Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (844)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Komedie, která v prvním plánu spolehlivě pobaví. Ale v tom druhém, o který se také pokouší (mj. ve vztahu Nicka se synem), by věrohodných motivací a charakterů pohledal. Na druhou stranu je tenhle film o kouření, ve kterém si za celou dobu nikdo nezapálí jedinou cigaretu, dokonalou studií ďáblova advokáta a práva na svobodný výběr. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl hodně natěšený kvůli prý slušné úrovni humoru a výbornému Eckhartovi. Obojího se mi dostalo měrou vrchovatou (zvláště Aaron mě svým hereckým výkonem opravdu odzbrojil :-)). Ne že by mě, zatrvrzelého nekuřáka, Nick Naylor přesvědčil o "výhodách" kouření, ale způsob jakým to na diváka zkouší se mi líbil :-). Přirovnání k Lord of War je docela trefné (ikdyž Obchodník se mi líbil více :-)). 5* to sice nebude (chtělo by to ještě více humoru a méně ohraných témat), ale solidní 4* každopádně. Doporučuju zvláště kuřákům ;-). ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďakujeme, že pre nás natáčate takéto filmy. Ku koncu to trochu stratilo dych a prišlo aj na mierne moralizovanie, ale tá smršť nekorektných, cynických hlášok v prvej polovici aj tak stojí zato. No a Eckhart mal samozrejme dostať Oscara. "Vstúpil do Národnej gardy, lebo aj on chcel strieľať študentov. Lenže dostal sa do Panamy, kde síce tiež mohol strieľať ľudí, ale títo na rozdiel od študentov paľbu opätovali." :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený a skvěle zahraný, ale přece jenom se mi to zdálo celý až moc jednotvárný.A možná proto mi to nepřišlo tak dobrý, jak by to podle mě mohlo být, ale zase se musí nechat, že výkon Aarona Eckharta je fakt famózní a zábavnost se tomu taky nedá upřít, ale těch 90 minut prostě nějak uběhne a žádnej extra dojem to nezanechá. Určitě to mohlo být ještě lepší, ale i tak sem rád, že sem to viděl, protože taková pěkná studie toho jak se dá všechno pěkně okecat se jen tak nevidí ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Kdybych kouřil, určitě bych po shlédnutí šáhnul po cigaretce. Aaron Eckhart je sympaťák, který zastává heslo "Nemusím tě přesvědčit o své pravdě, stačí když vyvrátím tu tvojí." Nemůžu říct, že bych se u toho nějak úžasně pobavil, najdou se zde i pasáže, které nudily. Když nad tím ale tak přemýšlím, byl tenhle satirystický polodokument docela fajn. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • V scéne, kde sa Nick (Aaron Eckhart) ospravedlňuje svojím priateľom z OSS, požiada Polly (Maria Bello) Bobbyho (David Koechner) o kúsok koláča, z ktorého vezme syr spolu s malou americkou vlajkou, no v nasledujúcom zábere sú už opäť na vrchu koláča. (N0X.)
  • Jason Reitman napsal individuálně každému herci, kterého chtěl do filmu obsadit. Udělal to starou dobrou tištěnou formou, která očividně zapůsobila. (don corleone)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama