Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Méně známý snímek se sice odehrává na pionýrském táboře, ale děti daleko silněji než nezáživné hry a školení přitahuje nedaleký strážní domek u zrušené tratí, kde tráví dovolenou dvojice svérázných majitelů... Film je vypravěčský neobratný, příběh předkládá naivní, avšak Satinský a Lasicou neztratili nic na svém komediálním umění. Film byl věnován Mezinárodnímu roku dítěte. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedná se o klasický průměrák rodu dětského, čeledi letní, ve kterým dobrý a špatný momenty uhrály jasnou remízku. Filmu, zejména ze začátku nejvíce ubližovaly občasné vsuvky v podobě různých představ a fantazií, byly totiž udělány značně nešikovně a akorát tak narušovaly srozumitelnost a spád příběhu, nemluvě o tom, že byly zcela zbytečný. Z postav mě nejvíce zaujala soudružka učitelka, s ní bych klidně soudruhoval celé noci. No a celé dny bych nejradši trávil na místech, kde se film natáčel. Jako člověka, který se během léta hrozně rád toulá po naší republice by mě zajímalo, kde se film natáčel. Hlavně kde je ten dům u slepých kolejí ve kterým bydlel Lasica a Satinský, protože to bylo překrásný místo. Úplně jsem si představoval jak se tam válím v trávě u těch kolejí, svítí slunce, já žeru řízek, piju pivo, koukám na modrou oblohu, mám na mysli nesmysli, dělám totální hovno a jsem nejšťastnější tvor na světě. Z toho všeho vyplívá jasný heslo filmu - léto je sexy ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Veď som dospelý. - Tak sa ožeň. - Tak dospelý zas nie som." Dva slovenští dovolenkáři řádili tak, že jsem se u tohoto snímku dokázal skvěle bavit a to vždy až do okamžiku, než se vše vrátilo k tomu důležitému - pionýrskému tábornictví. Být to film pouze o Milanovi s Julem, tak bych hvězdami nešetřil, ale oni jsou jen takovou zábavnou vsuvkou v dětském filmu, který by mě bez nich bavil asi jako prázdniny na brigádě v uranových dolech. ()

choze

všechny recenze uživatele

Po deseti minutách filmu jsem měl chuť ty dva trapáky zfackovat do bezvědomí a předtím jim ještě pořádně zakroutit bradavkama. Pardon, muselo to ven. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tady trošku nevím pro koho film je, obávám se, že děti dva strejce válející se u kolejí příliš nedocení a na filozofování o životě a knedlu zelu vepřu je zase dětský až moc. Ale špatný rozhodně není. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po 40ti letech aktualizace základní premisy haasovského filmu Andula vyhrála. Na konci 70. let jsou to Lasica a Satinský, kdo zastupují inteligentní humor a vyžadují po přírodě, aby byla zticha. Ženské sdružení TOŽK nahrazuje mládež obojího pohlaví a mileneckou dvojici zastupuje Šplechtová se Zedníčkem. Nebýt už méně zdařilých hudebních čísel, bylo by to za plný počet. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehká komédia o nejen dětské představivosti. Pionýrský tábor vs. Lasica a Satinský, kteří "Kúpili tuto usedlosť od jejich strýka na splátky po 25,- korún". Jednoduchý příběh, který má v sobě i lehký dramatický nádech o nespravedlnosti a problémech dospívání mládeže na konci 70tých let. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Rátanie havranov je aj Nekonečná nevystupovať dnes ťažko hodnotiteľný film. Prvé, čo vás pri spomienke naňho po rokoch asi napadne budú Lasica a Satinský ako dvaja úchylovia, sledujúci cez ďalekohľad sexy vedúcu tábora. Lasica vždy elegantne oblečený v saku a niekedy aj s motýlikom. Pôsobia však ako osamelá dvojica v perníkovej chalúpke ako dvaja gayovia. Záver je v znamení budovateľstva, predsa aj deti sa musia naučiť, že bez práce nie je perníková chalúpka. Len aby neskončili ako tí dvaja. Poteší Zedníček ako ťažký frajer, ktorý nechápe, že pre učiteľku sú dôležitejšie deti, ako on a jeho mustáž s fárom. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je pre mä jednoznačne veľke "guilty pleasure." Zabavil som sa, užil som si film, rád si ho pozriem keď je v televízií, ale je tu veľmi vidno jeho nedostatky. V prvom rade si povedzme, že decká na tábore sú proste len decká na tábore, máme tu tvrdého vedúceho (videli sme spracované lepšie) a milú vedúcu (tiež sme videli) a chlapca, ktorý sa nechce podriadiť nikomu a ničomu. Je to určené skôr pre decká, sú tu príjemné a aj celkom zapamätateľné skladby... no dôvod, pre ktorý sa na tento film rád pozerám sú Lasica a Satinský, odkiaľ prichádzal všetok humor. Napríklad Lasica urobí z ich dovolenkovej chaty súkromný pozemok, aby im tam decká nechodili a dievčatko začne plakať. Lasica: "Ona plače, čo mám robiť?" Satinský odpovie: "Daj tam ceduľu plakať zakázané." Je to detské, ale nenásilné a príjemne vtipné. Bez nich by ten film bol o poznanie horší. Lebo inak by sme sa dívali len na obyčajný detský tábor. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dvojice Lasica + Satinský podepřela tuhle rodinnou prázdninovou komedii velmi výrazně a v mých očích ji zachránila, tam, kde ti dva nejsou, to moc nefunguje.. Na pionýrské šátky a soudruhy mám alergii pořád, nicméně chápu, že to tenkrát jinak nešlo.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Lasica a Satinsky jsou vyborni jako vzdy. Dala bych i ctyri hvezdicky, protoze film ma prazdninovou atmosferu (coz uz se dneska nedari), ale! Ale ten protivnej hlavni hrdina Lapka me totalne vytacel. Spratek jeden! Takze za nej o hvezdicku mene. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Bylo to hezké, naivní, místy ale až trapné. Mladému divákovi řekněme do 10 let se to může hodně líbit, ovšem ostatním se to může jen líbit. Dva tak úžasní herci jako je Lasica a Satinský, hrají dva takové šašky, kteří blbnou jako by jim bylo stejně let, jako účastníkům dětského tábora. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Patrně bych o tenhle snímek ani nezavadila, kdybych nevěděla, že tady hraje Lasica se Satinským. Oba dva se perfektně doplňují. Satinský je bez svého pověstného kníru téměř k nepoznání. Vždycky jsem z tohoto filmu měla velmi rozporuplné pocity, kterých se bohužel nedokážu zbavit ani dnes. Nebyl ten Pavel Zedníček přemluvený někým jiným? Možná se mi to asi jenom zdálo. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Pěkný -nevím jestli dětský -film :-)) Je to trochu namíchané -pro děti asi nic moc a pro dospělé -zase moc dětské :-) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Satinský a Lasica jako dva nádržáci (nebo aspoň bydlí v nádražním domku u kolejí) ,kteří bydlí u trati a děti z tábora spousta písniček a blbostí. Děj o ničem. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dvojice Lasica-Satinsky tahnou tento film nahoru a vicemene, pouze oni jsou zdrojem humoru. Bez nich by se jen sotva jednalo o prumerny rodinny film. Jejich chalupa u trati byla kouzelna, stejne jako Miluse Splechtova, ktere to v tomto filmu mimoradne sluselo. ()

Reklama

Reklama