Reklama

Reklama

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Je doslova hřích že tento film nebyl doposud vydán na DVD! To mi připadá skutečně neomluvitelné!!! "Night of the Juggler" je velmi obskurní, drsný a napínavý akční thriller (jeden z nejlepších ve svém žánru, film se dá rovněž považovat i za vrchol tzv street-stylu filmové tvorby !) o obyčejném člověku (bývalém poldovi) v zoufalém hledání své unesené holčičky. Nikdo není v bezpečí včetně jeho samotného! Jde o dost odvážný film, který dost dobře funguje jako téměř ukázková časová kapsle z pozdních 70's z New Yorku, resp. z jeho odvrácené strany, plné špíny a násilí (Bronx). New York tady vypadá doslova a do písmene jako jedno velké peklo na zemi. Prostě typickej hemerickej blbákov, nevím, nevím, jestli bych po shlédnutí tohoto filmu tam jel, tedy kdybych měl tu možnost samozřejmě, asi bych si to seksakramentsky rozmýšlel:-) Městské gangy (jeden z nich byl známej Puerto Rican), drogy, prostituce, pasáci, striptérky, vyhazovači, bezdomovci, špína, vše je natočeno a divákovi naservírovaného nezaměnitelným způsobem - neuvěřitelně přesvědčivě a realisticky vylíčené, že něco podobného v takové-hle formě (co se obsahu týče) jsem už hodně dlouho nikde jinde neviděl, když tedy nepočítám některé z největších klasik (čistě kasovní trháky jako třeba "Taxi Divera"), tady musíme brát přeci jen v potaz, že jde o film s nižším rozpočtem - typické béčko. Film je napěchován akcí - někdy doslova až chaotických rozměrů, většina z filmů se odehrává za pohybu, vytrvalé tempo a téměř non-stop akce je tu opravdu dobře provedená - že akce z amerických klasik jako "Bullits" nebo "French Connection" se najednou zdají jen průměrné, diváka už dostatečně navnadí úvodní dost divoká automobilová honička napříč newyorskými ulicemi, je tu i jedna docela vtipná scéna, která vypadá jak z našeho Chánova, kde nějaký černošský gang, podobně jako tady u nás naši tmavší spoluobčané, natotata rozeberou právě odstavené nové zcela pojízdné auto, jakoby se nechumelilo. Nekontrolovatelná střelba s brokovnice v ulicích Manhattanu zase letmo připomíná sekvence s "Heat", pasáže pronásledování v metru, nebo ze striptýzového klubu, je toho tady k vidění opravdu hodně. Jak se říká za málo peněz hodně muziky, to je tento film. Jen scénář mohl být trošku lepší, film mohl jít i trochu více do hloubky, a posledních cca 15 minut odehrávajících se v naprosté tmě uvnitř nějakých kanálů, mohlo být lépe nasvícených, škoda, protože tam není skoro vůbec nic vidět, proto i z tohoto důvodu se volá po novém dvd. Jinak ale pecka film, který zraje jako víno. Pokud na něj už narazíte, užijte si to minimálně tak jako já, zklamáni určitě nebudete, jde mimochodem i o skvělou zábavu. Podobné filmy; "Warriors", "Fort Apache: Bronx", "Escape from New York", "Death wish" série a dále třeba spousta post-apokalyptických béček americké nebo italské produkce. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvalitný a bohužiaľ pomerne neznámy sleazeploitation thriller o bývalom policajtovi, ktorému jeden blázon unesie dcéru v domnení, že ide o mladú zbohatlíčku a požaduje masívne výkupné. Otec sa ho následne snaží na vlastnú päsť dostať, keďže policajti sa starajú viac o to, aby sa im neplietol do cesty, než o nájdenie jeho dcéry. Parádna, napínavá vec, ktorá hneď zo začiatku vykročí poriadnym tempom a vygraduje únos a následnú naháňačku do pohlcujúcich rozmerov. Potom už síce trochu spomalí, no napriek tomu som sa vôbec nenudil, bolo to zaujímavé, drsné, so špinavou "urban" atmosférou a kvalitným výkonom Jamesa Brolina v hlavnej úlohe. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychovka, kdy ex-policista hledá svou unesenou dceru, kterou si únosce spletl s dcerou bohatého podnikatele. Vše se odehrává v New Yorku s nezaměnitelnou atmosférou 70 a 80 let. Na každém rohu špína, gangy, graffiti... Akce doplňuje akci, tak jak to má být. 90 % ()

Reklama

Reklama