Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Recenze (843)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jemný, ale přesto účinný humor sršící sarkasmem, který mi vyloudil né jeden úsměv na tváři :) Aaron Eckhart mě mile překvapil :) s jeho argumenty bych opravdu věřila, že kouření není nic špatného :) ba by mě dokonce přesvědčil snad i zabít a vůbec by mě nehryzalo svědomí :) příjemná devadesátiminutovka, díky které budu před zrdcadlem trénovat "Jak správně argumentovat :)" ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dnes keď niekto fajčí vo filmoch, tak je to psychopat alebo Európan.“ Osobne zastávam názor, že vtip sa dá urobiť skoro zo všetkého – výnimkou je znásilnenie a šikana. Pokiaľ medzi tieto „neprístupné témy“ rátate aj cigaretami spôsobenú smrť, asi tento film nebudete mať radi. Ak ale nemáte vo svojom okolí nikoho, kto mal/má rakovinu pľúc, užijete si skvelého Aarona Eckharta a scény, v ktorých nás sarkastický Jason Reitman zmanipuloval tak obratne, že keď sa objavili kladné postavy (i keď je diskutabilné, nakoľko zastupujú William H. Macy s Katie Holmesovou Dobro a nakoľko skôr svoju zakomplexovanú peňaženku), prajeme im smrť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zajimavej, originalni a hodne vtipnej film, ale clovek se neubrani dojmu, ze to mohlo bejt jeste lepsi, vtipnejsi a drsnejsi. Film je pouze o okecavani, proc ne, zvlast kdyz skvelej Aaron Eckhart pali argumenty se smrtici rychlosti, dialogy jsou skvele napsany a humor je misty cernejsi. Ale precejen to dokonaly argumentovani je misty prolozeny nijak zvlast zajimavejma scenkama se synem. Jinak pribeh v podstate neni dulezitej a ani tu nakej zvlast neni, spis takovejch par pribehu v jednom, at uz de o seznamovani se se synem nebo "souboj" s Williamem Macym, kterej je taky perfektni. A obcas Reitman film prolozi nakou vychytavkou, ale zbytecne s nima setri. Tak nevim, jak film hodnotit, na jednu stranu sem se fakt docela nasmal a film utece jako nic, ale na druhou stranu to ve me nak zvlast velkej dojem nezanechalo, natoz abych to oznacil za nakou komedii roku nebo tak. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Kdo k tomu napsal scenář? Dialogy jsou paradni, herci ještě lepší .. Tohle mi ohromně zvedlo náladu. Doporučuju. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako patrně jediný občan ČR starší deseti let, který nikdy neokusil slastné řádění nikotinu v plicích, se necítím být zcela erudovaným pro komentář k tomuto snímku. Ovšem cynická část mého já si při jeho sledování naprosto nevhodně vrněla spokojeností, takže jsem dostal přesně to, po čem jsem toužil a jdu vyplnit přihlášku do OSS. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a svižná komedie s kvalitním obsazením, od které jsem čekal, že se zasměju o něco víc. Možná to bylo pro mě příliš sofistikované, jemné a mělo se zatlačit trochu víc na pilu. Každopádně Aaaron Eckhart si svou roli skutečně užil. *** 1/2 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má nějakou úroveň. Od začátku je plný inteligentních argumentů a kvalitních vtipů. Aaron Eckhart je neokoukaný a svoji roli zvládá s nadhledem. Ke kouření mě sice nepřesvědčil, ale jeho podání je mi velmi sympatické. Druhá polovina filmu je o malinko slabší, ale i tak si zaslouží plné hodnocení. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční, břítký a osvěžující snímeček blancující na hraně umírněné satirické komedie a inteligentního, ale vcelku jednoduchého dramatu. Velmi se mi líbí Reitmanův přístup k zábavnému filmu, kdy si udržuje lehkost, nadhled a dokáže i v rámci zábavy působit na úrovni, vybídnout k zamyšlení a nakonec i uctít "správnou věc" (rodinné hodnoty apod.), aniž by spadl do klišé... K zaslouženému úspěchu jeho prvotiny mu byl také výtečnou oporou Aaron Eckhart. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Inteligentní komedie, která si nehraje na intelektuální smršť, i když jí tu roli leckdo přisuzuje (a pak je zklamaný). Reitman ale skvěle vystihl hranici mezi čistou zábavou a přesahem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úvodních cca 30 minut bylo jasně za 5 hvězdiček, ale potom se tam nějak začaly řešit vztahy fotra se synem a zábava pomalu mizela a naopak začala přibejvat nuda. Naštěstí ve filmu zůstaly ještě setkání OSS (obchodníků se smrtí), při kterejch jsem se vždycky na chvíli probral z letargie a díky tomu jsem to taky dokoukal. Jinak nevim, jak na tento film pohlížej kuřáci. Já jsem nekuřák. Ale věřim tomu, že třeba film s názvem "Děkujeme, že chlastáte" by se mi líbil víc :-) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejzábavnější film tohoto roku. Labužnický cynické, smrtelně trefné... A rozhodně bez filtru.. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Neprodáváme Tic Tac, do prkejnek. Prodáváme cigarety. A ty jsou dostupný, skvělý a návykový. To nám vlastně dělá všechnu práci...... Dobre vymyslená a originálna cynická komédia. Síce som sa nerehotal, ale usmieval som sa asi počas celého filmu..... Týdně se scházíme u Barta, mluvčí výrobců tabáku, alkoholu a zbraní. Říkáme si Parta snů. SNÚ - Smrt na Náš Účet. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený a skvěle zahraný, ale přece jenom se mi to zdálo celý až moc jednotvárný.A možná proto mi to nepřišlo tak dobrý, jak by to podle mě mohlo být, ale zase se musí nechat, že výkon Aarona Eckharta je fakt famózní a zábavnost se tomu taky nedá upřít, ale těch 90 minut prostě nějak uběhne a žádnej extra dojem to nezanechá. Určitě to mohlo být ještě lepší, ale i tak sem rád, že sem to viděl, protože taková pěkná studie toho jak se dá všechno pěkně okecat se jen tak nevidí ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Možná jsem starý cynik, ale když mi ukážete chlapíka, který se živí obhajováním cigaret a ještě ho to baví, čelist mi šokem nespadne. Někteří možná budou hýkat blahem nad pravdivým zobrazením naší zkažené civilisace, já mám naopak škodolibou radost z každého momentu, ve kterém pokrytci, prosazující zákaz všeho co je momentálně nejvíc trendy nenávidět, dostávají na prdel. Oproti mým veškerým očekáváním byl film poměrně milý; celuloid rozhodně snese i břitčí satiru, kor když se otírá o tak kontroverzní téma. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Huh, zázrak, za jeden rok dva filmy založené na inteligenci hlavní postavy (první je samozřejmě Lord of War). U některých filmů vím už od začátku, že se mi budou HODNĚ líbit. Tohle byl jeden z nich. Už jak začaly stylizované titulky podkreslené skvěle sedící písničkou, začal jsem se dostávat do skvělé nálady, která přetrvala po celou dobu filmu, který je nabitý vizuálními nápady, chytrým příběhem a skvělými dialogy. Nejlepší je ta ironizace klasické scény, kdy syn domlouvá svému otci, aby se nevzdával, a roznesl ty druhý na kopytech. To je samozřejmě podepřeno výborným Aaronem Eckhartem a dalšími herci. "Jedna novinářka, jíž já nebudu jmenovat..." - "Brad chce 10 milionů, s Catherin za 25. - Nedává se za množství sleva?" - "Skutečnými darebáky jsou ti, co kšeftují s lidským utrpením." - "Smoke, smoke, smoke that cigarette..." ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Stylova komedie ktera by vas presvedcila i o tom ze gravitace neexistuje ;o) dialogy jsou trefne napsane, herci hraji tak jak maji...vse je zahaleno takovym pohodovym tempem. Film nikam nespecha ale pritom nenudi...kdyz chce rozesmeje vas a jindy se zamyslite...a z Camerona Brighta roste asi nova SuperStar...jen tak dal... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Chytrá, jízlivě sarkastická komedie, která nešetří nikoho a nic a srší hláškami na všechny strany a přitom je tak říkajíc ze života. Člověk nemá v žádné scéně a u žádné postavy pocit něčeho umělého. Dobrý scénář se potkal se slušným režisérem a herecké obsazení je velmi kvalitní, takže dohromady jde sice ne o přelomový, ale velmi kvalitní žánrový film, který potěší fanouška inteligentního humoru. Je to přesně ten druh snímku, kde si některé hlášky vybavím určitě i po letech. Celkový dojem: 80 %. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Kdybych kouřil, určitě bych po shlédnutí šáhnul po cigaretce. Aaron Eckhart je sympaťák, který zastává heslo "Nemusím tě přesvědčit o své pravdě, stačí když vyvrátím tu tvojí." Nemůžu říct, že bych se u toho nějak úžasně pobavil, najdou se zde i pasáže, které nudily. Když nad tím ale tak přemýšlím, byl tenhle satirystický polodokument docela fajn. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl hodně natěšený kvůli prý slušné úrovni humoru a výbornému Eckhartovi. Obojího se mi dostalo měrou vrchovatou (zvláště Aaron mě svým hereckým výkonem opravdu odzbrojil :-)). Ne že by mě, zatrvrzelého nekuřáka, Nick Naylor přesvědčil o "výhodách" kouření, ale způsob jakým to na diváka zkouší se mi líbil :-). Přirovnání k Lord of War je docela trefné (ikdyž Obchodník se mi líbil více :-)). 5* to sice nebude (chtělo by to ještě více humoru a méně ohraných témat), ale solidní 4* každopádně. Doporučuju zvláště kuřákům ;-). ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama