostrově žijí převážně ženy, které se navzájem oslovují „sestro“. Bohyně Matka vládne ostrovu a sestra Sommersislová je její pozemskou zástupkyní, je duchovním srdcem celé kolonie. Muži jsou důležitou součástí kolonie – na rozmnožování. Členky komunity popírají, že by Rowan někdy na ostrově žila a pokud ano, jistě už je mrtvá. Je to celé záhadné. Willow tvrdí, že její dcera určitě nezemřela a Edward pomalu získává informace o tom, že Rowan opravdu žila. Jen neví, kde je. Když mu Willow potvrdí, že Rowan je i jeho dcera, je Edward ještě více motivovaný. Všechny ženy ukrývají nějaké tajemství, které se týká nějakého tajemného rituálu a o kterém je zakázáno mluvit. Hlavním způsobem obživy na ostrově je chov včel. Každoročně se pořádá podzimní slavnost plodnosti a vždy je vybraná nějaká mladá dívka, která svou nevinností má obměkčit Bohy, aby další rok byla dobrá úroda. Loňský rok byla za bohyni polodnosti vybraná Rowen a úroda byla nejhorší v historii komunity a komunita ji z toho obviňuje. Edward zjišťuje, že Rowen žije a ženy ji připravují jako oběť bohům. Chtějí ji upálit na hranici... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Filmu by som vôbec nevyčítal to, že sa nedrží originálu. Keby sa ho držal, všetci by tu vypisovali, aké je to neinvenčné a ako bezducho to kopíruje originál. Vyčítam mu ale všetko ostatné: Cageovo prznené herectvo neospravedlní ani fakt, že jeho postava je na práškoch. A najmä druhá polovica filmu je už dokonalý trip: vidieť detektíva, ktorý v obleku a na bicykli pobehuje po akomsi feministickom hobitíne, stretáva Včielku Maju na dôchodku a nakoniec insitne spacká svoju záchranársku misiu v medveďom kožuchu...ty kokso! Celé to naozaj vysvetľujú iba tie prášky. Akurát, že asi nešlo o antidepresíva, ale LSD!!! ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Naoprosto strhující trihler s prvkami mysteriozna.Já naštěstí neviděl předchůdce tohoto filmu a to je možná i dobře.Už na začátku jsem věděl, že to bude výbroný film, od začátku do konce jsem trnul napětí ani jsem se nemohl zvednout s křesla.Jak Cage vrtrhnul do školy, která vypadala jak z minulého století a hledal malou Rowan a z její lavice vyletěl krkavec.Nebo ten starý bicikl na, kterém jezdil po ostrově.A ty srandovní masky co ty ženy nosily mě dostaly.Pak mě dostalo jak se pral s Leelee Sobieski a tou druhou ženou.Chvíli to vypadalo, že je snad obě nezvládne pak přišel kopenec do xichtu a převlečení do medvědího kožichu.Pak mě hlavně dostalů ten konec vůbec jsem netušil, že to skončí smrtí Nikolase Cage.Dobře to na něj nastrojily "Trubec musí zemřít " citát z filmu. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po velmi nepříznivých ohlasech jsem k "Vikářovi :)" neměl moc velkou důvěru a zhlédnutí jsem se hodně moc vyhýbal...očekával jsem zasranou nudu a očekávanou pointu. Jakmile jsem ovšem film pustil, tak mě mysteriózní atmosféra snímku celkem pohltila....po nějakém čase jsem si říkal, že někdo udělal velkou chybu ve scénáři...ale konec mě naprosto odrovnal. Asi je to tím, že jsem neviděl předlohu, tudíž jsem nevěděl, co můžu a naopak nemůžu čekat. Každopádně...náboženské komunity mě serou. Toť vše, co k Wicker manovi můžu říct. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho konce k hovnu, dal bych v klidu tři hvězdičky. Výtečný bizár v začátcích monumentálního přehrávání Nicolase. Originál sem neviděl tak nemůžu soudit a ani se na něj nechystám, filmy kde je náboženská sekta, pohanství nebo nějaká odříznutá komunita nevyhledávám, protože málo kdy se povede u takových filmů konec a tenhle film jsem si pustil jenom z důvodu GIFU na facebooku, Spoilery... kdyby na konci Cage všechny zabil a ostrov vypálil, možná bych tomu dal i pět hvězd, ale ten konec ničemu nepomohl a zbytečně shodil dolu už i tak chatrnou režijní práci předešlého filmu. Ale za ty boží scény, kdy Cage kopne Lee do držky, natáhne mrdu do xichtu bábě v obleku medvěda jezdí na kole a dělá kung-fu si to zaslouží dvě plný, protože tyhle čtyři scény jsou snad to nejlepší, co jsem kdy ve filmu viděl. 45%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Cageovo filmový dno. Film, kde nefunguje nic. Přesně ten film, co je tak mimo, že ho už z principu nelze brát vážně. Už ten úvod! Cage nedokáže zachránit holčičku z nabouranýho auta, super. Později Cage s výčitkama svědomí, znázorněnejma originálním vracejícím se flashbackem, přijíždí na divnej ostrov obejvanej pošašenejma vesničanama. Jak se mohl od úkolu "najít dítě" ocitnout v situacích jako: pobodání hmyzem, zneškodňování důchodkyň, potápění do sklepů a následné uvěznění, strašení dětí a podobně, je nejasné. Stejně tak nechápu, jak tvůrci zamýšleli oslnit finále, kde Cage na kradeným kole a v převleku za medvěda prchá lesem, než se utká s armádou žen a zneškodní ho babkoidní William Wallace. Pointa filmu je to nejlepší, protože SPOILER Cage konečně uhoří KONEC SPOILERU. Tohle si snad ani Cage nezasloužil. ("Oh no, not the beeees!!!!!!!!!") Na druhou stranu, jestli se chcete dobře pobavit, pusťte si to. Je to zaručený. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Muži v summersisleské komunitě evidentně nemohou mluvit. Buď k tomu nemají svolení, ovšem mnohem hrozivější varianta je, že ani nemají jazyky, nepochybně proto, aby se proti hrůznému matriarchátu nemohli vzbouřit. (Nick321)
  • V původní verzi filmu, která nebyla použita, byla také vystřižená scéna, která ve fanoušcích vzbudila velký posměch. V této scéně je na konci Edward Malus (Nicolas Cage) mučen maskou se včelami a obsahující i oblíbenou hlášku „Not the bess!“ Z této scény vzniklo i oblíbené internetový meme. (Steve02)
  • Na policejní stanici můžete zahlédnout fotografii Edwarda Woodwarda jako pohřešované osoby. Woodward si zahrál v původním filmu z roku 1973. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama