Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o Benovi a Cassie a jejich společné cestě napříč státy za svými sny i životem. Kalendář ukazuje 60. léta minulého století a dvanáctiletý chlapec Ben sedí sám s knížkou v motorestu svých rodičů kdesi v liduprázdné části Spojených států. Svoje rodiče už ale ztratil, nevěnují se mu a ignorují ho. Matka je až chorobně závislá na filmech, filmových hvězdách a občas na nějakému opraváři, který ji v domě rozptýlí, přičemž Benovu otci je to jedno. Jeho vášní je starost o loď, kterou staví a opečovává. Jednoho deštivého večera vstupuje do Benova života nehoda a mladá dvanáctiletá blondýnka Cassie, která právě při nehodě u motorestu přijde o celou svoji rodinu. Při návratu z nemocnice si Cassie u sebe nechávají Benovi rodiče, jen na nějakou chvíli. Mezi oběma dětmi vznikne zvláštní pouto. Ben s Cassie bez povšimnutí opouštějí domov a vydávají se do Baltimoru za Cassiinou tetou a jejím mužem. Tam, kde nachází relativní štěstí Ben, ztrácí Cassie pojem reality a její konání jí vede až do dětské psychiatrické léčebny. Ve chvíli, kdy vychází najevo, že by Cassie mohla zůstat hospitalizována i nadále, rozhodne se jí Ben pomoci. (MartinezZ)

(více)

Recenze (69)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Mít skutečný plán je víc, než fiktivní sen. U skutečného plánu je skutečný cíl, pro který musíš vytvořit podmínky, aby se plán vydařil. Kapišto?" Náhoda mě přivedla k tomuto filmu a jsem za to opravdu vděčná. Už dlouho jsem neviděla tak vtipný, roztomilý, dojemný a pohádkový příběh dvou mladých - dospělých človíčků. Pár chybiček, které se tam vloudily, v tomto případě neberu vůbec v potaz. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn nezávislý film, ktorý skončil takmer po celom svete nepochopiteľne mimo distribúcie. A je to škoda pretože aj napriek tomu, že to nie je žiadna pecka oplatí sa kuknúť. A tiež bolo po dlhej dobe príjemne vidieť Vala Kilmeroa v niečom zmysluplnom 7/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy o dětské lásce řadím spíše do škatulky "nechám si ujít", ale tomuto snímku jsem - jako pár dalším výjimkám - dal šanci a podobně jako "Má mě rád, nemá mě rád", mne nezklamal. Cayden Boyd mi výrazně připomínal dětskou verzi Ryana Goslinga, ale to uvádím jen tak mimochodem. Příběh, který si pro nás Brad Isaacs připravil, je poměrně silný, zejména ke konci umí u citlivějších jedinců zahrát na emoční strunu, což oceňuji, byť u mne k nějakému dojetí nedošlo. Filmy, v nichž se cestuje, jsou poutavé a pakliže se k nim připojí příjemná hudba, fajn herci (Val Kilmer tu byl skvělý), lze odpustit i naivitu, logické nedostatky, popř. předvídatelnost u některých scén. ()

Je.n.n.y 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o dětské lásce a snech se sice né moc překvapujícím, ale i tak krásným koncem. Jen škoda, že je film tak málo propagovaný a skoro nikdo o něm neví. "Sometimes it's hard knowing if you should or shouldn't do something. So, you do what feels right at the time." ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milučká a pozitívna romantická drámička, ktorá zahreje pri srdci úžasne hrejivou pointou - keď má človek plán, vyhrabe sa aj z najväčších problémov :). Celkovú príjemnú atmosféru ešte umocňuje ústredný, pod kožu lezúci hudobný motív. Detská láska, ktorá prerastie do tej skutočnej a dospeláckej, prekoná všetky prekážky a splnia sa tak detské sny, čo už môže byť krajšie? Film na vylepšenie nálady ako stvorený. 85/100 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Splněný sen všech těch, kteří si přáli vidět AnnuSophii Robb po Mostu do země Terabithia v nějaké slušné roli. Je tu úžasná. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

A čo vy? Máte svoj plán? Takéto niečo sa môže stať hádam len v rozprávke. Takže ... veľmi milá rozprávočka so sympatickými hercami. A Val Kilmer ešte v dobrej kondícii bol potecha pre moje oči. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Taková ta dospělá pohádka s dětmi ne pro děti. Jak překlopit životy dětí do dospělosti. Jak si splnit sen. Jak načerpat štěstí, jak dávat, když není z čeho. Neskutečná atmosféra. Příběh o otevření srdcí a vyměně zástupných předmětů pro lásku. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Svět je rozdělený do dvou sfér mezi dva rozdílné živočišné druhy: děti a dospělí. Oba druhy žijí ve svém vlastním prostoru, který se s tím druhým míjí a neprolíná. Dospělí jsou většinou vykreslení jako sobecká, nepochopitelná a především zrádná stvoření (rodiče si nevšimnou odchodu syna, hippie strýc a teta pošlou kluka na vojenskou akademii, policisté vyhrožují dětem obuškem....). Děti jednají racionálně a "dospěle" dle své vlastní logiky, která se ukáže účinnější než marné pinožení po nedostupných snech, které oslepuje dospělé.____ Když přijmu za své toto neréálné nastavení prostředí a charakterů, máme tu dětskými představiteli dobře zahrané první osudové vzplanutí, které je o to určující, že oba dva poprvé našli spřízněnou a starostlivou duši. Je to pohádka a jako taková neskrývá ani drastické a temně sexuální momenty. /4. 11. 13./ ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Zde AnnaSophia Robb zahrála prostě nejlépe. Měl by to vidět každý, kdo si ji oblíbil. A vlastně všichni. ✔ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický námet, ale spracovanie ma nejak nestrhlo. Proste klasický road movie, čo mi svojom koncepciou nikdy nesedelo. Dve deti sa vydajú na cestu a naučia sa nejaké tie životné pravdy. Príbeh tých detí ma proste nezaujal aj napriek ich sympatickým predstaviteľom. Najviac ma bavila epizódka s Valom Kilmerom. Pre mňa je výsledkom tuctový priemer, ale fanúšikovia tohto žánru budu najskôr nadšení. 5/10. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti mi tam něco chybělo ale každopádně krásný film s dokonalou AnnaSophia Robb ze které bude za chvíli hvězda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný dětský film o lásce, který mi ovšem kazilo pár logických děr (to fakt nikoho neudivovalo, kde maj děcka rodiče?) a v závěru přehnané tlačení na pilu, díky čemuž mi vyústění připadalo trošičku laciné. Ovšem pro fandy tady ještě mlaďoučké AnnySophie Robb je to povinnost. + hodně pěkná hudba ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Z tý holky ještě jednou něco fakt bude. Ukecaná dívčina, skrývající za encyklopedickými myšlenkami sebe samu, a klučina, který se s ní ve dvanácti za pomoci náhodného farmáře "ožení" a chrání ji. To byla dvojka, na kterou bylo radost se dívat (byť v pěkně blbé kvalitě) - bodejť by film taky nevidělo tak málo lidí, když v podstatě neexistuje. Výborně zahrané, přiměřeně ukecané, mile romantické nezávislé drama, které si rozhodně zaslouží více diváků. Moc pěkná pohádka, výborná hudba. Škoda, že se toho tehdy neujal nějaký větší distributor, dnes o tom nikdo neví. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Když film začne osobitým vyprávěním malého kluka a obsáhne dokonce i větu: "...a nesmím zapomenout na to, jak k nám jednou přišla Audrey Hepburn, aby mámě pomohla s účetnictvím." u které jsem se skutečně pobavila pak očekáváte snad nemožné a to naprostou genialitu. Místo toho se na mě z obrazovky dívala blonďatá mladá slečna AnnaSophia Robb, která jakoby z oka vypadla neherečce Keiře Knightley a podobně taky NEhrála...pak celkem sympatický ale herecky až tolik nezajímavý Cayden Boyd a konečně taky mini rolička Vala Kilmera, který měl zrovna čerstvě vybělené zuby. Vždy, když si představím, že bych snad někdy do budoucna chtěla potomky tak by mě ani ve snu nenapadlo, že bych si našla jakýkoliv jiný koníček místo toho abych se o ně starala - teatrální hlavní zápletka, že si ani rodiče nevšimnou toho, že syn zmizel???Asi po půl hodině jsem si kladla pořád ty stejné otázky a stále mi nepřicházela odpověď a ty epizodní role typu - do jedné postavy obsadíme tři herce (myslím mláďata, dospěláci a starší) mi nejde na rozum....Pojala bych to úplně z jiného úhlu a tento se mi skutečně nezamlouval. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Mohl by ten příběh končit větou: " I seděli tu oba dorostlí, a přece děti, děti srdcem", jako jiná pohádka o dětské lásce, která protivenství překonává. Je to pohádka americká, je tedy "On the Road" a přeze všechnu drsnost prostředí sentimentální. Ale jinak je to příběh pohádkový stejně jako jako třeba Zlatovláska, takže je nutno odpustit mu všechny logické chyby a všechny nepravděpodobnosti. Pohádky mají přece vlastní logiku. Děti zde hrají skvěle. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Cayden Boyd vypadá jak mladý Ryan Gosling. Prostě si nemůžu pomoct. Jinak AnnaSophia Robb je výborná mladá dáma a prostě umí hrát a tady se zase mohla předvést. Je to krásný snímek, který mě kromě příběhu a hereckého obsazení dostal i svým barevným provedením /mě ta blbá kvalita videa vůbec nevadila, právě naopak. Dodalo to snímku ten pravý punc, že bych klidně řekla, že to takhle mělo být - a vůbec ono to takhle i mohlo být natočené;)/. Jediný rušivý element mi tam přišel soundtrack.. prostě někdy tam dali hudbu, když tam vůbec být neměla a akorát to odvádělo pozornost. A možná ten závěr byl moc patetický, ale to je úplně jedno, protože to prostě bylo nádherné, jímavé a docela často velmi vtipné. Plný počet 5*. "We've got a big day tomorrow. - What's happening tomorrow? - We're getting married." ()

Sartorius 

všechny recenze uživatele

Naivní romantická pohádka o první lásce založená na úžasném hereckém výkonu AnnaSophie Robb, se kterou bych se na road trip taky vydal hned a bez přemýšlení. Hluboká moudra z úst malých dětí, příjemné prostředí a nesmrtelná láska je očividně ten správný recept na krásné nezávislé romantické drama. ()

Reklama

Reklama