Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, rytmické, Antonio Banderas × Bronx, hip hop nebo co. Nápad to byl dobrý, ještě že to bylo podle skutečné události, protože tohle by člověk nevymyslel. Taneční prostředí je hezké, takovéto podobné filmy jsou veselé, stejně víte jak to skončí, ale i tak se vám to líbí. Sledujete hlavní hrdiny jak se zlepšují ve svých trénincích, kde všechno to úsilí vede ke konečnému vítězství. Zde to nebylo jinak. Jen ten konec se mi nelíbil. Když se fakt skvěle zatancovalo tango na soutěži a člověk byl opravdu u vytržení jak hezké to bylo, tak ty děcka z ulice pustí na soutěži klasického tance, kde je vše uhlazené a elegantní, svojí "cool" hudbu a všichni se tam na ní vrtí. Ale co, film ničím neublížil, nic nevzal, nic nedal. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Šarmantnímu Pierrovi chybí k dokonalosti už jen svatozář. A tomu se v současném nelítostném světě nedá moc věřit. Není to tak trochu pohádka..? Jistě… že je! A na můj vkus, už příliš přeslazená. Kdyby měl ovšem Dulane(Antonio… ty ďáble; pokaždé mě dostaneš) ve svém nabitém diáři místečko, možná bych své nízké hodnocení zvážila. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

+ Banderas bol chvilami sympaticky a jeho reci chvilami zaujimave - zaase raz to iste, niektore sceny vylozene trapne, tanec... no, nie som expert, ale mne vo vacsine z nich kuzlo chybalo. = ked uz novsi hudobny film, stokrat radsej Step Up. Asi vedeli preco Take the Lead nakoniec miesto kin poslali rovno na DVD. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Začalo to hrát někdy po půlnoci, když jsem ležel na gauči a rozhodoval se, jestli jít spát nebo ne. Nakonec jsem u toho vydržel až do konce. Byl to celkem fajn film, i když plný naprosto očekávaných a často až přehnaných klišé. Celkově za to pohádka ze slumu s happy endem, který se rozhodně dal čekat, ale tak nějak mě to bavilo. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Černošská střední a svědomitý profesor, který se z vlastní vůle ujme zjednání nápravy. Kolikrát už jsme tohle viděli... a kolikrát originálněji a méně lineárněji? Tančím, abych žil je ztělesněné středoškolské klišé, do nějž byste mohli kopat a bouchat pěstí tak dlouho, dokud byste popadali dech. A i potom by v něm zbylo klišovitých vystřihovánek na celou desetiletku dopředu. Naštěstí jsou tuvymazlené taneční pasáže s originálním hudebním podkresem, v nichž Liz Friedlander dokazuje, že aspoň v něčem neskutečně válí. 50%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)

Reklama

Reklama