Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Khan, geneticky upravený "nadčlověk" s megalomanskými sklony, byl po porážce v eugenických válkách vyhnán na opuštěnou planetu Ceti Alpha 5. Přísahal pomstu kapitánu Kirkovi, kterého viní za své vyhnanství jakož i za smrt svého syna. Když se mu po dlouhých letech naskytne možnost uprchnout, neváhá. S pomocí cizopasného tvora ovládájího mysl získává brzy kontrolu nad celou lodí Reliant. Teď už Khanovi zbývá pouze jediná věc, přilákat Kirka a zabít ho. Jako nástroj své pomsty se chystá použít zbraň vpravdě ničivou - střelu "Genesis". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

DDT 

všechny recenze uživatele

"Khanův hněv" jsem bohužel shlédl v televizi s "nováckým" dabingem a musím říct, že scénáristické zabití Spocka není nic proti českým dabérům a jejich brutální vraždě kultovního filmu. Podle mne jde jednoznačně o trestný čin, který ale bohužel není uveden v našem trestním zákoně :-(( Ale "režie českého znění" by měla alespoň dostat nějakou mastnou pokutu za "Znečištění kulturního prostředí". ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Výtečná scifárna, které nechybí hutná atmosféra, akce, kvalitní záporák a výtečná hudba. Je radost sledovat tento příběh lodi Enterprise a její posádky. Už první díl nasadil docela solidní laťku, v pořadí druhý celovečerák ji s lehkostí překonal, jsem zvědav, jak se bude nastolená úroveň (ne)udržovat. Fandové ST asi neunesou ten konec. "The needs of the many outweigh the needs of the few" 18.6.2019 kino Aero odvysílalo tento klenot ze ST universa na velkém plátně. Těžká pocta starým sci-fi filmům, pecka zážitek. Jednalo se o vůbec první kino projekci tohoto filmu v ČR. Díky! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre netrekkies asi najpristupnejsi zo starych Star Trekov, kedze pribeh obsahuje standardneho zloducha, ktory sa chce pomstit Kirkovi. Nastastie sa nezabudlo aj na nejaku tu myslienku, takze tentoraz a pojednava o tom ako je clovek schopny vysporiadat s ulohou pri ktorej musi celit smrti najprv nanecisto pri teste Kobayashi Maru a na konci v dojimavom finale aj natvrdo. Takze trekkie sa filozoficky nazral a aj fanusik tupej akcie zostal cely. Tento diel ma konecne dynamicke tempo. Skvele akcne sceny, ktore aj po rokoch posôbia trikovo perfektne. Finalna bitka dvoch vesmirnych lodi mi pripomenula bitky ponoriek, co mi dokonale sedi. Ricardo Montalba je pôsobivy zaporak, ktory vyvola strach aj respekt. Akurat trekkie, ktori videli serial sa pousmeju nad jeho schopnostou dokonale si pamätat aj ludi, ktorych nikdy nevideli, kedze Chekov v dobe, ked sa v serialy objavil Khan este nehral. Ale som rad, ze mal tentoraz dost velky priestor. Na rozdiel od Sulu a Uhury, ktori su zase do poctu. Schotty ma niekolko vydarenych hlasok a v centre deja je znova hlavna trojka Kirk, Spock, Kostra a tentoraz si uzijeme dostatok ich vzajomneho popichovania. Z novych postav zaujme Kirstie Alley ako Saavik. Skoda, ze ju v dalsich dieloch preobsadili. Dozvieme sa aj nieco o sukromi Kirka. Pacilo sa mi, ze posadka ma konecne poriadne uniformy. Hudba je znova fantasticka. Takze vysledkom je spickove akcne sci-fi, ktore nezabuda aj na myslienku a to cele v Star Trekovom prostredi s postavami, ktore mam rad. 8/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ešte teraz sa cítim zvláštne sviežo. Druhý film rozhodne nie je dokonalý. Rozhodne ho nemôžem prirovnávať k star wars a ani ho prirovnávať nemienim. Star Trek bol o niečom inom. Táto fylozofická odyssea plná charakterov ktoré sa vám dostanú pod kožu je neskutočne pôsobivá aj keď atmosférou a magickosťou sa nikdy nemôže rovnať Lucasovej sérií. Na druhú stranu je tu ale badateľnejšia silnejšia dávka emócií a prvotriedného herectva. Či už je to Shatner alebo Nimoy, ktorý sú neskutočne presvedčivý a až nadskutočne uveriteľný, alebo všetky vedľajšie postavičky Doohan, Takei, Nichols a mnoho ďalších, ktoré jednoducho do tohoto vesmíru patria. Vtipné je, že polovica filmu sa odohráva v miestnosti, kde sa všetci točia v otáčacích kreslách a rozprávajú a vymýšľajú. Je to na škodu? Myslím, že nie. Scenár je doslova prešpikovaný rôznorodými myšlienkami, ktoré sú prednášané hereckým asnáblom z nezvyčajnou ľahkosťou a opatrnosťou a preto si každú jednu vetu uvedomujete. Plný počet nedávam len a len kvôli Khanovi. Montalban bol jednoducho s tou svojou posadnutosťou smiešny. A vyzeral jak zálesák. Inak výrazné zlepšenie od jednotky a posledných 15 minút môžem prirovnať k jednému z najšilnejších zážitkov aké som mal možnosť vo vesmíre vidieť. . ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První film byl něco úplně jiného, a byl rozhodně lepší, ale to neznamená, že tenhle nemůže být skvělý. Úvodní nostalgii rychle vystřídá napětí a akce, příběh je sice, řekněme, řidší až televiznější a záporákovo přehrávání balancuje na hraně, ale všechno se ve výsledku výborně doplňuje a sympatičtí herci to dokážou prodat. Trikově jsme zase o něco dál, souboj lodí v mlhovině se Nicholasu Meyerovi povedl a ani ta změna skladatele mi nevadí, protože začínající James Horner se s úkolem navázat na Jerryho Goldsmithe popasoval výborně a složil jeden z mých nejoblíbenějších startrekovských soundtracků. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (30)

  • Leonard Nimoy (Spock) původně ve filmu odmítal hrát. William Shatner (Kirk) napůl v žertu tvrdí, že to byla vyjednávací strategie. Nimoy zase, že ke změně názoru ho přiměla právě možná smrt jeho postavy. Ať je to, jak je to, v průběhu natáčení došel k názoru, že úplně zavřít Star Treku cestu by byla škoda a tak doimprovizoval scénu s předáním mysli McCoyovi. Shatner Nimoyovi dodnes neodpustil, že se mu nikdy nepřiznal, že Spockův comeback byl plánovaný už v průběhu dvojky. (Marigold)
  • Podle všeho jde o první film, ve kterém byla použita CGI animace (sekvence s prezentací projektu Genesis). (Marigold)
  • Roddenberry původně psal scénář, který zahrnoval Klingony, cestování časem a vraždu Johna F. Kennedyho. Studiu se však námět nelíbil, a tak povolali producenta Harve Bennetta, který Star Trek do té doby neviděl. Rychle to však napravil. Zhlédl celý původní seriál, kde ho zaujala epizoda "Vesmírné sémě", a námět byl na světě. (mirliflore)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

William Shatner Live on Stage

William Shatner Live on Stage

07.08.2019

Diváci se mohou těšit na promítání kultovního filmu Star Trek II: The Wrath of Khan na velkém plátně, po kterém bude následovat talk-show s „kapitánem Jamesem T. Kirkem“. Vstupenky v cenovém rozpětí… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Star Trek se dočká rozšíření

Star Trek se dočká rozšíření

20.06.2018

Televizní stanice CBS podepsala exkluzivní smlouvu se scenáristou Alexem Kurtzmanem (Transformers, Star Trek: Do temnoty), který teď pro její streamovací platformu CBS All Access začne vyvíjet rovnou… (více)

Reklama

Reklama