Reklama

Reklama

Kirkův přítel Gary Mitchell se promění v božskou bytost. (SkyShowtime)

Recenze (43)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek pilot po druhé a znovu výborně fungující, hyper-klaďas Pike byl nahrazen James T. Kirkem (což je přeci jen o něco zajímavější postava) a některé vedlejší postavy dostávají jasné kontury (tedy, ty "některé postavy" jsou de facto jenom pan Spock) a je přítomna puška s tak těžkopádným a nepraktickým designem, že je jakýmsi podvratným způsobem krásná (uííí). Jinak se vlastně jedná o celkem klasický díl originální série, jen je škoda, že nepřišel někdy v pozdějších fázích seriálu, neboť pokud by byli vztahy mezi postavami více rozkresleny, mohl by mít výsledek mnohem větší náboj. " Kapitánův deník, hvězdné datum jedna, tři, jedna, dva celé čtyři... " ()

Elyon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem si pustila tento úvodní díl, byl to pro mě příjemný výlet do minulosti, kdy jsem jako malý špunt Star trek stejně jako Star wars milovala, jenže pak jsem na něho nějak zapomněla a v paměti mi zůstali už jen nic neříkající obrázky. Ale nakonec přišel comeback v podobě jedenáctého Star treku a já tenhle fenomén opět začala sledovat. Je opravdu hezké se vrátit do dětství a sledovat tento úvodní díl, který má sice ucházející efekty, ale pro lidi žijící v té době to muselo být skvělé. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda TOS ve skutečnosti vysílaná až jako třetí, která porazila The Cage a Kirk a spol. tak získali křeslo na Enterprise. Z hlediska celého seriálu slabý průměr, dějově horší než The Cage, ale posádka prostě lepší než Pikeova. Spock je jediná postava v obou pilotech, ale ještě nemá finální vzhled a chování. To platí i o uniformách. Velmi mladý Scotty se jen mihne a McCoy ještě chybí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Po filozofickej stránke bezchybné. Riešenie schopností, ktoré robia z človeka Boha tu vytvára zaujímavý paradox. Jediné čo to podkopáva sú staré triky a súboje, ktoré sú hodné amatérskeho filmu, ktorý točia chlapci z dediny na poli. Inak Shatner aj Nimoy skvelý. Som zvedavý, či ma to bude baviť aj naďalej, ale aj napriek dĺžke je to v rámci niektorých myšlienok nadčasové. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Původní pilot byl teda lepší, ale bylo jasný, že Pike by jako dlouhodobá postava neobstál, protože byl charismatická dobrota sama. A tak musel nastoupit hejsek Kirk a začít kolem sebe stavět slavnou partu. Sice jsem nepobral, proč se půl filmu točí kolem toho, jak Mitchell balí sličnou psycholožku alias "chodící mrazák", ale extra velká nuda to není a v krizi vždycky přijde Spock, aby zasáhl svou chladnou logikou a velkou puškou. Obzvlášť potěšily i 3D šachy, který hráli Leonard a Sheldon v The Big Bang Theory. Docela mě zajímá, po kolika dílech ten seriál vzdám... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Představitelka Yeoman Smith - Andrea Dromm - byla v té době populární modelkou. Říkalo se, že k roli jí dopomohlo Roddenberryho sukničkářství, což ona popřela. Na každý pád se rozhodla dále v seriálu neúčinkovat, protože si myslela, že nebude mít seriál budoucnost a nijak se v něm neproslaví. Paradoxně si sice rok poté zahrála v komedii Come Spy with Me (1967), ale šlo o její poslední filmovou i televizní roli. (honajz)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Where No Man Has Gone Before" bola vysielaná ako tretia, preto je niekedy označená ako S01E03. (koba)
  • Po pilotním díle málem Gene Roddenberry postavu Scottyho vyškrtl, protože si nemyslel, že je v seriálu inženýra zapotřebí. Přemluvil ho Doohanův agent Paul Wilkins. (mirliflore)

Reklama

Reklama