Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (842)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborné, excelentní, satirické, skvělé!!! A takhle bych mohl pokračovat. TYfS je skvělý film, kterému vévodí vynikající výkon Aarona Eckharta, (tohohle herce mám čím dál radši a zcela vážně uvažuju, že si ho dám do TOP herců!), který obhajuje taktikou "Nemusím mít pravdu, stačí, když prokážu, že pravdu nemá protistrana." cigaretový průmysl. Málem i mě, zapřisáhlého nekuřáka, přesvědčil, že to kouření nemusí být zas tak špatný :-) A i když to ke konci vypadá, že film spadne do laciného amerického konce (SPOILER!!!) aneb Nick Naylor si uvědomí, že je špatné obhajovat tabákový průmysl, proto odejde, tak věřte tomu, že tak to není. Další scéna, kdy začíná obhajovat mobilní průmysl ("Nemáme důkazy, že mobilní telefony způsobují rakovinu mozku.") mi potvrdila, že tato komedie je opravdu výjimečná. Takže o hodnocení jsem měl v tu ránu jasno. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Milý filmík, ktorý však nieje ani tak o cigaretách, ale o jednom chlapíkovi, ktorý sa žíví tým, že kecá. Prostredie cigaretového priemyslu je len zámienkou pre ďalší americký film s (ne)morálnym posolstvom a "veľkou" výpovednou hodnotou, no vtipom a satyrou sa nešetrí, takže som to prehrýzol. Plusom je hlavňe Aron Eckhart, ktrorý si "argumentujúceho" Nicka naozaj užil a celkovo kvalitná atmosféra, na ktorej sa podpísali hlavňe scény s Robentom Duvallom, ktoré akoby vypadli s nejakej klasickej gangsterky. Nemajte prehnané očakávania a budete sa dobre baviť. (6.8/10) ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má nějakou úroveň. Od začátku je plný inteligentních argumentů a kvalitních vtipů. Aaron Eckhart je neokoukaný a svoji roli zvládá s nadhledem. Ke kouření mě sice nepřesvědčil, ale jeho podání je mi velmi sympatické. Druhá polovina filmu je o malinko slabší, ale i tak si zaslouží plné hodnocení. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Michael Jordan plays ball. Charles Manson kills people. I talk. Everyone has a talent..Paráda! Jak Eckharta nemusím, tak touto rolí si mě naprosto získal. Důkaz, že dnes se dá obhájit vážně cokoliv a že správnými argumenty lze přesvědčit lidi o čemkoli (no jo,jsme zkrátka hloupé stádo). Jako příležitostná (ne)kuřačka proti obhajování kouření nic nemám, naopak to beru jako velice povedenou nadsázku. Zarputilým nekuřákům bez smyslu pro humor a sarkasmus velice nedoporučuji. Mám ale dojem, že přes ten skvělý inteligentní humor do pěti hvězdiček něco schází. Uvidíme, jestli se k ní dopracuji po druhém shlédnutí :) That's the beauty of argument, if you argue correctly, you're never wrong. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Možná jsem starý cynik, ale když mi ukážete chlapíka, který se živí obhajováním cigaret a ještě ho to baví, čelist mi šokem nespadne. Někteří možná budou hýkat blahem nad pravdivým zobrazením naší zkažené civilisace, já mám naopak škodolibou radost z každého momentu, ve kterém pokrytci, prosazující zákaz všeho co je momentálně nejvíc trendy nenávidět, dostávají na prdel. Oproti mým veškerým očekáváním byl film poměrně milý; celuloid rozhodně snese i břitčí satiru, kor když se otírá o tak kontroverzní téma. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Obal DVD je vyrobený podle krabičky cigaret Lucky Strike. (imro)
  • Satira za 6,5 milionů vydělala během prvních tří dnů promítání (17.–19. 3. 2006) v pěti severoamerických kinech 262 923 amerických dolarů a díky dobrému odhadu se po expanzi do více měst vyšplhal celkový výdělek akvizice distributora Fox v USA na 24,8 milionu. Součet celosvětových tržeb pak dosáhl 39,3 mil. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama