Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Recenze (199)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

V Nebezpečných myšlenkách chytla Michelle Pfeiffer problémovou mládež na Dylana Thomase, tady Antonio Banderas nabídne nezbedům víru ve sny v rytmu tance a elegance. Nebyla jsem vyloženě zklamaná, ale místo očekávaného "šavlového tance" se mi dostalo pěkného "tanečku v rukavičkách". ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Černošská střední a svědomitý profesor, který se z vlastní vůle ujme zjednání nápravy. Kolikrát už jsme tohle viděli... a kolikrát originálněji a méně lineárněji? Tančím, abych žil je ztělesněné středoškolské klišé, do nějž byste mohli kopat a bouchat pěstí tak dlouho, dokud byste popadali dech. A i potom by v něm zbylo klišovitých vystřihovánek na celou desetiletku dopředu. Naštěstí jsou tuvymazlené taneční pasáže s originálním hudebním podkresem, v nichž Liz Friedlander dokazuje, že aspoň v něčem neskutečně válí. 50%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Take The Lead - nová vůně od Rexony - tak naivní crossover Sestry V Akci 2 a Nebezpečných Myšlenek jak jen žena-režisérka může být. Možná bych se radši otrávil tím titulním homonymním olovem, než abych ty skoro dvě hodiny absolvoval ještě někdy znova. Banderasovo nesporné charisma nemůže přebít předvídatelnost a naivitu scénáře, a i když film disponuje zajímavou hudbou, nedokázala jinak zkušená klipařka pozvednout tuhle slaboučkou látku na něco, co by stálo za to vidět. I v žánru tanečních "filmů" je toho spousta, co stojí kvalitativně výš. Za to, co provedla s nesporně pozoruhodným životním příběhem skutečného "sociálního pracovníka" a tanečního instruktora Pierra Dulaineho, by si naopak spíš zasloužila nakopat stepařskými botkami. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $34,742,066Tržby Celosvetovo $65,742,529Tržby za predaj DVD v USA $21,076,075 //počet predaných kusov 1,376,520║ v rámci možností to ušlo, až na ten miestami strašne banálny dej, ten to dosť kazil a zbytočne otravoval /40%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád hudbu a tanec bude asi spokojen a kdo se rád dívá na Banderase ( jako já) tak taky. Jinak je to další variace na téma, jak mladí a nezbední, a samozřejmě z problematických rodin, k rozumu a disciplíně přišli. A tentokrát první krok (kroky) k cestě za lepším „já“ udává galantní a elegantní tanečník a to v rytmu foxtrotu a tanga. A musím říct, že to tango, kterým probudil zájem u poškoláků a milovníků hip-hopu, bylo vážně parádní a vlastně většina tanečních čísel. Film už tak oslnivý není, je to prostě …. jako vždycky. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Klasická story o bandě záškoláků, co dostala nového učitele, zjistila, že je v něčem dobrá a nakonec to někam dotáhla. Naštěstí je v tom Banderas a na konci tango ve třech s Jennou Dewan. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemný film s nekomplikovaným scénářem a hromadou konfliktů, které je třeba vyřešit. Antonio Banderas předvádí velmi dobrý herecký výkon a svým vlněním jasně dokazuje, že pochází ze země tance, Španělska. Liz Friedlander sice není příliš dobrý režisér a se snímkem si poradil o trochu hůře než jeho ženský protějšek Anne Fletcher, přesto však nepovedený střih ničí tempo jen minimálně. To nejlepší však přichází v samotném závěru, ukončením snímku jsem byl překvapen stejně tak jako originální motivací hrdinů. Tenhle kříženec snímků Sestra v akci a Let's Dance má tak rozhodně pár es v rukávu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nesmírně elegantní učitel tance Banderas na trnité cestě k osvícení školních "delikventů", kteří tak maximálně po sobě házejí o přestávce svačinou.. Ač natočeno podle skutečné události, do hlavy se vkrádají Nebezpečné myšlenky, že nosný příběh Take the Lead není pro film zrovna dvakrát originální. Ke konci mi to dokonce připomnělo epizodu Star Dance (ovšem bez břitkého humor Ebena) a kdyby bylo někdy nějaké příště, tak na otázku: „Smím prosit?“ odpovídám obratem: „S Antoniem zásadně netančím..“ ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Možná jsem až příliš patetický či melancholický a tak všelijak podobně.... ale tent film mě velmi zaujal... jednak proto, že banderas konečně dle mého soudu hrál naplno (až doposud jsem ho vnímal trochu jako pozéra), jednak proto, že fim byl svěží a svěží byla ahudba... Lze něco ještě dodat bez hlubšího vysvětlování a potřeby sdělení? J myslím, že ne... Mně se ten film líbil... :-) a to je setsakra dost dobrý důvod dát za 4 hvězdičky.. :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Od všeho trochu - Hříšný tanec, Tanec v srdci, Sestra v akci, Nebezpečné myšlenky, Nežádej svůj poslední tanec, Smím prosit? a mnoho dalších slaďáků, které čerpají z kontrastu lásky k tanci a outsiderství. To všechno lze znovu najít v novém balení s Antonio Banderasem v hlavní roli. Čili staré téma zas a znovu a záleží jen na vás, jestli máte právě chuť mít opět víru v lepší zítřky. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Šarmantnímu Pierrovi chybí k dokonalosti už jen svatozář. A tomu se v současném nelítostném světě nedá moc věřit. Není to tak trochu pohádka..? Jistě… že je! A na můj vkus, už příliš přeslazená. Kdyby měl ovšem Dulane(Antonio… ty ďáble; pokaždé mě dostaneš) ve svém nabitém diáři místečko, možná bych své nízké hodnocení zvážila. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A je to tady... Senilita! Jak jinak si vysvětlit, že se mi tahle přeslazená pohádka líbila? Problémoví pestrobarevní žáci z problémového pestrobarevného prostředí, jeden z nich zvláště nekooperující, učitelé, co dávno rezignovali na veškerou snahu, přísná ředitelka... a do toho přichází člověk, který zjedná nápravu. Tentokrát nejde o mladou fešnou učitelku plnou ideálů, nýbrž o ulíznutého Banderase posedléhou etiketou a tanečky pro prďoly. A teď pozor, OBROVSKÝ spoiler: on to zvládne, ukáže těm asociálním soplům správnou cestu, naučí je tancovat a žít - jak nečekané! Snažím se rozpitvat, proč u mě "Take the Lead" mělo přece jen větší úspěch, než obdobné filmy: 1) Toníček je fešák a umí se hýbat, 2) smradi nebyli přehnaně odbojná pakáž, takže působili uvěřitelně, 3) ač se stavěli do rolí smířených obětí sociálního systému, nebylo to divákovi cpáno do chřtánu příliš urputně, 4) neřešily se kdovíjak zapeklité vztahy á la červená knihovna, 5) nemávalo se americkou vlajkou, 6) tanečky pro geronty i tanečky pro hormony byly hezky koukatelné. Vážně přemýšlím o čtvrté hvězdičce... a nic nebude! Na stará kolena snad ještě začnu čumět na "Stardance", "Bailando" a podobné výblitky české TV zábavy - to už bude lepší rovnou si hodit mašli! 69% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Tanec je presne to, čo u mňa vždy dokáže vyvolať endorfíny a pozitívne emócie. Antonio Banderas ukázal, že sa ešte stále dá na neho pozerať a ešte z ďaleka nepatrí do starého železa:) Južanský temperament, zmyselné tanečné kreácie a rytmus vtesnané do celkom príjemného akčného filmového zážitku! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo nazval tento film muzikálem, ani dramatem bych to nenazýval. Každopádně Antonio, učitel tance, se rozhodne učit studenty s problémy po škole jeho tancům. To se jim však nelíbí a stále mu dělají problémy, nakonec jejich černou muziku smíchají s tím jeho a vznikne prolínání dvou světů, dvou hudebních středů a naděje na lepší život, na to, že můžou dokázat trošku něco víc a nemusejí rodit se a umírat stále podle stejných pravidel v jejich drsné čtvrti, kde je úmírání na denním pořádku. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Mám prostě ráda taneční filmy, takže tohle je přesně pro mě a řekla bych, jeden z těch lepších, i když zrovna klasický tance nejsou nic pro mě, ale třeba takový scény s Tangem mě opravdu brali dech. Začínám si o Jenně Dewan myslet, že je dost dobrá tanečnice. 4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, čakal som to zlé, ale nerátal som až s takým utrpením. Prišlo mi to, ako keby tu pozliepali všetky možné "osvedčené" klišé výňatky a dejové schémy zo stoviek úspešnejších starších filmov v domnelej snahe a myšlienke, že keď niečo zostavím z kúskov len z toho najlepšieho, tak že aj výsledné dielo bude najlepšie. Je tu všetko čo si len viete predstaviť v rámci nenáročného, hudobného dojáka - ulica, škola, snaživí učitelia, černosi v gangoch, černosi po škole, černosi s rodinnými problémami, outsider čierny, outsider biely, zo začiatku posmešky, potom tanec začne baviť, samozrejme nechýbala súťaž, víťazstvo, týpek čo dorazí na poslednú chvíľu, potom ako z Hriešneho tanca všetci začnú tancovať miesto oficiálneho to svoje undergroundové... koniec, titulky a spása. Moja desaťročná dcéra nad tou trápnosťou privierala oči. Jediné čo ešte ako tak išlo bola hudba a pár spoločenských tancov, na ktoré sa dobre pozeralo. Na hranici s odpadom. 20/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Problémová mládež bez sebemenšího zájmu o školu, aktivní učitel přichází do školy, chce vše změnit, děti ho nejdříve odmítají a posléze jsou z něj celé na větvích. Inu, zrovna objevný syžet příběhu tento film nemá. Scénář by při zavření obou očí vydal na jedno malé psí baf. A ano, pak jsou tam také herci. Jestli je ten Cikán s koňským obličejem Banderas hezký muž, jdu kandidovat na post královny ze Sáby a se zvýšenou pravděpodobností budu úspěšná. Shrnuto a podtrženo, byla to nuda. ()

Reklama

Reklama