Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně rozhlasová hra Bitva na kopci se v roce 1987 dočkala dvojího zpracování. V Činoherním klubu v Praze měla svoji divadelní premiéru, v brněnském televizním studiu dostala filmovou podobu. Hořká komedie je hereckým koncertem především pro Petra Čepka a Oldřicha Navrátila.Jejich ironické slovní souboje, kde se pouze z mužské ješitnosti směšně hádají o svá stanoviska, se odehrávají na nedělním výletě. Původně příjemné odpoledne na památném kopci, kde se kdysi odehrála velká bitva, je výpovědí o lidské nesnášenlivosti a vnitřní prázdnotě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, co všechno se dá s minimální prostředky udělat, 4 výborní herci, jedno místo, 40 minut - a je z toho skvostný film. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Sólo pro čtyři herce a skvěle napsané dialogy. Zejména Petr Čepek a Oldřich Navrátil excelují. Námět, scénář a režie Ladislav Smoček. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dva chroničtí neurotici vyjedou se svejma paničkama na výlet. Jedna je pitomá puťka (Konvalinková), druhá zažívá asi prozření a drží skoro celou dobu hubu. Problém je, že vzniklý egoistický souboj obou pánů je totálně o hovně. Copak se nedala hra ješitné stupidity vystavět na něčem malinko zajímavějším, než je hádka o příchodu bouřky? Takhle to vypadá spíš jako souboj uprchlých bláznů než náhlé vzplanutí dávno dušených agresí. Pro mě slabota. 40% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

To byl nedělní výlet za všechny prachy. Naďa Konvalinková hrála hloupočkou a jednoduchoučkou husičku. Evelyna Steimarová toho na hraní moc neměla. Byla spíše na okrasu. Oldřich Navrátil byl soupeř Petra Čepka. Ještě, že s k tomu kopci blížila bouřka, alespoň se pak něco skutečně dělo. Byli horší než malé děti. Radši bych to viděla na divadle a nebo slyšela v rozhlase. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokus o novou generaci Homolkových se moc nepovedl. 1) Tahle přehlídka agresivní tuposti není zábavná, je smutná. Zakomplexovaní debilové se hádají, aby uvolnili vnitřní napětí._____ 2) Vše je pěkně zobrazeno, o tom žádná. Otázkou je, kdo že stojí o to, se na tohle koukat. Já tedy ne. Primitivy nemusím v civilu, kde se jim snažím vyhnout, jak to jde. Proč bych se na ně měl dívat v televizi? ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pobavující konflikt dvou manželů na výletě do přírody. Komunistická pouť, oblečení, auta a jejich výbava, krásná česká příroda bez obchoďáků, hubená Naďa Konvalinková, Navrátil s vlasama (to námořnický triko chci!!), atraktivní Steimarová a další zábavná role pošuka pro Petra Čepka. 3,5/5. :) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slovo "děcka" mě brzy tak rušilo, že hádka o bouřku či chytání za slovo upozadilo. Jinak mě tato jednohubka o mužské ješitnosti příliš nenadchla. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Výlet dvou párů. Vše jde hladce až do té doby, než se dva kohouti začnou hádat o počasí. Nejzábavnější je, jak ty jejich manželky nevědomky ještě více rozčilují své manžely a oni neustoupí a nestoupí. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Idylicky, v pravde harmonicky vylet na kopec , na kterem podle nalezeneho brneni si dovolim tvrdit ,ze ve stredoveku, se mela konat bitva jakasi , se zmeni v famozni prestrelku hereckych vykonu,kterym dominuji Petr Cepek a jak ji ve filmu nazval " ty se svym mysim mozkem" skvele hrajici Nada Konvalinkova "tak uz se na to oba vykaslete, kdyz uz jste oba tak dlouho dospeli". Hlaska pana Navratila "aspon nas to zabije!" ci dalsi pana Cepka "a taky vyslovne tvrdim ze bude prutrz,to tady slavnostne prohlasuji a vsechny vas beru za svedka , a blejskat se bude,a hromy jako bomby za valky a bourka jako Prdel, kdyz to chcete vedet..!" Exkluzivne sekundujici Evelina Steinmarova. I bez zaverecne pointy, ktera mi chybela, davam hodnoceni nejvyssi a skladam poklonu panu Ladislavu Smockovi , ktery psal scenar, dialogy a v rukou mel i rezijni taktovku. Jedna se o rok vyroby 1987. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

"Principiální" macho souboj na kopci byl poměrně zábavný, byť jsem měl neodbytný pocit, že by ten dialog ještě snesl nějaké úpravy. Nejvíc mi ale vadilo, že to postrádalo gradaci. Čepek se Steimarovou se chovali podrážděně od chvíle, kdy vyšlapali nahoru, aniž bychom třeba jen tušili proč. Škoda, tahle věc má navzdory těmto poměrně zbytečným chybám na ČT Brno neobyčejných 71 procent. Nechybělo moc a mohlo to být ještě veselejší. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Ikdyž to mělo jen 40min tak to byla krásná podívaná na herecké umění pana Čepka a Navrátila,zato Konvalinková,bože to byla naivní husička.Moc pěkné opravdu!!!!! ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Vynikající Petr Čepek opět hraje cholerika a ostatní herci mu jen tak přicmrndávají. Jinak snímek působí dost minimalisticky a je na něm znát, že vznikl v brněnské televizní produkci. ()

Reklama

Reklama