Reklama

Reklama

Rubber's Lover

Japonsko, 1996, 91 min

Obsahy(1)

Skupina vědců provádí tajné pokusy na lidech z ulice. Používáním drog ovlivňujících činnost mozku vystavují své "pacienty" hrůznému vědeckému mučení, které však často končí brutální smrtí. Dva vědci se nakonec rozhodnou aplikovat své pokusy i na svého kolegu. (Terva)

Recenze (25)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Vědci provádějí v podzemním komplexu pokusy na unesených lidech za cílem uvolnění jejich psychické energie, tedy stvoření nadčlověka. Do subjektů vpravují éter (např. rektální injekcí), pouští jim do mozku extrémně hlasité pazvuky a umisťují na ně různé bizarní přístroje, čímž jim způsobují nesnesitelné utrpení (a u méně odolných jedinců i explozi), dokud se celé snažení nezvrhne v poněkud frankensteinovskou noční můru. Zatímco u Tsukamota (Tetsuo) vychází z bolestivé konfrontace těla a technologie více poznamenané právě tělo (jako tělo-zbraň), u Fukuie je to spíše lidská duše a psychika. Tsukamoto také více zdůrazňuje industriální charakter proměny, jdoucí ruku v ruce s tím, že větší část děje je situována v kulisách ocelobetonové džungle. RL se naproti tomu odehrává převážně jen v omezených prostorách jedné laboratoře, tudíž lze s trochou nadsázky říci, že je to vlastně takový kyberpunkový kammerspiel. A v neposlední řadě: v obou zmíněných filmech je zásadní (v japonském kontextu obvyklé) propojení sexu a sadismu a zdůraznění sexuálního charakteru zásahů do hmoty lidského těla á la Cronenberg. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní, kontrastní, černobílý, cyber, analog vizuál. Fajn atmoška. Ale prostě to působí, že polovinu minutáže tam japka hystericky řvou a pitvoří se do kamery. Geniální sekvence se střídají s rozpačitým, vatoidním přešlapováním na místě a ve výsledku jsem byl vlastně spíše rád, že už je konec.. Holt, ne každý japonec, s kreativním bordelem v hlavě, je automaticky novej Tsukamoto.... Ale furt lepší než Pinocchio ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nudná mrdka. Vědci si nedají pokoj, dokud svůj zvrácený výzkum nedovedou do vyšinutě sebedestruktivního konce.. Já tyhle asijský těžkotonážní bizardnosti obecně moc nemusím, a tohle je zatím dno. Pořád někdo někde trapně řve, heká nebo šílí a člověk ví hovno co se děje. Kéž by to aspoň bylo nechutný. Za každou cenu nenormálnost - nasrat. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Většina filmu se odehrává v továrně ukrývající výzkumnou laboratoř ve které několik šílených vědců dělá šílené pokusy na neméně šílených lidech, ovšem jen do chvíle kdy se jim jeden experiment vymkne z rukou a pak si vězni a věznitelé takříkajíc vymění místa. Bavilo mě to - film rozhodně nezapře podobnost se skvělým Tetsuem, byť na rozdíl od něj je to víc "normální film" než industriální peklo s minimem děje. Jeho atmosféra je přitom parádní a i přes minimální rozpočet se mi velmi líbila i vizuální stránka.. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

K tej podobnosti s Tetsuom - Rubber's Lover je oproti Tetsuovi len jeho vykastrovaná napodobenina . Fukuova neriadená šialenosť pre šialenosť neobstojí v porovnaní s hystericky-anarchistickou koncentrovanosťou Cukamotovej (kafkovskej) vízie. Mohutná nezabudnuteľnosť vrtov Tetsuovho penisu-vrtáku je v Rubber´s Lover nahradená chvíľkovým štípancom psychotickej injekcie. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama