Reklama

Reklama

Rubber's Lover

Japonsko, 1996, 91 min

Obsahy(1)

Skupina vědců provádí tajné pokusy na lidech z ulice. Používáním drog ovlivňujících činnost mozku vystavují své "pacienty" hrůznému vědeckému mučení, které však často končí brutální smrtí. Dva vědci se nakonec rozhodnou aplikovat své pokusy i na svého kolegu. (Terva)

Recenze (25)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nudná mrdka. Vědci si nedají pokoj, dokud svůj zvrácený výzkum nedovedou do vyšinutě sebedestruktivního konce.. Já tyhle asijský těžkotonážní bizardnosti obecně moc nemusím, a tohle je zatím dno. Pořád někdo někde trapně řve, heká nebo šílí a člověk ví hovno co se děje. Kéž by to aspoň bylo nechutný. Za každou cenu nenormálnost - nasrat. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro okrajové publikum šílených, bizzardních a brutálních japonských šíleností naprostá povinnost!!! Tohle byl můj velký rest, rozhodně jsem film podceňoval ... Ovšem už prvních pár minut, kdy mne naprosto uchvátil černobílý, "like underground" temný černobílý obraz a vizual, spousta šílenýých bizzardních vědeckých "udělátek", temnota a šílenost, mučení, chladnost vědců k "pokusnému materiálu" ... Prostě úžasná UKRUTNOST!! Následné vykolejení jednoho vědce v brutální psychopatické monstrum a vymknutí se jednoho z pokusných exemlářů kontrole dává filmu ty opravdové grády, kdy gejzíry krve, gore efekty a šílené vřeštění obětí hrají prim ... Naprostý skvost v oblasti japonské cyberpunkové filmové odnože!!! ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak další Fukui, tentokrát nejlépe charakterizovatelný jako řev, řev a řev. Je znát jistá podobnost a inspirace jeho starším Pinocchiem, případně i fenomenálním Tetsuem. Rubber´s Lover, ač se zdá, že se nejvíce věnuje i rozvoji dějové stránky, mi přišel velmi zmatený a neustále jsem měl problémy rozeznávat jednotlivé postavy, ať už zmateností, tak i absencí něčeho co by pevně připoutalo mou pozornost, I tentokrát mam pocit, že další projekce by výrazně pomohla, ale jestli se k ní odhodlám, to je ve hvězdách. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Vědci provádějí v podzemním komplexu pokusy na unesených lidech za cílem uvolnění jejich psychické energie, tedy stvoření nadčlověka. Do subjektů vpravují éter (např. rektální injekcí), pouští jim do mozku extrémně hlasité pazvuky a umisťují na ně různé bizarní přístroje, čímž jim způsobují nesnesitelné utrpení (a u méně odolných jedinců i explozi), dokud se celé snažení nezvrhne v poněkud frankensteinovskou noční můru. Zatímco u Tsukamota (Tetsuo) vychází z bolestivé konfrontace těla a technologie více poznamenané právě tělo (jako tělo-zbraň), u Fukuie je to spíše lidská duše a psychika. Tsukamoto také více zdůrazňuje industriální charakter proměny, jdoucí ruku v ruce s tím, že větší část děje je situována v kulisách ocelobetonové džungle. RL se naproti tomu odehrává převážně jen v omezených prostorách jedné laboratoře, tudíž lze s trochou nadsázky říci, že je to vlastně takový kyberpunkový kammerspiel. A v neposlední řadě: v obou zmíněných filmech je zásadní (v japonském kontextu obvyklé) propojení sexu a sadismu a zdůraznění sexuálního charakteru zásahů do hmoty lidského těla á la Cronenberg. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Ano, je to nářez. Podobnost s Tetsuem čistě náhodná? Sotva. Ale mazec je to velikej. Černá a bílá tomuhle kousku vyloženě sluší a ty sestřičko-servírky, to se fakt nevidí. Nipon rules! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Většina filmu se odehrává v továrně ukrývající výzkumnou laboratoř ve které několik šílených vědců dělá šílené pokusy na neméně šílených lidech, ovšem jen do chvíle kdy se jim jeden experiment vymkne z rukou a pak si vězni a věznitelé takříkajíc vymění místa. Bavilo mě to - film rozhodně nezapře podobnost se skvělým Tetsuem, byť na rozdíl od něj je to víc "normální film" než industriální peklo s minimem děje. Jeho atmosféra je přitom parádní a i přes minimální rozpočet se mi velmi líbila i vizuální stránka.. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pokusy na lidech v kyberpunkovém hávu.Působivej černobílej vizuál,psycho hudba a zvuky a šílení herci(v dobrým slova smyslu).Za mě rozhodně lepší než TETSUO.Extrémní šílenost. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Vidno, že je film značne inšpirovaný Tetsuom, na ktorý sa v mnohých veciach aj podobá, ale bohužiaľ nedosahuje jeho kvality. Zlé je hlavne to vykecávanie, ktorého je tu zo začiatku dosť a v Tetsuovi prakticky nebolo. Nie je tu ani taký dobrý hudobný (zvukový) doprovod a ani výjavy nie sú tak choré a uletené ako v Tetsuovi...aspoň väčšina. Možno je to aj tým, že je tu dosť veľa hercov a celé to tvorí zvláštny príbeh. Samozrejme kultovú stroboskopovú scénu už ani spomínať nebudem. Ale aj tak, film má vysokú kvalitu, super čiernobiele spracovanie a ja som sa zo stopáže 90 minút nudil minimálne. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

K tej podobnosti s Tetsuom - Rubber's Lover je oproti Tetsuovi len jeho vykastrovaná napodobenina . Fukuova neriadená šialenosť pre šialenosť neobstojí v porovnaní s hystericky-anarchistickou koncentrovanosťou Cukamotovej (kafkovskej) vízie. Mohutná nezabudnuteľnosť vrtov Tetsuovho penisu-vrtáku je v Rubber´s Lover nahradená chvíľkovým štípancom psychotickej injekcie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Šílený kyberpunk z Japonska útočil svým zvukovým spektrem na můj mozek. Naštěstí jsem se nezbláznil a nezemřel brutální smrtí. Natočit něco podobného chce hodně rozumu, nebo naopak ? Hudba : Tanizaki Tetora. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Divný film, že ? Veľa komentujúcich spomína TETSUA. A myslí, že je to očividné. Atmosféra, výprava atď, všetko ako keby bolo z TETSUA vyrvaté a narvaté tu. Už samotný spomínaný film nebol pre mňa ktovieako kultovou záležitosťou ( išlo skôr o ´´divnosť´´ ktorú treba vidieť ). Podobne je to aj pri tomto snímku. A prosím, vie my niekto vysvetliť, prečo japončíci tak strašne revú ( lenže oni to robia aj v romantickom filme )? ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní, kontrastní, černobílý, cyber, analog vizuál. Fajn atmoška. Ale prostě to působí, že polovinu minutáže tam japka hystericky řvou a pitvoří se do kamery. Geniální sekvence se střídají s rozpačitým, vatoidním přešlapováním na místě a ve výsledku jsem byl vlastně spíše rád, že už je konec.. Holt, ne každý japonec, s kreativním bordelem v hlavě, je automaticky novej Tsukamoto.... Ale furt lepší než Pinocchio ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Nebudu to dlouho natahovat a tento snímek doporučim všem těm, kteří si po shlédnutí Tsukamotova TETSUA řekli, že by bylo docela fajn, dočkat se někdy v budoucnu volného pokračování, avšak TETSUO 2 - BODY HAMMER jejich očekávání zdaleka nenaplnilo... Zkrátka a dobře další lahůdkovej, do black & white hozenej, kyberdelickopsychedelickej trip z Nipponu !!! ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Spoooousta agonického křiku a kroucení bulvičkami při pokusu o stvoření "éterické" bytosti. Pozoruhodné, ale zbytečně natahované. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Takmer rovnako ako v prípade 964 Pinocchio sa jedná o ďalšie nízkorozpočtové bizardné japonské scifi, ktoré ubíja svojou formou. Postavené iba na efekte (krv, silné emócie, bolesť), bez zjavného deja a s strašne iritujúcim neustálym vyvreskovaním postáv. Režisér to a) nemal/nemá v hlave v poriadku, b) bol pod silnými narkotikami. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Tohle byl opravdu nářez. Křik - mučení a černobílý obraz, který tomu dalo pořádný šmrnc. Nedovedu si to vlastně ani představit v barevném podání nejspíš by se mi to tolik nelíbilo. Japonské cyberpunkové šílenství. 100% ()

headcrab 

všechny recenze uživatele

Další šílenost z Japonska. Podobnost s 964 Pinocchiem a Tetsuem očividná, avšak tentokráte mi k 5* chyběl šílenější konec a více působivá, výrazná hudba. Každopádně je zde opět hodně nezapomenutelných jaw-dropping a eye-popping scén. ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené ... po shlédnutí filmu se buďto stanete navždy fanouškem experimentální industriální hudby, nebo nutně ve sklepě začnete montovat králíkům za uši harddisky. Skvělá atmosféra ... ()

Reklama

Reklama